The Bali experience week 7: Lovina

The Bali experience week 7: Lovina

Hallo lieve allemaal. Het is alweer week 7 geweest en dat betekent weer een nieuwe blog. Het onderwerp van deze week is Lovina! Ik heb vorige week met een vriendin een nachtje in Lovina verbleven in Hotel Suma. Zeker aan te raden! Aardig personeel, mooi zwembad, goede kamers, prachtige tuin, een simpel maar prima ontbijt én goed voor de portemonnee.

Dolfijnen

De grote trekpleister van Lovina is de dolfijnen. Dit hebben wij daarom natuurlijk ook gedaan. Je wordt rond half 6 opgehaald bij je hotel (ons hotel lag 20m van het strand) en je gaat met een bootje het water op. Het duurde even voordat we ze zagen maar het was het wachten absoluut waard!! Rond 8 uur zaten we alweer aan ons ontbijt.lovina

Ik heb veel negatieve verhalen gelezen over een klopjacht op de dolfijnen etc. Ik moet eerlijk blijven, daar zit een waarheid in maar vooral in het hoogseizoen. De maanden mei t/m augustus is het enorm druk en kan ik me voorstellen dat het niet fijn is voor de mensen op de boten maar vooral niet voor die lieve prachtige beestjes.

lovina

Wat is er nog meer te doen in Lovina...?

Hot Springs

Ons hotel raadde ons aan om naar de hot springs te gaan. Ik heb nog eens opgezocht wat het precies inhoudt. Hot springs is een warmwaterbron die bestaat uit geothermisch verwarmd grondwater uit de aardkorst, aldus Wikipedia. Met dat gezegd te hebben was het leuk om in lekker warm water te zwemmen maar vond het persoonlijk niet ‘wauw’ genoeg om het nog eens te doen.

lovina

Gitgit waterval

Na de hot springs zijn we naar de Gitgit waterval gebracht. Het was een flinke (regenachtige) daling maar uiteindelijk waard om zo’n machtige en mooie waterval te zien. Het regende en het was bewolkt dus het had denk ik mooier geweest met een zonnetje erbij desalniettemin is het zeker de moeite waard om te kijken als je in de buurt bent. Moet ik hier 3 uren voor in de auto gaan zitten? Nee dat persoonlijk ook weer niet.

lovina

Al met al, Lovina je bent goedgekeurd! De dolfijnen waren echt wel het hoogtepunt maar een verblijf van 1 a 2 nachten en je hebt een prachtig stuk van het Noorden van Bali gezien.

Voor meer dagelijkse updates, check mijn Instagram @geenafase.

Mis nooit meer een topdeal!