Header afbeelding

Mauritius

Hoogtepunten

Mauritius it is!

Tijdens de rit met de minibus van het vliegveld naar het fantastische, gigantische Riu Le Morne Resort in Le Morne, in het zuiden van Mauritius, genoot ik al volop van het mooie uitzicht.

Het resort ligt pal aan het strand. Met het all inclusive bandje kun je, naast de hele dag door eten en drinken, ook een uur per dag suppen, windsurfen of kajakken. Le Morne staat bekend als goede kitesurfspot. Het is dan ook een heel leuk gezicht om al die gekleurde vliegers in de lucht te zien. En niet een paar, maar misschien wel een stuk of 60 bij elkaar!

Naast vooral héél veel relaxen bij het zwembad en strand zijn er ook genoeg leuke dingen te doen in Mauritius. Het is handig om een auto te huren om de mooiste dingen van het eiland te zien. Hieronder mijn hoogtepunten. Voordelige vliegtickets boeken? Dat kan hier.

Le Morne Brabant

In het zuiden van Mauritius ligt de berg Le Morne Brabant. Je kunt een wandeling naar boven maken van zo’n 3 a 4 uur. Bij de entree schrijf jij jouw check-in en check-out tijd op, zodat de ‘bewakers’  weten wie er boven is. Na ongeveer een uurtje kom je bij een ontzettend mooi uitkijkpunt met een bankje. Je kunt eigenlijk nog verder naar boven, maar dit is officieel niet toegestaan zonder gids, al laten ze je wel gewoon gaan. Een goed getrainde wandelaar moet dit ook wel op eigen houtje kunnen, dacht ik. Je moet op dit punt wel een verantwoordelijkheidsverklaring tekenen met-wederom- een check in en check out tijd. Na zo’n 250 meter kom je bij een hek dat op slot zit en waar alleen gidsen de sleutel van hebben.

Le Morne Brabant Mauritius
Le Morne Brabant Mauritius

Op internet lees je dat er heel veel wandelaars zijn geweest die deze tocht wel zonder gids hebben gedaan, dus als je even door het dichte struikgewas loopt, zie je een gat in het hek. Da’s wel zo makkelijk! Dan begint het handen- en voetenwerk. Klimmen op steile stukken, soms wel bijna verticaal… Kijk goed of er geen losse stenen liggen en ik zou NIET achterom kijken…Het laatste stukje liep ik met behoorlijke zweethandjes, omdat het pad langs de afgrond niet meer dan een meter breed is. Na nog een uur in de brandende zon kwam ik bij het hoogst begaanbare punt. Een flinke tocht, maar het fantastische uitzicht maakte alles in één klap weer goed. Je kunt vanaf dit uitzichtpunt de ‘onderwater waterval’ zien. Het heldere water en vooral de groene omgeving: prachtig!

Tips: vertrek vroeg in de ochtend. Het wordt snel warm en de zwarte stenen bij het gedeelte waar je moet klimmen (als je het tweede gedeelte van de tocht wil doen) zijn ’s middags bijna niet meer aan te raken omdat ze zo heet zijn. Goede wandelschoenen zijn essentieel als je helemaal naar de top wilt! Smeer je in en neem genoeg water mee. Bescherm je hoofd tegen de brandende zon. Oh, en betreden op eigen risico natuurlijk😉

Snorkelen met dolfijnen op Mauritius

Vanuit hotel Riu Le Morne (en vast wel vanuit meerdere hotels) kun je een snorkeltocht met dolfijnen boeken. Samen met twee gidsen en wat andere mensen ging ik ’s morgens vroeg weg. Net toen we de ergste golven hadden gehad, hoorden we al heel snel ‘LOOK, OVER THERE!’. En jawel, een groep van minstens 25 dolfijnen zwom vlak langs onze boot. De boot was nog niet gestopt of we lagen al in het water. Wat is het bijzonder om deze prachtige dieren op deze manier van zo dichtbij te zien. We voeren de dolfijnen als het ware achterna en elke keer als we dichtbij waren hoorden we een ‘JUMP NOW’ van de gids, zodat wij weer met z’n allen in het water sprongen. En koud dat het was! Toch wen je daar wel aan als je zo afgeleid bent! Een ontzettende belevenis! Op de terugweg kwamen we als klap op de vuurpijl nog een walvis tegen die net met zijn staart in de lucht zwaaide. We zaten toen wel weer veilig en wel op de boot en dobberden niet in het water…

Snorkelen dolfijnen mauritius
Snorkelen met dolfijnen Mauritius

La Vallee des Couleurs Nature Park

Om bij dit natuurpark te komen rijd je eerst over fantastische bergweggetjes met een prachtig uitzicht over de groene omgeving( let op: op Mauritius rijden ze links😊).

