Londen, vijf verrassende tips!

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

londen vijf verrassende tips

Londen, vijf verrassende tips!

Londen, vijf verrassende tips!

Als fervent reisliefhebber was ik tot voor kort nog nooit in Londen geweest. In januari was het dan ook hoogtijd om hier verandering in te brengen: een citytripje naar Londen stond op de planning. Alhoewel ik veel zin in de citytrip had, was ik nog niet kei-enthousiast over de stad Londen op zich. Maar die ‘nog’, daar is zeker verandering in gekomen: wat een heerlijke stad! Vandaag geef ik jullie graag vijf van mijn tips. (Foto credits: Klaske Hollema).

Neem een fiets

Omdat het onze eerste keer Londen was, moesten we natuurlijk ook de ‘standaard’ bezienswaardigheden afvinken, van de Big Ben tot National Gallery en Buckingham Palace. Omdat het lekker weer was besloten wij dit per fiets te doen en dit was de allerleukste beslissing ooit! Gezien dat de afstand tussen de verschillende bezienswaardigheden te groot is om te lopen, nemen de meeste mensen vaak het openbaar vervoer. Alhoewel dit natuurlijk een prima optie is, is de fiets met lekker weer toch een veel leukere optie! Het laat je de stad zien vanaf een ander standpunt en wie wil nou niet een fietstochtje maken over de Tower Bridge?

Kleurrijk Shoreditch

Eén a twee uur hadden wij uitgetrokken voor de buurt Shoreditch: dat moest wel genoeg zijn, leek ons. Hier hadden we ons flink op verkeken! Al snel kwamen we erachter dat deze té gekke buurt wel iets meer te bieden heeft dan alleen ‘wat Street art’. Urenlang hebben we door de kleurrijke straatjes geslenterd, met een te groot aanbod aan leuke koffietentjes, markten en kleine winkeltjes. Van de beste koffie tot de mooiste ‘muurschilderingen’, deze buurt maakte dat ik verliefd werd op Londen. En dat ik terug wil. Sowieso. Aanraders in Shoreditch zijn onder andere de Old Spitalfields Market en de Nomadic Community Garden.

Londen 3
Londen 4

Hyde Park

Alhoewel dit één van de grootste en tevens bekendste parken van Londen is, staat deze niet standaard op een bucket lijstje voor Londen. Zonde, wat mij betreft! Hyde Park is een fantastisch park, dat zelfs in een trieste maand als januari gezellig aandeed. Het park is de ideale plek voor een hardloopsessie of een gezellige picknick en biedt ook de perfecte manier om per fiets in het hippe Notting Hill te komen! Daarnaast worden er in de zomermaanden regelmatig popconcerten en culturele evenementen in het park georganiseerd, wat zeker nog een extra reden is om dit park te bezoeken.

The Whetherspoon

Deze tip is eigenlijk een klein beetje gestolen van mijn Edinburgh tips, omdat deze té fantastische pub op meerdere locaties in het Verenigd Koninkrijk zit. In 2015 heb ik een tijdje in Edinburgh gewoond en deze pub was toen een grote favoriet, mede door de lekkere toetjes en de (belachelijk) lage, maar oh-zo-fijne studenten prijzen. In Londen kon ik het dan ook niet laten om een bezoekje te brengen aan deze typische Engelse pub en om deze redenen wil ik ‘m jullie ook niet onthouden.

Candem Market

Hier ben ik uiteindelijk zelf niet meer geweest, omdat we hier helaas geen tijd meer voor hadden. Wel staat de Candem Market bovenaan op mijn lijstje voor als ik weer een keer naar Londen ga. En nu, nadat ik Londen éindelijk een keer heb bezocht, weet ik al zeker dat dit gaat gebeuren!

Wil je meer van mijn reisavonturen zien? Volg me dan op instagram @dewereldiswauw.

Londen 2

Mis nooit meer een topdeal!