Header afbeelding

Taghazout

Het vissersdorpje aan de Atlantische Oceaan

De Atlantische kust is een deel van Marokko dat vaak overgeslagen wordt door reizigers. Populaire rondreizen beginnen in Marrakesh en eindigen in Fes, of juist andersom. Omdat ik aan de Atlantische kust woon in de stad Agadir, kom ik op veel plekken in deze regio. Mijn absolute favoriet is het schattige en relaxte surfers dorp genaamd Taghazout. 

Klein dorpje aan de Atlantische Oceaan

Taghazout is een klein vissersdorpje gelegen ten noorden van Agadir en is populair bij toeristen vanwege de goede golven en de vele surf hostels. Vaak bieden deze hostels combinatie reizen aan van surfen en yoga. De locatie van Taghazout met veel verschillende surf spots maakt dat iedere surfer hier terecht kan, van beginnend tot professioneel surfer, in Taghazout zijn er golven voor iedereen. 

Het dorpje zelf bestaat voornamelijk uit een grote hoofdstraat waaraan een paar leuke restaurantjes, hostels en surfshops zitten. Voor een paar euro (omgerekend van Dirham, de lokale munteenheid) kun je al een board en een wetsuit huren. Mocht je interesse hebben om spullen aan te schaffen, dan kun je in de vele shops terecht om een perfecte plank te vinden!

Surfles in Taghazout

Veel surfscholen bieden ook lessen aan. Dit kan voor de echte beginner zijn, maar ook voor mensen die al wel eens op een plank hebben gestaan. Het kan fijn zijn om je techniek een keer aan te pakken met een professionele leraar, of als je nog nooit hebt gesurft, je eerste echte golf te leren pakken. In Taghazout worden er groepslessen aangeboden, maar je kan er ook voor kiezen om een paar uur met een instructeur alleen aan de slag gaan. Ze kijken hierbij naar de hoogte van de golven en besluiten dan op welke plek het goed is voor jou om te surfen.

In de omgeving van Taghazout zijn veel beginner spots, zoals het strand van Taghazout. Hier zijn de golven mild en kun je goed beginnen met de techniek onder de knie krijgen. Ook Panoramas en Devil’s Rock zijn goede plaatsen om te starten als beginnend surfer. Anchor Point, Killer Point, Boilers en Draculas zijn plekken (je ziet het waarschijnlijk al wel aan de naam) waar de meer gevorderde en professionele surfers hun kunsten laten zien. Het is alleen al leuk om naar deze plekken te gaan om naar deze surfers te kijken. Het is zo gaaf om te zien hoe ze een golf volledig onder de controle kunnen houden. 

Even bijkomen van alle inspanningen… surfen is zeer vermoeiend, het is niet alleen op de plank staan (als dat je al lukt) maar ook tegen de golven op boksen en peddelen om weer op de goede plek in de zee te komen om vervolgens weer een golf te pakken. Maar geloof me, het geeft zo’n grote kick als het je lukt om een goede golf mee te pakken! Ik ben nog zeker een beginner, maar ik begin het steeds meer onder de knie te krijgen!

Afbeelding met lucht, buiten, water, oceaan

Automatisch gegenereerde beschrijving
Surfen aan de Marokkaanse kust

Smoothies met een uitzicht

Na een paar uur in de zee, is het tijd om je surfplank om te ruilen voor een heerlijke lunch. Zodra je jezelf uit je natte plakkerige wetsuit hebt gehesen, kun je op zoek gaan naar een leuk plekje om te eten. Taghazout is de place to be voor leuke hipster tentjes met smoothies, salades en ander gezond eten.

Ook kun hier terecht voor de Marokkaanse keuken of een lekkere sandwich. Een paar van mijn favoriete tentjes zijn World of Waves, Windy Bay, en Surf Berbere. Bij de laatste kun je op Marokkaanse kussens zitten en genieten van een Marokkaanse mint thee met uitzicht op de rotsen en de Atlantische Oceaan. Je kan er ook voor kiezen om je dag af te sluiten met een goede yoga les. Als yoga je ding is, dan kun je bij veel hostels terecht voor een goede sessie. Op deze manier kun je je dag vol adrenaline helemaal zen afsluiten! Vaak zijn deze sessies tijdens zonsondergang en zie je de zon langzaam in de zee zakken.

Taghazout zonder surfen en yoga

Los van het surfen en de yoga is Taghazout ook zeker de moeite waard voor een bezoekje. Er hangt een heerlijk rustige en relaxte sfeer en mensen hebben hun normale kleren vervangen voor wetsuits. Met de bus vanuit Agadir ben je in 30 minuten op dit heerlijke vakantie plekje. Geniet van een heerlijk verse smoothie op een terrasje in de zon met uitzicht op de zee. Vanaf de terrasjes heb je ook uitzicht op het strand met daarop tientallen blauwe vissersbootjes.

Deze bootjes maken het hele pittoreske dorpje af en maakt dat Taghazout ook nog eens een cadeautje is voor mensen die houden van fotografie! De wit/blauwe huisjes met de blauwe bootjes op het strand zorgen voor unieke beelden. Loop je door de steegjes, dan zal je ook veel muurschilderingen en felle kleuren tegenkomen. Alles in dit dorp is vrolijk en relaxt! 

Afbeelding met buiten, lucht, gebouw, grond

Automatisch gegenereerde beschrijving
Een van de stranden in Taghazout

 

Een relaxte sfeer

Waar Marrakech overspoeld wordt door toeristen en veel mensen (waaronder ik) deze stad het liefste vermijden, is Taghazout een oase van rust. Het is nog niet bekend bij het grote publiek en je zult voornamelijk lokale mensen en backpackers tegenkomen. Hierdoor liggen de prijzen nog laag en kun je nog genieten van veel ruimte op het strand en in de zee.

Hoewel het dan niet super toeristisch is, is Taghazout wel een plek waar je als vrouw het makkelijkste kan zonnen en zwemmen in een bikini. Hoewel ik het je nog steeds niet zou aanraden om te doen (het is belangrijk ten alle tijden respect voor de lokale cultuur te tonen), Taghazout is wel je beste kans op ongestoord zonnen. 

Dagtrips vanuit Taghazout

Mocht je Taghazout na een paar dagen wel gezien hebben, dan biedt de omgeving nog ontzettend veel mogelijkheden voor dagtrips. Zo kun je een hike (of met de auto) naar Paradise Valley, waar je kan zwemmen in natuurlijke zwembaden en genieten van een van de terrasjes in het water. Deze plek is dan ook al wel meer bekend bij het grote publiek, ook voor mensen die vanuit Agadir komen. Maar mocht je van natuur houden, dan is dit zeker een leuke plek. 

Een andere activiteit die ik heb gedaan was sandboarden in de kleine Sahara. Deze zandduinen liggen op ongeveer een uurtje van Taghazout vandaan en kijken prachtig uit over de Atlantische oceaan. Met een surfplank zonder vinnen kun je in de plaats van golven het zand proberen te temmen! En geloof me, dat is nog niet zo makkelijk!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. marokko taghazout
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.