Local traveltips: street art én strandtentjes in Valencia!

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Local traveltips: street art én strandtentjes in Valencia!

Valencia

Valencia, de stad die steeds meer terrein aan het winnen is op de toeristische markt. En terecht, het is een stad met een nog heel authentiek karakter, de zon schijnt er volop en uiteten gaan kan er goed én goedkoop. Er wordt steeds meer gestunt met prijzen van vliegtickets naar Valencia, zo kun je voor een niet al te groot bedrag afreizen naar deze verrassende stad. De beste deals naar Valencia vind je hier! Om alvast wat inspiratie op te doen voor je trip naar Valencia vind je in deze blog een aantal tips van insider Larissa.

Streetart spotten in El Carmen

In de bruisende wijk El Carmen vind je enorm veel streetart. Bijna overal waar je kijkt, kun je wel een gave muurschildering ontdekken. Het is sowieso een heel creatieve wijk met veel boetiekjes die originele spullen verkopen. Tijdens je trip naar Valencia alles te weten komen over de streetart? Dan is deze online street art route van Sprankelend Spanje een aanrader, je krijgt als het ware een rondleiding langs alle street art met allemaal leuke feitjes en tips over de wijk. Voor nog meer kunstzinnige activiteiten is Valencia de uitgelezen plek om te bezoeken. Zo vind je er bijvoorbeeld het IVAM (museum van de moderne kunst).

 

Een bezoekje brengen aan de levendige studentenbuurt

Valencia is een stad met veel studenten en dat maakt mede dat de stad zo levendig is. Deze levendigheid vind je ook heel goed terug in de studentenbuurt. Stap uit bij metrohaltes Amistat-Casa de Salud of Facultats en ga op pad in deze buurt. Op het eerste gezicht ziet de wijk er misschien niet zo heel aantrekkelijk uit (veel flats), maar de kroegjes, restaurantjes en bakerijtjes zijn dat zeker wel. Als je je hier bevindt dan voel je je echt een local en het enthousiasme van de vele studenten werkt aanstekelijk. Tip: Tanto Monta is een restaurantje met goede “pinchos”, kleine broodjes met  toppings, zoals vlees, vis of kaas. Je hebt ze hier met hele originele smaakcombinaties. Je vindt Tanto Monta op  Carrer del Poeta Artola 19.

Onontdekt stukje strand

Wat veel mensen niet weten is dat er naast  de drukke stranden Malvarossa en Las Arenas, nog een strand is. Patacona beach is een heerlijk rustig strand waar voornamelijk de locals komen. In de zomer vind je hier zelfs een echte strandtent, een zeldzaamheid op de stranden van Valencia. De strandtent is van het populaire restauant La Más Bonita en je drinkt hier de lekkerste cocktails en sangriaatjes. Met een zonnetje op je bol is het ultieme vakantiegevoel compleet!Gastblog door: Larissa Sluijk

Mis nooit meer een topdeal!