De mooiste treinreizen door Europa

Top 5 mooiste treinreizen door Europa

Geniet ontspannen van de meest prachtige uitzichten tijdens je reis!

Treinreizen in Europa is hot! Het is de ideale manier om relaxed op je bestemming aan te komen, terwijl je onderweg geniet van de mooiste uitzichten. Het is dé kans om zoveel mogelijk van de omgeving mee te krijgen tijdens je vakantie. Ook is reizen per trein een stuk duurzamer dan bijvoorbeeld een vliegreis. Er zitten dus genoeg voordelen aan een treinreis én in Europa kun je ook nog eens de mooiste treinreizen maken! Hieronder vind je de top 5 mooiste treinreizen door Europa. Welke treinreis staat op jouw bucketlist?

1. De West Highland Line - Schotland

De West Highland Line neemt je mee door de Schotse landschappen en brengt je van Glasgow naar Mallaig. Deze treinreis duurt ongeveer 5,5 uur. Onderweg kom je langs het adembenemende landschap vol met heidevelden, mysterieuze meren en grillige gebergten en valleien. Je komt tegen het einde van de treinreis langs de wereldberoemde Glenfinnan Viaduct, die natuurlijk bekend is uit de Harry Potter films. Dit is zeker één van de hoogtepunten van deze bijzondere treinreis. De West Highland Line behoort zelfs tot de mooiste treinreizen ter de wereld. Dat belooft dus veel goeds!

West Highland Line Schotland treinreis

2. De Glacier Express - Zwitserland

De Glacier Express rijdt dwars door de Alpen langs de mooiste plekken van Zwitserland en brengt je van Zermatt naar St. Moritz. Het is een traject van zo’n 290 kilometer en deze treinreis duurt ongeveer 8 uur. Onderweg kom je langs hoge bergen en smalle valleien en passeer je 91 tunnels en 291 bruggen. Bizar! Een hoogtepunt van deze treinreis is het bekende Landwasser Viaduct, hier maak je een scherpe bocht op 65 meter hoogte. De Glacier Express is de bekendste trein van Zwitserland en tegelijk ook de langzaamste sneltrein ter wereld. Zo kun je in ieder geval optimaal genieten van het fenomenale uitzicht!

De Glacier Express Zwitserland treinreis

3. De Bernina Express - Zwitserland & Italië

De Bernina Express start in Chur, de oudste stad van Zwitserland, en eindigt in het Italiaanse plaatsje Tirano. Eerst rijdt de trein over de Albula spoorlijn en bij het plaatsje St. Moritz gaat de trein verder op de Bernina spoorlijn. Deze twee spoorlijnen samen hebben een plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook tijdens deze treinreis kom je weer langs de beroemde Landwasser Viaduct. Vervolgens passeer je de Berninapas op 2328 meter hoogte, dit is het hoogste punt van de treinroute. Je rijdt ook over de spiraalviaduct van Brusio, wat gezien wordt als het boegbeeld van de Bernina Express. Tijdens deze vier uur durende treinreis bewonder je de azuurblauwe meren, mooie gebergtes en spectaculaire viaducten.

De Bernina Express Zwitserland mooiste treinreis Europa

4. De Flåmsbana - Noorwegen

De Flåmsbana neemt je mee door het verbluffende landschap van Noorwegen en brengt je van Myrdal naar Flåm. Het is een traject van 20 kilometer, waar je ongeveer een klein uurtje over doet. De Flåmsbana behoort met een daling van zo’n 900 meter tot de steilste treinroutes ter wereld. Wat indrukwekkend! Tijdens de treinreis ga je door 20 tunnels en kom je langs de meest bizarre watervallen en fjorden. Zo kom je onder andere langs de Kjosfossen waterval, één van de hoogtepunten van deze treinreis. De Flåmsbana behoort tot de mooiste treinreizen ter wereld en kan zeker niet op jouw bucketlist ontbreken!

Flåmsbana mooiste treinreizen door Europa

5. De Inlandsbanan - Zweden

De Inlandsbanan start in het Zweedse Gällivare en stopt 1296 kilometer verderop in Kristinehamn. Het behoort hiermee dan ook tot één van de langste treinreizen van Europa, waar je ongeveer 14 uur over doet. Tijdens deze bijzondere treinreis geniet je van alles wat Zweden te bieden heeft. Je doorkruist de Zweedse natuur en komt langs uitgestrekte velden, bergen, meren en rivieren. Onderweg kun je maar zo rendieren tegenkomen. Hoe gaaf! De Inlandsbanan rijdt alleen in de zomer, dus zet deze treinreis zeker op je to do lijstje als je deze zomer naar Zweden wilt gaan!

De Inlandsbanan mooiste treinreizen Europa

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!