Moskou deel 2

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Moskou deel 2

Moskou deel 2

Mockba Metro

Reizen met de metro is veel handiger in Moskou dan reizen met de bus of auto. Het verkeer is zo druk in de stad dat je de hele dag door, 7 dagen per week in de file staat. Geen wonder dat iedereen chagrijnig kijkt, ik zou er zelf ook echt niet blij van worden. Een kaartje voor de metro kost bijna niks, ongeveer 50 cent. Je betaalt een vast bedrag, onafhankelijk van de lengte van je reis. Het metronetwerk is eenvoudig en je hebt het zo door! Het bestaat uit 12 lijnen die worden aangegeven met een kleur en nummer. Het is wel handig om van te voren goed te kijken hoeveel haltes je moet reizen want van de borden snap je echt niet zo veel.ย  Wanneer je de uitgang zoekt kijk je naar het bord BbIxoA.

Het metronetwerk is behalve een handig en snel vervoersmiddel ook een grote bezienswaardigheid in Moskou. Dit moet je zeker niet overslaan wanneer je er bent! Het is echt de moeite waard om bij verschillende metrostations even uit te stappen en een kijkje te nemen. Het ene station is nog mooier dan het andere. Ik kijk echt mijn ogen uit! De stations zijn net een balzaal! Het station Komsomolskaja vond ik de mooiste! Echt schitterend, allemaal wit marmeren pilaren en bogen, aan het plafond hangen grote kroonluchters. Bij andere stations vind je beelden of mozaรฏek. Het is echt schitterend allemaal.

Ik heb me geen moment onveilig gevoeld in de metrostations. Op elk station loopt politie, ze zijn altijd met 3 of 4 personen om alles goed in de gaten te houden. Het is weer tijd om bovengronds te gaan, gelukkig met een onwijs lange roltrap want het metronetwerk ligt zo diep onder de grond dat je dat niet graag met een trap doet!

Kremlin

Het bekende Kremlin en Rode Plein geeft mij echt het ultieme โ€œRusland gevoelโ€™โ€™. Het Kremlin is een groot complex. Het is de residentie van de president en dus heel streng bewaakt, hierdoor is er helaas ook veel afgesloten voor toeristen. Als je even teveel in de buurt van de afgesloten gebieden komt, ook al is het maar om een foto te maken van de andere kant, word je gelijk teruggefloten. En ja serieus met een fluitje! Luister je dan nog niet komen ze je even vertellen dat je er weg moet.ย  In het complex staan een aantal mooie kerken die we wel mogen bezoeken. Stuk voor stuk prachtige bouwwerken en van binnen nog mooier. Vooral de gouden koepeltjes aan de buitenkant vind ik heel erg mooi. Zelf sta ik altijd versteld van de prachtige plafonds, dus kijk ook een keer omhoog wanneer je deze kerken bezoekt! Een leuk fotomomentje is bij de Tsarenklok, de grootste klok ter wereld.

Rode Plein

Het Rode Plein is bij iedereen wel bekend en het centrale plein is het hart van Moskou. Het is erg groot en indrukwekkend met allemaal bezienswaardigheden eromheen gebouwd. We komen via een toegangspoort het Rode Plein op lopen, het begint al wat te schemeren en alle gebouwen zijn al verlicht. Echt een mooi plaatje!

Het gevoel om hier dan echt te staan is onbeschrijfelijk. Het meest indrukwekkende gebouw van allemaal voor mij is toch echt de Basilius Kathedraal! Een schitterend bouwwerk met allemaal gekleurde koepeltjes en lichtjes, wauw!ย Dit is helemaal wat ik me ervan voorgesteld heb en ook echt een reden dat ik naar Moskou wilde!ย Er zit een bizar verhaal achter de kathedraal. Ivan de verschrikkelijke zou de architect van dit prachtige bouwwerk blind hebben laten maken omdat de kathedraal dan niet nagebouwd zou kunnen worden.Het historisch museum wat aan de andere kant staat vind ik ook prachtig. Het gebouw is rood van kleur met witte torentjes, waardoor het lijkt alsof het sneeuw is. Wanneer het donker is en alles is ook nog eens verlicht geeft dit een sprookjesachtige sfeer. Het Leninmausoleum staat ook aan het Rode Plein maar is afgesloten voor toeristen. Aan de zijkant staat een mega groot gebouw, het Goem. Dit is het grootste warenhuis van Rusland en heeft een glazen dak, Zeker de moeite waard om een tijdje in rond te wandelen. Het is echt een mooi centrum. Op de 3e verdieping heb je verschillende restaurantjes en kun je vanaf de vele bruggetjes mooi over het centrum kijken. Ze hebben hier zelfs een historisch toilet waar je voor maar liefst 2 euro kunt plassen, maar dan heb je wel een hele mooie toilet he!

Kortom Moskou is zeker een aanrader. Het is wel grauw, grijs en druk maar het centrum is erg mooi en de moeite waard! De russen zijn over het algemeen wat stugger dan we gewend zijn maar dat went vanzelf. Het is gewoon een hele andere wereld dan wat ik gewend ben maar een super gave ervaring!

moskouthumb_img_5099_1024-1moskou thumb_img_5104_1024

Mis nooit meer een topdeal!