Blog: wat kan je in één dag doen in Londen?

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Blog: wat kan je in één dag doen in Londen?

Wat kan je in één dag doen in Londen?

Voor grote wereldsteden hoef je zeker niet naar de andere kant van de wereld, maar is voor één dag naar een grote wereldstad als Londen wel de moeite waard? Er zijn veel reismaatschappijen die een busreis aanbieden waarbij je ’s nachts reist en een dag op je bestemming bent. Ik ging met zo’n busreis één dagje naar Londen.

londen

Slapen in een propvolle bus

Mocht je zo’n reisje overwegen, moet je óf overal en altijd kunnen slapen óf tegen meer dan een dag zonder slaap kunnen. Aangezien ik tegenwoordig meer naar het type ‘altijd en overal kunnen slapen’ neig, was het voor mij het overwegen waard. Niet wetend dat je ’s nachts de bus een aantal keer uit moet voor de douane en je op de boot ook niet in de bus mag blijven. Met een beetje geluk heb je op de boot plek om te slapen, maar verwacht er niet teveel van. Ook is de boot ijzig koud, dus een jas en een kleedje zijn geen overbodige luxe. Mocht je wakker zijn op de boot, ga dan tijdens de zonsopkomst even op het panoramadek staan, het is prachtig! We hadden een prima bus, maar veel ruimte was er niet. Ook moet je al je spullen bij je houden, dus neem niet te veel mee.

londen

Stadstour

’s Ochtends kom je aan met de bus en krijg je eerst een korte stadstour door Londen zodat je de bekendste dingen hebt gezien en welke richting ze op zijn. Daarna stap je uit tegenover de London Eye en daar stap je ’s avonds ook weer op. Vanaf daar kan je doen wat je wil. Een deel gaat de hele dag winkelen, anderen gaan cultuur snuiven en nog weer een deel combineert shoppen en cultuur. Wij kozen voor de bezienswaardigheden in sneltreinvaart te doen.

londen

London Eye, Big Ben, Palace of Westminster

Een paar van de bekendste bezienswaardigheden in Londen liggen erg dicht bij elkaar. Vanuit de London Eye loop je over Westminster Bridge over de Theems zo naar Palace of Westminster en de Big Ben. Vanuit daar loop je zo langs allerlei mooie gebouwen naar de Horse Guards Parade, waar de wisseling van de wacht voor een deel plaatsvindt. Als je vanuit daar weer verder loopt kom je bij Buckingham Palace waar het, helemaal rondom de tijd van de wisseling van de wacht, enorm druk is. Ergens vond ik de wisseling van de wacht een beetje lachwekkend bij Horse Guards Parade. Mannen in lange gewaden op een paard die onverstaanbare dingen lopen te schreeuwen naar elkaar. Dat even terzijde. Bij Buckingham Palace was het een heel spektakel en zeker de moeite waard om mee te maken.

londen

Waterloo

Als je vanuit de London Eye niet de kant van Westminster Palace op gaat maar juist de andere kant, ga je richting Waterloo Station. En geloof mij, Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal zijn hier niks bij. Vanuit Waterloo kan je overal heen. Aan de kant van Waterloo ten opzichte van de London Eye zijn ook de Tower Bridge, Tower of London en St. Pauls Cathedral te vinden. Weer helemaal de andere kant op kom je bij Picadilly Cirus met enorme lichtreclames en het shopwalhalla Oxford Street. Mocht je nou eens iets anders willen zien dan al deze standaard dingen, stap dan eens uit bij de halte Vauxhall en ga langs bij MI6, beter bekend als het hoofdkantoor van James Bond. Vanuit daar loop je heel gemakkelijk langs de Theems weer naar de Big Ben. Of je pakt natuurlijk de metro weer terug.

londen

Aanrader?

Alles wat ik hierboven heb genoemd, heb ik dus in één dag gezien. Je kan dus veel zien in één dag, maar of je dat moet willen is de vraag. Met het OV ben je overal zo en een heel groot deel is ook lopen goed te doen, maar het is veel gehaast. Slapen gaat ook niet fantastisch waardoor je vrij brak aankomt. Misschien is het wel leuk als je al vaker in Londen bent geweest en de stad dus al kent. Het was mijn eerste keer en had een dag (of meer) extra wel prettig gevonden. Desalniettemin is dit een goedkope optie en kan je dus nog redelijk wat zien in een dag. Voor bekenden in Londen die even weer terug willen zou ik het aanraden, maar als eerste keer in Londen zeker niet. Verder zou ik Londen wel aanraden. De mensen zijn vriendelijk en er is veel te zien. De stad is gevarieerd en daarom is er voor ieder wat wils. Het is niet mijn favoriete stad, maar het is echt een leuke stad om eens heen te gaan.

londen

Mis nooit meer een topdeal!