Header afbeelding

15 leuke steden in Nederland

Wil je er even tussenuit, maar wil je wel lekker dicht bij huis blijven? Ga dan een weekendje naar een leuke stad in Nederland. Om je wat inspiratie te geven voor je volgende getaway, hebben we hier een top 15 met leuke steden in Nederland!

Onze top 15 leukste steden van Nederland

Een goedkope vakantie naar een leuke stad in Nederland is altijd een goed idee. Een stedentrip in eigen land is bijvoorbeeld ideaal als je lekker dichtbij huis wil blijven, maar er toch even tussenuit wil. Ook is het vaak goedkoper, omdat je (vaak) minder betaald voor vervoer. Wil je graag een nachtje weg naar een leuke stad in Nederland, maar weet je nog niet welke stad je moet kiezen? Geen probleem!

Wij hebben de top 15 mooie Nederlandse steden voor je op een rijtje gezet!

  1. Zwolle - Onze prachtige vestingstad!
  2. Maastricht - Uitgestrekte wijngaarden en vele grotten
  3. Groningen - Er gaat niets boven Groningen
  4. Utrecht - Mooie grachten en gezellig terrasjes
  5. Den Haag - Uitwaaien aan de Nederlandse kust
  6. Deventer - Ontdek deze charmante stad
  7. Leeuwarden - De stad is hip, hot en happening
  8. Amsterdam - Onze indrukwekkende hoofdstad
  9. Nijmegen - "Old city, young vibe"
  10. Amersfoort - Sfeer en gezelligheid 
  11. Breda - Brengt alles samen
  12. Leiden - De stad van ontdekkingen
  13. Den Bosch - De Moerasdraak
  14. Eindhoven - De lichtgevende stad
  15. Haarlem - Dit wil je niet missen

1. Zwolle - Onze prachtige vestingstad!

In een lijstje met leuke steden in Nederland, mag de vestingstad van weflycheap natuurlijk niet ontbreken: Zwolle! De Hanzestad Zwolle is zeker een bezoekje waard. Een weekendje weg is zeker aan te raden, omdat één dag niet voldoende is om alles van de mooie historische stad te beleven. Zwolle heeft namelijk een oude binnenstad met veel bezienswaardigheden. Zo heb je bijvoorbeeld Van der Velde in de Broeren (een unieke boekhandel in een 15e-eeuwse kerk), Museum de Fundatie en de Peperbus die de skyline van de stad domineert.

Ook vind je in de binnenstad het Michelin restaurant De Librije, wat bekend staat om haar culinaire hoogstandjes. In Zwolle vind je ook veel gezellig terrasjes en kroegen, bijvoorbeeld op de Grote Markt. Ook voor de shopaholics is de binnenstad van Zwolle een TOP plek! Vanaf de Grote Markt, loop je zo de Diezerstraat binnen, waar je allerlei leuke winkels vindt. Wil je een avondje uit? Ga dan eens naar Theater De Spiegel of Poppodium Hedon!

👉 Leuke hotels in Zwolle!

2. Maastricht - Uitgestrekte wijngaarden en vele grotten

Maastricht heeft ontzettend veel te bieden. De mix van trendy wijken en historische panden leent zich perfect voor een weekendje weg! De bourgondiër komt in deze stad bij een ieder naar boven bij het zien van alle restaurants met menukaarten vol verrassende gerechten. Maak een boottocht over de Maas en aanschouw de culturele hoogtepunten van deze mooie stad.

Ook voor shopliefhebbers zijn er genoeg mogelijkheden om te slagen. Van leuke boetiekjes tot grote warenhuizen, je vindt het hier allemaal! Combineer Maastricht met een uitstapje naar de uitgestrekte wijngaarden of de vele grotten die de provincie rijk is. Deze stad zal je verbazen! 

👉 Leuke hotels in Maastricht!
 

leuke steden nederland maastricht
Servaas brug over de Maas in Maastricht

3. Groningen - Er gaat niets boven Groningen

Groningen is een prachtige stad, waar genoeg te zien en te beleven valt. De Martinitoren bijvoorbeeld. In de afgelopen 500 jaar brandde de toren af, sloeg de bliksem in en stortte hij bijna in. De toren hield stand en is met 97 meter nu nog steeds het hoogste gebouw van de stad. Voor een mooi stukje geschiedenis kan je naar boven klimmen en genieten van het prachtige uitzicht!

In de binnenstad vind je verder ook nog gezellige restaurants waar je een lekker hapje kunt gaan eten, leuke bars & veel verschillende winkels. Voor iedereen is er dus wel wat te beleven in deze mooie hoofdstad!

