Header afbeelding

De leukste plekjes van Aruba

Alles wat je gezien MOET hebben

Altijd al eens willen proeven van het eilandleventje op Aruba? Lees dan deze blog en ik verzeker je dat je gelijk je vliegticket wilt boeken om net als ik op zoek te gaan naar de leukste plekjes van het eiland. Aruba staat bekend als “one happy island” en ligt in de Nederlandse Antillen. Vanwege het heerlijke klimaat is het een populaire bestemming, met name in de wintermaanden. Onlangs kreeg ik de kans om voor 3 maanden op dit geweldige eiland te gaan werken, waar ik natuurlijk niet lang over na hoefde te denken. Ondanks dat het een relatief klein eiland is wist ik steeds weer nieuwe plekjes te ontdekken.

Aruba’s mooiste stranden:

Eagle Beach werd onlangs uitgeroepen tot het 3e mooiste strand van de wereld. Met zijn mooie witte zand en helder water is dit strand de ideale plek om te relaxen of te genieten van de zonsondergang. Ik raad je aan om naar “Manchebo Beach” te gaan voor de beste zonsondergang van het eiland of een kijkje te nemen bij de bekendste “Divi” bomen.

Eagle beach aruba
Eagle Beach, het 3e mooiste strand van de wereld.

Ben je op zoek naar een leuk strand om vliegtuigen te spotten? Ga dan naar Surfside Beach, waar je onder het genot van een drankje de naderende vliegtuigen kunt bekijken. Heb je behoefte aan wat meer rust? Neem dan eens een kijkje bij Mangel Halto, waar je heerlijk kunt snorkelen. Boca Catalina en Tres Trapi zijn ook goede snorkelplekjes, waar je zeesterren kunt spotten (oeh I love it!) Daarnaast zijn Baby Beach, Arashi Beach en Palm Beach ook heerlijke stranden om lekker te gaan relaxen en te genieten van de zon, de zee en het strand.

Cultuur snuiven:

streetart aruba
Kleurrijke Streetart in Aruba

Aruba heeft natuurlijk niet alleen geweldig mooie stranden, maar je kunt er ook nog eens cultuur opsnuiven. Zo kan je in San Nicolas de kleurrijke streetart bewonderen zodat je verzekerd bent van leuke Instagram kiekjes. Ben je van plan om in februari richting Aruba te gaan? Vergeet dan zeker niet om het Arubaanse Carnaval mee te pikken!

Aruba's beste hikes

Ben je wat avontuurlijker ingesteld dan zijn er verschillende plekjes op het eiland om te gaan hiken. Zo kan je de hooiberg beklimmen, met zijn 167m hoog, na Jamanota, de 2e hoogste berg van het eiland. Deze berg ligt midden op het eiland waarbij je na het beklimmen van maar liefst 587 treden in zo’n 30 minuten de top bereikt, waar je beloond wordt met een panorama uitzicht over het eiland.Een andere gave hike op dit eiland is de hike naar “Trinity Bridge”, voor mij de mooiste brug van het eiland. Het startpunt van deze hike is de “Natural Bridge” waarbij je in zo’n 45 minuten via “Andicuri Beach” deze mooie brug bereikt. Mocht je er nog niet genoeg van hebben dan kan je doorlopen naar de “Natural Pool”, een natuurlijke “pool” omgeven door vulkanische stenen. Je kunt hier een verfrissende duik nemen of even snorkelen, maar let wel op, de stroming kan er erg sterk zijn. De hike naar de Natural Pool neemt zo’n 3-4 uur in beslag (return). Houd er wel rekening mee dat je vroeg in de ochtend vertrekt en voldoende water meeneemt, het kan namelijk erg warm worden!

 

Trinity Bridge Aruba
Trinity Bridge, Aruba

Mijn favoriete plekjes van Aruba

New Natural Pool

Deze Natural Pool vond ik persoonlijk veel mooier dan de andere Natural Pool en het water is er ook nog eens veel rustiger. Deze pool vind je net voor Bushiribana Ruines aan je rechterkant. Via een kleine trap daal je de rotsen af waarna je het al ziet liggen. Een fijne bijkomstigheid is dat het nog niet ontdekt is door het massatoerisme.

California’s Lighthouse Sanddunes

Dit was één van mijn favoriete plekjes op het eiland! Wat is er heerlijker dan lekker door de zandduinen struinen onder het genot van de zonsondergang? Ook hier geldt weer dat het nog niet ontdekt is door het massatoerisme waardoor je je tijdens de zonsondergang even alleen op de wereld waant. Mocht je na al het struinen zin hebben gekregen in een lekkere smoothie, rijd dan eenstukje omhoog naar de California Lighthouse. Hiernaast is overdag altijd een smoothiecar te vinden met DE lekkerste kokosnotensmoothie van het eiland!

Rotsformaties

Op Aruba heb je zowel “Casibari Rock Formations” als “Ayo Rock Formations”, de één wat toeristischer en de ander wat avontuurlijker. Op Casibari Rock klim je gemakkelijk via een trappetje naar boven waarna je uitzicht hebt op de Hooiberg en het eiland. Op Ayo Rock is geen duidelijk pad en moet je wat creatiever je weg omhoog zien te vinden.

De beste eettentjes

Arubanen houden ontzettend van eten, en eten het liefst de gehele dag door. Het kan dan ook niet anders dan dat er talloze leuke eettentjes te vinden zijn op dit eiland. Mijn favoriete eettentjes waren toch wel “Nos Clubhuis” waar je op zondag een heerlijke “Sunday bbq” kon bestellen voor maar 15 dollar, onder het genot van de zonsondergang over Palm Beach. Daarnaast was ik ook regelmatig te vinden bij “Local Store” waar je terecht kunt voor een snelle, simpele maar wel lekkere hap met lokale prijzen.“Zeerovers” is het meest bekende restaurant van Aruba, waar zowel locals als toeristen in de rij staan aan te schuiven om er te kunnen eten en elke dag verse vis wordt geserveerd.Vergeet ook niet de “pastechi” te proeven, één van Aruba’s bekendste snacks waar je niet aan ontkomt. Ze zijn bijna op elke hoek van de straat te koop en zijn verslavend lekker. Oh I miss them!

Aruba’s nachtleven:

Aruba is niet alleen overdag erg levendig en gezellig, ook ’s nachts is er van alles te beleven. Zo is er in het weekend de karaoke night in de “Bugaloe”, is er een liveband op zondagavond in de “Moomba” en kan je gedurende het weekend genieten van een drankje en een dansje bij “Sandbar” of “Southbeach” en heerlijke cocktails en de beste sangria’s bij “Craft”

Van plan om naar Aruba te gaan?

  • Kijk hier voor een prachtig luxe villa.
  • Of met wat minder budget en opzoek naar een hostel.
  • Of hecht jij waarde aan een goede beoordeling en wil je niet teveel betalen.

 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. leukste plekjes van aruba
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.