Lome liefde & limoentjes | Weflycheap

Lome liefde & limoentjes

Lome liefde & limoentjes

Glimlachend nip ik van een glas ijskoud water met een limoentje, terwijl de zoete zon mijn gelaat streelt en zachtjes mijn lippen kust. Af en toe voel ik een briesje wind door mijn haren wapperen. Nog geen maand geleden had ik niet kunnen bedenken dat ik hier nu zo zorgeloos zou vertoeven aan het Griekse strand. Mijn hart voelt zich gevuld met rust en liefde. De golven glinsteren in het zonlicht, de palmbomen bewegen zachtjes mee met de zeebries. Het is een werkelijk spectaculair uitzicht.

Mykonos

Mijn vrienden en ouders hebben niets teveel gezegd toen ze me aanraadde om een vakantie te boeken naar Griekenland. Ik reis het liefst iedere zomer naar een nieuw land en vind het heerlijk om daar de mooiste plekjes, cultuurgewoontes, natuur en de streek- of landgebonden keuken te ontdekken. Één van mijn beste vriendinnen was al eerder in Griekenland geweest en leek het een gezellig idee om samen weer even op te laden na een hectische periode met werk. Na even te hebben gebrainstormd over de invulling van onze vakantie, kwam het eiland Mykonos al snel om de hoek kijken. Omschreven als ‘de parel van de Cycladen’ waar je tot rust kunt komen aan de azuurblauwe Egeïsche zee, maar ook het uitgaansleven kunt proeven. Voor jong en oud, waar luxe en simpliciteit samenkomen. 

Ons verblijf in hotel Aegean, bevindt zich in Mykonos-stad. Mykonos stad wordt ook wel klein Venetië genoemd. Nu ben ik nog nooit in Venetië geweest, maar ik kan me zo voorstellen waar hij de naam vandaan heeft gekregen. Het is hier zo romantisch. De zon laat de witte huizen met hun pastelgekleurde deuren glinsteren en overal vind je er smalle steegjes en straten, lieflijke trappetjes, prachtige bloemen, kapellen en kerkjes. In de avonduren bruist het hier van gezellig leven en kun je genieten van de Griekse taverna’s, cocktailbars en clubs.

Mykonos

De mensen in ons hotel zijn ontzettend vriendelijk en gastvrij. In de avond is het een prachtig gezicht om vanaf ons balkon, de zon in de zee te zien zakken. Zucht, zwijmel. Terwijl ik dan voor mij uit staar, er een palmboom wuivend voor mijn ogen danst en ik in de verte boten zie varen op zee, maakt mijn hart een sprongetje. Nee, eerder een hele grote sprong. Op zo een moment is Griekenland werkelijk waar goddelijk. 

Mykonos Mykonos

Ondanks ik me realiseer dat er veel onvrede in Griekenland heerst, merken we dit niet aan de mensen die ons met open armen ontvangen. Mykonos raakt je in je hart en dit kun je alleen ervaren door het zelf te komen proeven! Proef dan meteen even het traditionele pitabrood met heeel veel tzat­zi­ki saus. Jammieee! 

 Mykonos

Mis nooit meer een topdeal!