Urban Campervan Camping in Los Angeles | Weflycheap

Urban Campervan Camping in Los Angeles

Urban Campervan Camping in Los Angeles

Hoi! Wij zijn Chris en Malou en we zijn gek op reizen. Elk jaar gaan we er meerderen keren op uit en dit jaar nemen we jullie mee op reis op de blog van WeFlyCheap!

De route (in 4 weken):

USA - Los Angeles, Grand Canyon, Antilope Canyon, Monument Valley, Arches, Bryce Canyon, Zion, Las Vegas, Death Valley, Yosemite, San FranciscoVanuit San Francisco vliegen we door naar Hong Kong. Daarover later meer! In onze eerste blog/vlog zullen we richten op LOS ANGELES.

Vliegreis:

Vanaf Schiphol zijn we naar LAX gevlogen voor 316,- euro per persoon. We moesten overstappen op Manchester. We vlogen met Flybe naar Manchester en met Condor naar LAX op zaterdag 1 oktober 2016. De totale reisduur was +/- 16 uur. 

Ons vervoermiddel   

In het westen van Amerika verplaatsen wij onszelf met een Escape Campervan. Het is niet alleen erg handig maar het ziet er nog leuk uit ook! Het bedrijf heeft ongeveer 400 campervans met ieder een eigen paintjob. Die van ons is beklad met zon, zee en strand. Het is een handig vervoersmiddel omdat hij kleiner is dan een reguliere camper. Dat betekend dat je op wegen kan komen die onbegaanbaar zijn voor campers en kan parkeren op de normale parkeerplaatsen. In de campervan vind je een tweepersoons bed die je ook kan inklappen tot tafel met bankjes. Achterin de campervan zit een keukentje. In het keukentje zit een koelkastje, een gasstelletje en wasbakje. Alles wat je nodig hebt behalve een toilet en douche!

In Los Angeles kan je overal gemakkelijk parkeren. In Amerika gaat iedereen met de auto. Op de meest populaire plekken betaal je wat parkeergeld. Hoeveel verschilt per stadsdeel. 'S nachts hebben we de campervan geparkeerd bij een Walmart en op een RV-park om te overnachten. Het parkeren bij de Walmart is gratis. Er staat een bord 'no overnight parking' maar het wordt gedoogd. 'S ochtends kan je er dan meteen terecht voor ontbijt, wifi en toilet. Nice! Voor een RV-park betaal je met een campervan ongeveer 40 dollar voor een nacht. Het is even rijden omdat ze aan de rand van de stad liggen. Het voordeel is dat je dan wel kan douchen en soms zelfs een duik kan nemen in het zwembad. 

campervan campervan Campervan campervan

Wat te doen in Los Angeles?

Opnames bijwonen van je favoriete TV-serie of talkshow

Los Angeles is 'home of the stars' en daarom ook de plek waar veel bekende series en films worden opgenomen. Als je nog in Nederland bent, kan je op internet kijken (www.tvtickets.com) wanneer jouw favoriete serie of talkshow wordt opgenomen. Misschien heb je geluk en gebeurd dat op het moment dat jij in Los Angeles bent. Wij zijn grote fans van The Big Bang Theory en hadden het geluk dat op 4 oktober de opnames plaatsvonden!! Erg gaaf om de sterren te zien en hoe deze opnames eraan toe gaan. En bovenal, het is gratis!! Via tvtickets.com kan je de data zien en tickets bestellen. Als de serie erg populair is moet je wel op tijd zijn! The Big Bang Theory was binnen no time uitverkocht. 

P.S. camera's of telefoons zijn streng verboden bij de opnames. We hebben alleen nog onze herinnering en een foto van de tickets. 

campervan

Quick Tips

+ Koop een simkaartje in de USA! 30 dollar voor een T-Mobile simkaartje met 5 GB data.

+ Gebruik Google maps om te navigeren en betaalbare restaurants in je directe omgeving te vinden.

+ Gratis camperen (met een campervan of camper) doe je bij Walmart!

+ Zie de Space Shuttle Endeavour van dichtbij in het Science Center

- Lees je van tevoren in over LA, want ja er zijn onveilige plekken waar je niet wil komen! Over het algemeen is LA relaxed en veilig maar voorzichtig zijn kan nooit kwaad.

Sterretjes zoeken in Beverly Hills

Je moet erg geluk hebben om een ster te zien in Beverly hills, maar je kan het proberen. Wij vonden het vooral leuk om alle dikke auto's, grote villa's en dure winkels te zien. In de sportieve wagens zitten, denk ik, vooral toeristen die de auto een dagje huren. De grotere, meer comfortabele auto's kan je niet eens inzien. Die zijn volledig geblindeerd en je kan alleen maar gokken welke ster er achter het glas zit. Als je de huizen van de sterren wil zien, kan je met een tour the Hills door en zij vertellen je dan waar de sterren wonen. Wij vonden dat niet zo interresant dus wij hebben niet bij de sterren op de stoep gestaan. 

Foto maken met Hollywoodsign

Het is maar een bordje in de verte, maar toch leuk om met zo'n bekende plek op de foto te staan. Wij reden er met google maps naartoe maar de weg om dichtbij te komen was afgesloten. We zijn toen maar door smalle, stijle straatjes gereden om een goed uitzicht te krijgen op het bordje. Dit kan alleen met een auto of campervan, zeker niet met een grote camper! Mooi plaatje toch?

campervan

Griffith Park

Vanaf dit park heb je een goed uitzicht op heel Los Angeles. Er staat op de berg een grote, oude telescoop die niet meer werkt. Wel is er veel informatie over de geschiedenis van de berg, stad en de telescoop. Entree en parkeren is gratis. Het was behoorlijk druk dus het kan even duren totdat je geparkeerd hebt. Het uitzicht was in ieder geval top!

Fietsen @ Long Beach

Op veel plekken kun je fietsen huren voor een paar uur. Registreren ging vrij simpel, download de app (CA Bikeshare) en hoppa je hebt zo 2 fietsen beschikbaar! Lekker stukje fietsen langs het strand was heerlijk in het zonnetje en 28 graden, echt een aanrader!

Space Shuttle - Endeavour

Wist je dat het meest succesvolle ruimtevaartship ooit in het Science Center van LA staat? Entree is gratis, voor de Space Shuttle vraagt men 2$ entree. Erg intressant om te zien hoe ze dat enorme apparaat door de straten van LA gemanoeuvreerd hebben naar het Science Center.

Next stop: The Grand Canyon!

https://www.youtube.com/watch?v=uusbfMmxAs8

Mis nooit meer een topdeal!