Header afbeelding

Los Angeles baby!

6 redenen waarom je naar LA moet gaan

Als ik aan Los Angeles denk word ik meteen helemaal blij. Ik ben er nu 2 keer geweest en ik moet eerlijk toegeven dat ik dit gevoel niet had na de eerste keer dat ik er was. Die keer keek ik namelijk vooral uit naar Hollywood en dat is eigenlijk wel een beetje een tegenvaller. De tweede keer zocht ik mijn vriendin op die ik heb leren kennen toen ik een jaar in de Verenigde Staten woonde. Haar ouders komen uit Mexico en dat is waar dit keer onze reis begon. Ik ging haar namelijk helpen om haar en haar vriend te verhuizen naar Los Angeles. Wat een straf. Na een lange reis kwamen we aan in hun nieuwe appartement, waar ik een week met hen zou blijven. Ik heb toen echt zo’n ontzettend leuke week gehad waarin ik helemaal verliefd werd op de stad, dat ik hier met veel plezier een blog over schrijf om iedereen net zo enthousiast te maken! (Als dat al nodig is)

Celebrities spotten een hike in Los Angeles

Zoals je misschien wel in veel tv-series hebt gezien, wordt er aardig wat gehiked in Los Angeles. Dit schijnt dan ook dé plek te zijn waar je celebrities tegen kan komen. Zo worden Justin Bieber, Natalie Portman, Orlando Bloom en Channing Tatum met regelmaat in bekende parken zoals Runyon Canyon gespot. Helaas ben ik geen van de bovengenoemde tegen het lijf gelopen, maar kan ik wel stellen dat een paar hikes maken in LA echt de moeite waard is.

Tijdens mijn eerste dag in Los Angeles wandelde ik samen met mijn vriendin door Runyon Canyon. Het is opvallend hoe ontzettend goed iedereen er bij loopt. Sowieso lijkt het wel alsof heel Los Angeles de hele dag in sportkleding doorbrengt. Ik voelde me gewoon een beetje underdressed terwijl we naar boven liepen. Wel vond ik het echt super leuk om te zien hoe het voor de lokale bevolking echt een uitje is om samen even een hike te maken. In plaats van op de koffie bij iemand thuis, nemen ze hun hond mee en lopen ze een rondje. Het is dan ook niet heel gek dat over het algemeen mensen in LA er fit en strak uitzien, dit tot in tegenstelling tot menig andere steden in de Verenigde Staten.

De volgende dag gingen we naar Griffith Park wat gelegen is in de buurt Los Feliz. Dit park behoort tot een van de grootste Urban Parks ter wereld. Het was een bewolkte dag, wat ik echt vind passen bij LA. Het is nog steeds een aangename 23 graden en dus de perfecte dag voor een nieuwe wandeling. Tijdens deze hike kan je de Hollywood sign zien shinen. Eenmaal aan de top kom je uit bij de Griffith Observatory. Dit is een sterrenwacht, waar je gratis een bezoekje aan kan brengen. Hier heb je ook een fantastisch uitzicht over de stad. Je kan hier even blijven hangen voor een picknick of om gewoon even van het uitzicht te genieten. De hike is echt prima te doen maar mocht je er nou echt geen zin in hebben, kan je vrij ver komen met de auto. Vanaf daar is het nog maar een klein stukje lopen.

Er zijn nog talloze andere hikes. Zo wilden wij ook graag hiken naar achter de Hollywood sign. Deze hike stond gepland op 1 van de laatste dagen tijdens mijn verblijf maar ik was zo’n idioot om me niet in te smeren terwijl we een dag eerder op het strand lagen, dat ik zo erg verbrand was dat ik nauwelijks meer kon lopen.

Sunny side up: de stranden van Los Angeles

Om daar dan maar meteen op door te gaan; ook al lijkt het nog zo’n bewolkte dag, smeer je dus wel in. Mijn vriendin zei wel 100x dat ik me in moest smeren maar ik vond dit niet nodig omdat ik bruin naar huis wilde gaan. Dit resulteerde echter in het feit dat ik naar huis ging, zo rood als een kreeft met allemaal velletjes aan mijn neus en voorhoofd. Echt fan-tas-tisch.

Desondanks zijn de stranden van Los Angeles hartstikke top. Voor iedereen die ooit The Hills heeft gekeken, moet zeker even een bezoekje brengen aan Laguna Beach. Dit strand is gelegen ten zuiden van LA en zeker een aanrader. Het strand wordt omgeven door kliffen, wat zorgt voor de perfecte locatie voor een dagje bakken of een picknick bij zonsondergang.


