Het lijkt wel de Bahama’s… | Weflycheap

Het lijkt wel de Bahama’s…

Het lijkt wel de Bahama’s…

Mijn eerste kennismaking met Formentera is een herinnering die ik niet snel zou vergeten. Het was een dag voor in de boeken, een dag waar nog vaak over nagepraat wordt. ‘s Morgens vroeg komen we aan in Marina Botafoch. Lopend over de steiger, totaal niet wetend wat we kunnen verwachten, komen we aan bij een luxe boot. Een met schippers, muziek, hapjes, fruit en champagne! Dit overtreft al onze verwachtingen, het belooft een mooie dag te worden!

Formentera

Formentera

Formentera, het rustige hippiezusje van Ibiza, ligt op een half uurtje varen van het drukbezochte eiland. Formentera is 19 meter lang en heeft een oppervlakte van 83 vierkante kilometer.

Je kunt Formentera alleen per boot bereiken. Je gaat met een eigen gehuurde boot of je kiest ervoor met de ferry naar de overkant te varen. Voor zover bij mij bekend kun je opstappen in San Antonio of Ibiza stad. Een bootticket met de ferry kost rond de €15,- per persoon.

Formentera

Op de boot

De doorgebrachte tijd op de boot was echt genieten! Zon op je huid, muziek, lekkere hapjes, drankjes, zwemmen in het azuurblauwe water en gezellig kletsen.

Wanneer je met de aqua ferry gaat kun je lekker in de zon zitten op het dek en luisteren naar muziek, voor zover je dat boven het gebrom van de motor uit kunt horen. Als je op Formentera aankomt zijn er in de buurt van de haven verschillende tentjes om een fiets, scooter of auto te huren. Een fiets zou ik echt afraden, het is namelijk continue berg op berg af, heel vermoeiend in die hitte. Wanneer je met meerdere personen bent is een auto comfortabeler, veiliger en bovendien bijna voor dezelfde prijs als een scooter. 

Formentera

Restaurant tip

Eenmaal aangekomen vlak voor Formentera worden we opgehaald met een speedboot die ons afzet op het strand van Es Pujols. Op dit strand zit restaurant Tiburon, ook wel de haaienbar genoemd. Dit restaurant zit op één van de mooiste locaties van Formentera, met een geweldig uitzicht over de azuurblauwe zee. Het menu bestaat uit verschillende salades, vlees, vis en pasta’s. Naast de gevarieerde menu kaart is ook de prijs gevarieerd, wel is dit restaurant wat duurder dan de andere restaurants op Formentera. 

FormenteraFormentera

Leuke plaatsjes en stranden van Formentera

Formentera heeft ontzettend veel leuke plaatsjes, met kleine leuke winkeltjes. Je vindt hier net zoals op Ibiza kleding, souvenirs, tassen en andere hebbedingetjes. De strandjes die op mij de meeste indruk hebben gemaakt zijn Ses Platgetes en Cala Saona. Ses Platgetes is een wit poederzandstrand met rotsen en een blauwe horizon. Aan de rechterkant zie je de groene en bruine kleuren van de kliffen van La Mola. Calo Saona is ondanks zijn kleine afmetingen een van de mooiste stranden op Formentera. Het strand is omgeven door restaurantjes en kraampjes. Een echte must-see!

Mis nooit meer een topdeal!