Paycations

#GOALS: paycations

Met deze beroepen word je betaald om te reizen!

Je bent net thuis van vakantie en je koffer staat nog in de hoek, maar je staat nu al weer te popelen om weer op reis te gaan. Maar helaas, de portemonnee is leeg en je hebt geen geldboom in de tuin groeien. Herken je dat? Misschien moet je je dan eens gaan verdiepen in paycations. Want stel je eens voor: je reist de wereld over en in plaats dat je bankrekening leegloopt, verdien je juist geld! Er bestaan verschillende beroepen, waarbij je geld verdient terwijl je aan het reizen bent. Lijkt jou dit ook wel wat? Wij hebben voor jou uitgezocht met welke beroepen je de wereld kunt over reizen. Lees snel verder! 

Reisblogger 

Het combineren van schrijven en reizen kan een goedverdienende combinatie zijn. Je werkt immers online, dus je kunt letterlijk overal aan het werk gaan. Met je voeten in het zand, aan de rand van het zwembad of in een lokaal cafeetje... Heerlijk! Het aantal reisbloggers is de afgelopen jaren hard gestegen en daarom is het belangrijk dat je je onderscheidt van anderen. Schrijf over jouw ervaringen, geef tips aan de lezers en inspireer door het delen van foto's. Door middel van unieke content en leuke blogs kun je als reisblogger echter zeker paycations realiseren! 

Wil je niet je eigen blog starten, maar wel schrijven? Kijk dan eens of je jouw teksten kunt verkopen aan tijdschriften of platformen. 

Paycations

Hoteltester

Ik hoor je al denken: hoteltester? Bestaat dat beroep echt? Het antwoord is: JA! Als hoteltester ga je verschillende hotels langs en test je letterlijk de hotels uit. Je gedraagt je als een hotelgast en beoordeelt het hotel op verschillende aspecten. Zijn de kamers schoon, hoe ervaar je de service en beschikt het hotel over genoeg faciliteiten? Jij gaat zelf op onderzoek uit en voorziet het hotel van feedback. 

Reisleider

Houd je er van om mensen leuke feitjes te leren en ben je niet bang om voor een grote groep mensen te spreken? Dan is een baan als reisleider of gids misschien wel iets voor jou. Reisorganisaties zijn regelmatig opzoek naar mensen die toeristen kunnen opvangen of rondleiden op een vakantiebestemming. 

Werken op een cruise

Op een cruiseschip worden er altijd mensen voor uiteenlopende taken gevraagd. Schoonmaaksters, serveersters, kok of entertainers, er zijn mensen met veel verschillende achtergronden nodig. Het is hard werken, maar hoe gaaf is het om de hele wereld over te varen?!

paycations

Stewardess

Liever aan het werk in de lucht, in plaats van op zee? Dan is een baan als steward of stewardess misschien wel iets voor jou. Binnen deze afwisselende baan kom je dagelijks in contact met verschillende mensen, culturen, talen en landen. Daarnaast is het zeker een voordeel dat je korting krijgt op vliegtickets! 

Geef taalles in het buitenland

Spreek je meerdere talen? Dan kun je deze vaardigheden ook zeker inzetten in het buitenland! Mensen die de Engelse taal goed beheersen, kunnen in veel landen aan de slag. Geef bijvoorbeeld Engelse les in Spanje of Japan. Dit is niet alleen heel leuk, maar het is ook nog eens een goed betaalde baan. Per land is het erg verschillend of je een kwalificatie nodig hebt, maar ook zonder kwalificatie is het in sommige landen mogelijk om voor de klas te staan! 

Working Holiday Visa

Tot slot is het aanvragen van een Working Holiday Visum één van de gemakkelijkste opties. Als je tussen de 18 en 35 jaar oud bent, kun je dit visum in onder andere Canada, Engeland, Australië en Nieuw-Zeeland aanvragen. Met dit visum kun je reizen én werken. Reis bijvoorbeeld door Australië en werk tussendoor als fruitplukker of serveerster. Zo verdien je geld tijdens je reis, leer je een hoop nieuwe mensen kennen en ontdek je nieuwe plekjes! 

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!