main range hike geloof koude australie

Main Range hike door het, geloof het of niet, koude Australië!

Main Range hike door het, geloof het of niet, koude Australië

Wie nog niet precies weet wat te doen op reis of vakantie moet naar Australië gaan. Tenminste niets moet natuurlijk, maar dit land biedt ruimte voor allerlei verschillende bezigheden. Elke avond stappen? Check! Zon, zee en strand? Check! Oneindige natuur? Check. Wateractiviteiten; vissen, duiken, snorkelen? Check! Je kan het zo gek niet bedenken of het is ergens mogelijk én je kan dit dan zo actief maken als je wilt. Dat laatste doe ik dan ook graag.

Niet typische plekken

Hetgeen wat ik op reis erg leuk vind is, plekken bezoeken die niet iedere backpacker bezoekt. Australië biedt een goed platform voor backpackers en dat betekent dat je een groot deel van de mooie plekken online al bezocht hebt, door alle social media posts. Het leuke aan reizen met een eigen voertuig is, dat je overal naartoe kunt dus ook de bezienswaardigheden waar geen bus naartoe gaat. Dat bracht mij en mijn vriend bij Charlotte pass.

Australië

Snowy Mountains

Geloof het of niet, maar naast (te)veel zon, heftige regenbuien en zo af en toe en ‘windje’ waar het treinverkeer in Nederland voor zou stoppen met rijden, heeft Australië ook sneeuw! In het gebied genaamd de Snowy Mountains, tussen Sydney en Melbourne, ligt van ongeveer juni tot en met november zo’n dik pak sneeuw dat het een waar wintersport paradijs is. Dit zorgt ervoor dat het gebied in de overige maanden ruimte biedt voor ongerepte natuur met hier en daar zelfs een beetje ijs.

Australië

Hiken

Dus als je graag actief mooie (onbekende) plekken bezoekt? Charlotte pass, kan op het lijstje. Dit punt is adembenemend en extra pluspunt; je kan er gratis kamperen. Dus neem een extra deken mee, want dat er nu geen sneeuw ligt wil niet zeggen dat het warm is. Wie nieuwsgierig is naar meer moet (ik weet dat ik eerder zei dat je niets moet, maar dit wil je niet missen), de volgende ochtend vroeg opstaan, genoeg eten en drinken inpakken, stevige wandelschoenen aandoen en de Main Range hike starten. Deze hike van 22 KM (zo’n ongeveer 7u wandelen) brengt je door een landschap wat ik tot nu toe nog nergens anders in Australië heb gezien. Eindeloze bergen waar kristalheldere meren zich gevormd hebben vanuit de sneeuw, maar niet voordat je twee rivieren hebt moeten oversteken om de hike te starten. Zo af en toe is er zelfs nog een glimpje ijs te zien. Op ongeveer de helft wordt je, op 2228 meter, beloond met het uitzicht vanaf het hoogste punt van Australië. En kan je daarna je flesjes water opnieuw vullen bij de watervallen met vers water. 

Kortom als hiken ook jouw ding is, sla de Main Range bij Charlotte pass dan niet over. Geen liefhebber van de kou? De Kennedy track in Mission Beach is een bijzondere hike (14 KM) in het (bijna) altijd zonnige Queensland!

Australië

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!