Moskou, het hart van Rusland

corona info! lees hier alles over omboekgaranties en welke bestemmingen (straks) weer te boeken zijn

Moskou, het hart van Rusland

Moskou, het hart van Rusland

Wanneer ik vertel aan mensen dat ik naar Rusland ga is de eerste reactie vaak: Rusland??!!! Wat moet je in zo’n land?! Veel mensen hebben een bepaald beeld van dit land, ikzelf ook en ik ben eigenlijk wel heel benieuwd of het beeld van een koud, grijs, grauw, gevaarlijk en asociaal land nou daadwerkelijk klopt. Niet veel mensen kiezen ervoor om Rusland als vakantiebestemming te nemen en juist om deze reden vind ik het zo leuk om hierheen te gaan. Ik zal nu mijn ervaringen over Moskou met jullie delen.

Moskou deel 1

Alfa, Bèta, Vega, Gamma-Delta

Na ongeveer 3,5 uur vliegen kwamen we aan op een van de vliegvelden van Moskou. Vanwege de zomertijd hadden we maar 1 uur tijdsverschil met Nederland. Wat mij gelijk al op viel op het vliegveld was dat alles in het Russische alfabet aangegeven staat. Allemaal leuke tekens maar we snappen er echt helemaal niks van! Bij de paspoortcontrole maak ik gelijk al kennis met de “Russische vriendelijkheid”. Deze vrouw was zo bot en keek zo chagrijnig dat ik er bijna de slappe lach van kreeg!

We werden met de bus naar ons hotelcomplex gebracht. Dit ritje was ook direct de eerste kennismaking met de verkeersdrukte en grijze, grauwe gebouwen in Moskou. Mijn eerste indruk van Moskou was dus ook precies zoals ik van tevoren dacht. Het weer is ook al erg grauw en al wat kouder, zo’n 8 graden, maar dat is ook wel normaal in oktober. Er werd ons verteld dat dit de perfecte tijd is om Moskou te bezoeken, nog niet te koud, geen sneeuw en als je eerder komt is het overal veel te druk met toeristen.

Na zo’n 3 uur filerijden kwamen we eindelijk aan bij ons hotelcomplex. Het complex bestaat uit 4 torens en is echt gigantisch. Het werd gebouwd in 1980 voor de olympische spelen. Het Izmailovo complex ziet er van de buitenkant al heel groot en indrukwekkend uit, vooral omdat het al donker is en alle torens verlicht zijn.

Wij zitten in het Gamma-Delta gedeelte, wauw wat een chaos aan mensen binnen! Ik kijk mijn ogen uit hier. Het hele complex heeft 7500 kamers, je kunt je wel voorstellen hoe onwijs groot het hier is. De kamers zien er verzorgd uit en wij hebben mooi uitzicht! Op loopafstand van het hotel ligt het eerste echte Russische gebouw in mijn ogen, het Izmailovo Kremlin en markt. De bouwstijl is erg mooi, allemaal koepeltjes, het is net alsof je in een sprookje loopt!

Wanneer je naar de andere kant loopt zijn er veel restaurantjes, winkeltjes en vind je de metro.

moskou

De Russische taal

Wat mij heel erg opvalt is dat eigenlijk overal alles alleen in het Russisch aangegeven staan. Ik weet niet hoe goed jullie de Russische taal beheersen maar ik totaal niet! Zelfs in restaurants hebben we meegemaakt dat de menukaart in het Russisch is en je gewoon maar iets aanwijst en kijkt wat je op je bordje krijgt.  In Moskou beheersen vrij weinig mensen de Engelse taal. Zelfs in dit grote hotelcomplex snapt 1 op de 10 medewerkers Engels en heb je geluk als ze het kunnen spreken. Echt ongelofelijk! De mensen komen hierdoor op mij ook erg nors en onvriendelijk over. Wanneer je iets vraagt en ze horen een andere taal, negeren ze je of schudden gelijk nee. Als je over straat loopt zie je ook bijna niemand lachen, het lijkt wel of iedereen chagrijnig is en altijd haast heeft. Op mij komt het Russische leventje in Moskou heel gestrest over.

Eten en drinken

Tijdens ons verblijf in Moskou hebben we in verschillende restaurants gegeten. Opvallend is dat er veel Italiaanse restaurants zijn in de stad.  Verder hebben we in een typisch Russisch restaurant tegenover het hotel gegeten. Het was er heel gezellig met Russische live muziek.Wat je zeker moet proberen als je een keer in Rusland bent is de stroganoff, echt heerlijk! Een ander typisch gerecht is Borsch, een bietensoep voor de liefhebbers, Pirojski zijn gevulde deegkussentjes en zijn zeker het proberen waard. De wodka kent iedereen wel als echt Russisch drankje en staat hier nog steeds op de eerste plaats! Daarnaast is de Russische glühwein (sbiten) en thee met sterke drank ook erg lekker.

In mijn volgende blog zal ik het hebben over mijn andere ervaringen in Moskou.

 moskou

Mis nooit meer een topdeal!