4 x verborgen verrassingen in Marrakech

4 x verborgen verrassingen in Marrakech

Marrakech, een prachtige stad vol verrassingen. Maar 3,5 uur vliegen en je bevindt je echt in een geheel andere wereld. Een magisch contrast tussen het nieuwe en het  oude gedeelte (de Medina) van de stad. De drukte is onvermijdelijk. Scooters en brommers komen je links en rechts inhalen. Enthousiaste verkopers vragen of je een kijkje komt nemen in hun winkeltje, want allemaal bieden ze je 'the best price'.

Marrakech

Maar het kan ook heel fijn zin om even aan de drukte van Marrakech te ontsnappen. Achter de prachtig geschilderde deurtjes bevinden zich ware schatten van rust. Hier kun je heerlijk bijkomen met een hapje en/of een drankje. Waar je deze verborgen verassingen kunt vinden? We hebben er 4 voor je op een rijtje gezet:

Le Jardin

Je loopt door de drukke straatjes en plots sta je voor een grote statige deur. Binnen lokt de rust met een wat magische sfeer. Aangekomen bij Le Jardin wordt je doorverwezen naar de groene tuin (de naam past natuurlijk perfect) en neem je plaats aan de wat ongemakkelijke lage tafeltjes. Hier wordt gekookt naar Marokkaanse traditie met een touch van de Franse keuken. Ga voor de overheerlijke Tajine die in verschillende varianten (ook vegetarisch) te verkrijgen is.

Marrakech

Nomad

Voor de lunch schuiven we aan bij Nomad. Dit hippe restaurant heeft een prachtig dakterras met een fantastisch uitzicht uitkijkend over de spicemarket. Ze serveren traditionele Marokkaanse recepten in een modern jasje. Je begeeft je weer even in een oase van rust in het midden van de chaotische Souks (die je trouwens echt moet bezoeken voor een ultieme beleving van Marrakech). Wij genieten van het verse brood, de verschillende overheerlijke tapenades en de gemarineerde olijven. Vervolgd door de burger van Lamsgehakt met aubergine en een Harissa mayonaise. Ook hier is weer voldoende keuze voor de vegetarische eters; de vegetarian plate met een uitgebreid aanbod aan lekkernijen is een echte aanrader!

Marrakech

Café Arabe

Café Arabe valt op door de enorm grote deur en de vele kaarsjes die staan te branden. Bij binnenkomst ga je weer naar boven want ook zij beschikken over een prachtig sfeervol dakterras. Wij zijn er 's avonds geweest voor een drankje, maar je kunt er ook een hapje eten. Ze hebben een mix van de Italiaanse en Marokkaanse keuken. De locatie was voor ons ook erg handig, want voor het precies in het midden van onze terug weg terug naar de Riad. Perfect dus om even bij te komen.

Riads

Als je op zoek gaat naar een hotelletje in Marrakech, is het heel leuk om te kiezen voor een Riad in de Medina. Dit zijn typisch Marokkaanse hotelletjes waarbij de kamers uitkomen bij een binnentuin. Midden in de medina, maar wat wij erg verrassend vonden was de rust. Een aanrader is Riad La Terrasse des Oliviers, waar wij hebben overnacht. 

Marrakech

Mis nooit meer een topdeal!