Santa Monica Pier = Los Angeles

Als je aan Los Angeles denkt, denk je natuurlijk ook aan de Santa Monica Pier. Deze pier staat symbool voor het einde van Route 66. Ook kan je er een bezoekje brengen aan het pretpark Pacific Park wat gevestigd is op de pier. Wat ik persoonlijk leuker vond, is het ernaast gelegen Venice Beach. Dit is misschien wel de allerleukste plek ter wereld. Venice beach bestaat uit een strand, de beruchte Venice Boardwalk en luxe winkelgebieden en woonplaatsen. Vooral de Venice Boardwalk maakt dit plaatsje een aanrader om naartoe te gaan. Het staat namelijk bekend om zijn artsy kant en dit komt overal tot uiting. Overal waar je loopt zie je mensen kunst of muziek maken, de muren zijn beschilderd met streetart en er wordt gebreakdancet of geskateboard. Veel van deze mensen zijn dakloos maar proberen toch rond te komen door middel van het verkopen van zelfgemaakte spullen. Het is er super veilig en de sfeer is fantastisch. Het is zo levendig en gezellig, je wordt er vanzelf helemaal vrolijk van. Huur er een fiets en rijd door de leuke straten van Santa Monica en Venice Beach, waar het verschil tussen arm en rijk heel duidelijk wordt. Waar aan de ene kant daklozen proberen rond te komen van een paar dollar, staan een paar meter verderop super-de-luxe huizen.

Kind voor een dag in LA

Als je wat langer in Los Angeles bent, kan je natuurlijk de themaparken niet overslaan. De bekendste die hier vlakbij liggen zijn Universal Studios en Disneyland. Ik heb beide bezocht en vond vooral Universal Studios geweldig. Ik moet dan ook wel eerlijk toegeven dat ik niet een grote Disney-fan ben (ik weet dat ik hier geen vrienden mee maak) maar heb er wel een hele leuke dag gehad. Maar goed, als ik dus moest kiezen tussen de twee, zou ik voor Universal Studios gaan. Vroeger was dit alleen een filmstudio en dit zie je overal terug. Je kunt een rit maken in een treintje die door verschillende filmsets rijdt, heel cool! Toffe attracties zijn onder andere: The Wizarding World of Harry Potter, Jurassic World – The Ride en The Fast and the Furious – Supercharged.  Er is zoveel te zien dat er ook tickets beschikbaar zijn voor 2 dagen.

Hollywood

Zoals ik hierboven al zei, ben ik niet meteen laaiend over Hollywood. Desalniettemin ga je er vast en zeker wel een bezoekje brengen. Want om eerlijk te zijn is je bezoek aan Los Angeles niet compleet zonder zo dicht mogelijk bij de Hollywood sign te komen en over de walk of fame te lopen. Dat eerste is trouwens nog niet zo simpel als het lijkt want vele wegen die naar boven gaan zijn verboden voor toeristen omdat de bewoners gek worden van het aantal auto’s dat de hele dag voor hun huizen rijden.

Ook is het best leuk om op de walk of fame te zoeken naar jouw favoriete artiesten. Wees wel voorbereid op het feit dat Hollywood een beetje vergane glorie is. Veel van de winkels zijn souvenirshops of staan leeg. Wel is het er gezellig druk en kan je je er best een paar uur vermaken. Een andere tip in Hollywood is The Chinese Theatre, een mooie historische bioscoop met een ruime keuze aan films.

Nog een reden om naar Los Angeles te gaan: Beverly Hills

Mocht je nou toevallig geld overhouden en niet weten wat je ermee moet doen, ga dan even shoppen op de Rodeo Drive. De Rodeo Drive is een lange straat die zich voornamelijk bevindt in Beverly Hills. In deze straat staan superdure winkels, waar menig modeliefhebber intens gelukkig van wordt. Zeker een bezoekje waard, maar vooral om te window shoppen. Echter kijk je je ogen uit in Beverly Hills. Mooie auto’s racen voorbij en er staan de meest luxe huizen. Mocht je nou echt in full tourist mode willen gaan, kan je met een busje rijden door de wijk die je langs de huizen rijdt van bekende sterren. Toegegeven, meestal zie je alleen een deur en met een beetje geluk vang je een glimp op van een dakpan.

Dus al met al, genoeg redenen om naar Los Angeles te gaan. Overigens ook een goede uitvalsbasis voor het begin van je reis langs de West Coast van de USA!

  1. Home
  2. blog
  3. los angeles baby
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.