La Vallee des Couleurs Nature Park is uitermate geschikt voor de adrenalinejunkies. Je kunt er bijvoorbeeld quad rijden en ziplinen. Ook is er een Nepalese brug. Deze brug is 350 meter lang en loopt over een vallei. Je loopt over houten planken en je houdt je vast aan twee staalkabels. Natuurlijk zit je zelf ook vast. Op weg naar de andere kant van de vallei kwam een medewerker (zonder veiligheidsgordel, echt, hij spóórt niet!) over de wiebelige brug naar mij toe lopen om een praatje te maken en foto’s te schieten. Weer eens wat anders dan een kantoorbaan…

In hetzelfde park kun je een lange wandeling maken langs een waterval, de 23 coloured earth, een dierenweide en grote schildpadden, met als beloning natuurlijk weer een fenomenaal uitzicht. De 23 coloured earth dankt zijn naam aan de mineralen die in de grond zitten. Elk mineraal zorgt weer voor een andere kleur. Als ze zon op de aarde schijnt, dan kun je een mooi kleurenverschijnsel zien.

Coloured earth Mauritius
Coloured earth Mauritius

Waterpret

Zoals eerder vermeld is Le Morne een populaire spot om te kitesurfen. Maar ook in andere delen op het eiland kun je je vlieger tevoorschijn halen. Naast kitesurfen worden er veel wateractiviteiten aangeboden. Zo kun je ook suppen, windzeilen, surfen, duiken en snorkelen. Er zijn wat plaatsen aan de kust die leuk zijn om te stoppen, zoals Flic en Flac en Trou aux Biches, waar je goed kunt snorkelen.

Grand Baie

Grand Baie is het drukkere gedeelte van Mauritius met grote, drukke resorts, veel bootjes, veel restaurants en (surf)winkels.

Blue Bay

In Blue Bay heb ik een privé snorkeltour gedaan. Ondanks dat mijn snorkel( die ik net nieuw gekocht had) steeds vol water liep, was dat best leuk! Mooi koraal en vrij helder water. De boot legde aan bij het tropische eilandje Coconut island. Het zou heel leuk zijn geweest om hier even uit te rusten, als die TROPISCHE regenbui weg was gebleven…

Pamplemousse

In deze botanische tuin vind je mooie bomen en bloemen, vooral waterlelies. Het is een prima plek om rustig doorheen te struinen, maar je bent hier geen uren kwijt.

Ebony National Park

Om bij dit park in het plaatsje Chamarel te komen moet je eerst 52(!) bochten nemen de bergen in. Er is een mooie waterval die je kunt bezoeken. Verder vind je hier de 7 coloured earth, hetzelfde principe als de 23 coloured earth. De aarde krijgt dus zoals gezegd verschillende kleuren door de mineralen die erin zitten. Er is ook een weide waar reuzenschildpadden rustig in de zon liggen te genieten. Verder kun je heerlijk door dit natuurpark wandelen. Voor bepaalde wandelingen moet je betalen.

Sucre Adventure

Dit museum is een oude suikerrietfabriek. Je kunt hier van alles zien en leren over de geschiedenis van het land en over de suikerrietindustrie van vroeger en nu.

Île aux Benitiers

Dit is een klein eilandje voor de kust. Ik had een mooi, rustig plekje verwacht waar je heerlijk kunt wandelen. Nou dat viel toch even tegen.. Ondanks dat de omgeving erg fotowaardig is, lagen er tientallen bootjes  aangelegd bij het smalle strandje, dat vol lag met toeristen. Oeps, dat was even een tegenvaller! Nouja, als je je fotocamera de goede kant op houdt dan is Île aux Benitiers best leuk😊

Mauritius
Île aux Benitiers Mauritius

Te veel leuke dingen om op te noemen dus. Ga er lekker op uit en ontdek het eiland!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. mauritius
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.