montserrat indrukwekkend gebergte barcelona

Montserrat: indrukwekkend gebergte bij Barcelona

Wie dacht dat je alleen naar Barcelona kon voor een bruisende, culturele stad, heeft het mis. Op zo’n 50 kilometer afstand van Barcelona, ongeveer een uurtje met de trein vanaf station Espanya, is Montserrat. Een indrukwekkend gebergte met toppen van bijna 1300 meter.

Montserrat 1

Als je voor je stedentrip Barcelona zoekt naar bezienswaardigheden op internet, kom je Montserrat al gauw tegen. En dat is niet voor niks. Montserrat is een gebergte, maar het ziet er totaal niet uit zoals ik mij een gebergte had voorgesteld. De bergwanden en de toppen zijn heel bol. Het deed mij een beetje denken aan het landschap van Super Mario. Nergens zitten echt scherpe bergtoppen en het lijkt wel alsof er stukken berg gewoon op elkaar gestapeld zijn. Er staat ook verrassend veel groen op de stenen wanden van de bergen.

Montserrat 2

Als je vanaf Espanya reist met de trein kom je heel geleidelijk in het landschap van Montserrat terecht. Eenmaal aangekomen stap je vanuit het station een heel groot plein op. Vanaf daar kan je allerlei kanten op. Je kan besluiten om zelf een heel stuk te gaan lopen, over de paden of juist op de minder begaanbare stukken. Je kan naar een restaurant en de kleine supermarkt, maar je kan ook naar het klooster. Zoek je het liever hogerop? Dan kan je voor een beetje extra geld nog een stukje omhoog met een soort gondel. Vanaf daar heb je een nog mooier uitzicht over het hele gebergte. Op veel verschillende plekken zijn er uitzichtpunten gemaakt. De beste plekken om te kijken naar de omgeving.

Montserrat 4

Omdat wij vooral kwamen voor het gebergte en graag een leuke hike wilden maken, kan ik helaas niet veel zeggen over het klooster en de mega bibliotheek. Als dat iets is waar je van houdt, zal het vast de moeite waard zijn, de geschiedenis die bij de berg hoort is erg bijzonder, en het is vol met toeristen. Die zijn er niet voor niks.

Montserrat 3

Om een stuk te wandelen is het prachtig. Je kan allerlei mooie tochten maken. Of je nou extra omhoog gaat met de gondel of niet. Dit is ook voor de meeste mensen goed te doen, want er zijn een boel paden. Ook is er een heel groot stuk waar je zelfs over asfalt kan lopen. Ga je liever voor wat meer avontuur, dan kan je natuurlijk ook een tocht maken zonder pad. Zolang je de weg maar weer terug weet!

Montserrat is zeker een aanrader. Het heeft voor jong en oud, avontuurlijk en cultureel, slecht te been en goed te been, wat te bieden. Montserrat lijkt onwerkelijk en is nog indrukwekkender dan op de foto’s. Vanaf Barcelona is het maar een uurtje en een retourtje kost nog geen twintig euro! Sla Montserrat zeker niet over wanneer je in Barcelona bent!

Montserrat 5

 

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!