leukste plekjes kikkerlandje

De leukste plekjes van ons eigen kikkerlandje!

De leukste plekjes van ons eigen kikkerlandje!

Heb je weinig tijd? Geen groot budget? Toch even ontspannen? Ook in ons eigen land is het prima vertoeven. Alsnog weinig inspiratie? Ik geef je hier wat tips! Bekende en wat minder bekende.

Groningen

Als student aan de RUG kom ik een aantal keer per week in deze mooie Hanzestad, maar toch kan ik iedere keer weer genieten van de mooie bouwwerken die overal in de binnenstad te vinden zijn. Overal zijn gezellige terrasjes en de mensen zijn vrolijk en vriendelijk. Het centrum is vanaf het station een heeeel klein stukje lopen en dus goed bereikbaar!

Zwolle

Nog een Hanzestad! Zwolle heeft een lekker compact centrum en is met het OV goed te bereiken. Het is een grote stad, maar het is toch lekker knus. Er zijn veel theaters en de lange winkelstraat in het centrum zit vol met zowel grote bekende modeketens als plaatselijke boetiekjes. Voor een heerlijk, gezellig en uitgebreid diner is Ristorante Michelangelo een absolute aanrader!

Den Haag / Scheveningen

Den Haagย  is vast voor velen bekend, maar ik denk niet dat je hier gauw zat van wordt. Naast dingen die alle andere steden hebben, is Den Haag natuurlijk het politieke hart van Nederland. Een bezoekje aan het binnenhof is het zeker waard. En ook paleis Noordeinde mag je zeker niet overslaan. Uitgekeken in Den Haag maar nog wat tijd over? Je zit zo in Scheveningen om even heerlijk uit te waaien op de Pier!

IMG_3267

Utrecht

Misschien wel een van de meest gezellige steden van Nederland: Utrecht! Heerlijk wandelen langs de grachten, slenteren door de smalle straatjes en natuurlijk de Domtoren. Ook het uitzicht van boven is prachtig! Voor een heerlijk diner langs de grachten zit je perfect bij Humphreys.

Helmond

Helmond is waarschijnlijk niet het eerste wat in je opkomt als je denkt aan een echte hotspot in Nederland, maar dat is het zeker wel! De stad is knus, maar heeft toch alles wat je je kan wensen. De mensen zijn gezellig en er zijn enorm veel leuke activiteiten te doen in en rondom Helmond! Voor een nachtje blijven logeren? Golden Tullip West-Ende biedt je alle luxe en comfort, en ligt nagenoeg direct bij het centrum!

De Waddeneilanden

Wat is er nou beter ontspannen dan uitwaaien op het strand? Precies! Heel erg weinig. En waar kan dat nou beter dan op de Waddeneilanden? Voor de gezelligheid zou ik kiezen voor Texel, en voor iets knus zou ik kiezen voor Ameland!

IMG_3293

Ook Arnhem, Venlo, Middelburg, Vlissingen en Rotterdam (Foodhallen!!) zijn leuke plekjes voor een dagje weg! Wat is jouw favoriet? โ˜บ

IMG_0057IMG_3262

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!