Tips voor een weekend Los Angeles

Tips voor een weekend Los Angeles

Wij hadden vorig jaar een tussenstop in Los Angeles. Wij kwamen vrijdagavond laat aan en vlogen zondagmiddag door naar onze volgende bestemming. Wij laten je weten wat je kunt doen in een korte tijd in Los Angeles!

Auto huren

wij vinden een auto huren in Los Angeles een echte must. Wij hoorden van verschillende mensen dat het openbaar vervoer in Los Angeles niet zo goed is als in wereldsteden zoals New York of Barcelona. Een huur auto hadden wij dus in Nederland al geregeld. Toen wij uit het vliegtuig stapten konden wij zo de shuttlebus in die ons naar het verhuurbedrijf bracht. Goed geregeld dus! En omdat we in Amerika waren, moest Ranald wel rijden in zijn droomauto: een Ford Mustang! De gehuurde auto gaf ons enorm veel vrijheid. Zo konden wij alles op ons eigen tempo doen. 

Los Angeles

Hollywood sterren walk

Wij vonden het een beetje vergane glorie maar even langs de Hollywood sterren lopen is toch wel een echte must wanneer je in Los Angeles bent. Reken echter op veel toeristen en helaas ook veel zwervers.

Los Angeles

Eten bij In 'n out burger

Wat Shake Shack voor New York is, dat is in 'n out voor Los Angeles. Wij hadden zoveel gehoord over deze gehypte keten dat we er wel naartoe moesten gaan. Het was een zaterdag dus enorm druk! We hebben bijna 35 minuten op ons eten moeten wachten. Ondertussen zagen wij letterlijk hele busladingen met mensen aankomen (gelukkig hadden wij onze bestelling net geplaatst toen een hele groep Aziaten hun touringcar uitstapten). De burgers vielen helaas een beetje tegen, onze voorkeur gaat uit naar Shake Shack.

Los Angeles vanaf grote hoogte bekijken

Een trip naar Los Angeles is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje te brengen aan het bekende 'Hollywood' teken. Houd er rekening mee dat het een behoorlijke klim is naar de top. Je mag je auto namelijk niet helemaal bovenaan parkeren. Als je wel met de auto wilt dan kun je een andere route nemen. Je komt dan niet zo dichtbij het Hollywood teken maar je hebt er wel mooi uitzicht op. Op deze route kom je ook op mooie plekjes waar je prachtig uitzicht hebt over de stad.

Los Angeles

Santa Monica

Omdat wij een auto hadden konden wij makkelijk een middagje Santa Monica plannen (reistijd vanaf het centrum van L.A. is 30-60 minuten afhankelijk van het verkeer). De pier zal je vast herkennen uit veel films en series. De sfeer die hier hing was geweldig: relaxt en gezellig! Je kan hier uiteraard naar het strand maar je kan ook heel leuk winkelen en eten aan de boulevard. Natuurlijk kan je je ook vermaken met de kermis attracties op de pier. Wanneer je aan het einde van de pier komt, kijk dan vooral even over de balustrade naar het water. Misschien wordt je net zoals wij verrast door een aantal zeehonden!

Los Angeles

Flaneren op Rodeo Drive

Als je zin hebt om je te voelen als een echte beroemdheid ga je natuurlijk shoppen op Rodeo Drive. Neem wel een dikke portemonnee mee want hier zitten alleen de meest luxe en dure winkels gevestigd. ‘Window shoppen’ en genieten van de sfeer die hier hangt is ook leuk en misschien spot je wel een echte Hollywood ster!

Ben jij wel eens in Los Angeles geweest? En wat vond jij van deze stad? We horen het graag van je (www.instagram.com/packyoursuitcases).

Los Angeles

Los Angeles

Mis nooit meer een topdeal!