👉 Leuke hotels in Groningen!

4. Utrecht - Mooie grachten en gezellig terrasjes

Stedentrip in eigen land? Utrecht is de perfecte stad! Of je nou met het gezin gaat of met je partner, er is voor iedereen wat te doen. Langs de grachten van Utrecht struinen (en stiekem ook wat leuke winkeltjes meepakken)! Daarna gezellig een terrasje pakken of uit eten direct aan het water.

De Botanische Tuinen met de mooiste planten ter wereld is ook zeker een aanrader! Het letterlijk én figuurlijke hoogtepunt is toch zeker wel de Domtoren. Deze kerktoren is met zijn 112,5 meter de grootste kerktoren van Nederland! Maar als je het niet aandurft de toren te beklimmen kan je het natuurlijk ook gewoon bij een rondleiding houden. 

👉 Leuke hotels in Utrecht!

leuke steden nederland utrecht
De Dom van Utrecht

5. Den Haag - Uitwaaien aan de Nederlandse kust

Van plan om naar het mooie Den Haag te gaan? Hier wat tips om jou vakantie nog leuker te maken! Het Binnenhof, de Ridderzaal, het Torentje van de minister-president en de Hofvijver zijn de meest herkenbare plekken van Den Haag. Maar er is nog veel meer te beleven! Ga bijvoorbeeld naar Madurodam. Hier is heel Nederland in het klein uitgebeeld, ook leuk voor de kids! Breng een bezoekje aan het Escher museum en bewonder de indrukwekkende werken van deze kunstenaar.

Ook kun je een heerlijk dagje shoppen in Den Haag. Je vindt er alle grote winkelketens, maar ook kleine boetiekjes! En tussendoor bezoek je één van de vele pleintjes met leuke terrasjes en restaurantjes. Heerlijk voor een lunch of uitgebreid diner 's avonds! Zoals je leest is er genoeg te doen in het oh zo gezellige Den Haag! Ga erop uit met een groep vrienden of plan een romantisch nachtje weg met je vriend(in)!

👉 Leuke hotel in Den Haag!

6. Deventer - Ontdek deze charmante stad

Deventer is één van de 5 oudste steden van Nederland en dat heeft zo zijn charmes. Je hoeft je geen moment te vervelen in deze mooie Hanzestad, of het nou goed of slecht weer is. Ontdek de culturele kant van de stad in één van de vele musea of maak een stadswandeling door het oude gedeelte van de binnenstad.

Voor een lunch kan je terecht op het stadsplein de Brink, hier vind je talloze terrasjes die allemaal een mooi uitzicht hebben op de eeuwenoude Lebuinuskerk. Deventer staat ook bekend als een echte evenementenstad die gezamenlijk voor veel bezoekers zorgen! 

👉 Leuke hotels in Deventer!

7. Leeuwarden - Deze stad is hip, hot en happening

Leeuwarden, Liwwadden, Ljouwert, Luwt, de hoofdstad van Friesland! Deze bruisende stad beschikt over sfeervolle grachten, honderden monumenten, boeiende musea en vele winkels en restaurants. Zo is de Kleine kerkstraat meerdere keren uitgeroepen tot de leukste winkelstraat van Nederland! En wist je dat de Oldehove toren schever staat dan de toren van Pisa?

Bekijk op verschillende plekken in deze leuke stad de meest creatieve Street art! Het is de ideale stad voor een weekendje weg of een dagje uit. Een dagje stad kun je bijvoorbeeld ook combineren met een bezoekje aan Aquazoo Friesland. 

👉 Leuke hotels in Leeuwarden!

8. Amsterdam - Onze indrukwekkende hoofdstad

Naast genieten & relaxen in je hotel, is het ook zeker de moeite waard om Amsterdam te gaan verkennen! Onze unieke hoofdstad heeft namelijk zoveel moois te bieden. Struin over de gezellige markten of ga shoppen in de 9 straatjes. Maak een rondvaart over de grachten, breng een bezoek aan het Anne Frank huis en ga naar de Amsterdam Dungeon! Een ding is zeker, in Amsterdam zul je je nooit vervelen...!

👉 Leuke hotels in Amsterdam!

9. Nijmegen - "Old city, young vibe"

Nijmegen is de oudste stad van heel Nederland! Alweer twee duizend jaar geleden was deze heuvel naast de Waal een strategische plek voor de Romeinen. Deze plek kreeg als allereerste van ons kikkerlandje officiële stadsrechten. 

Het is een stad met een heerlijk sfeervol karakter, gezellige terrasjes en mooie historie. Wandel langs de Waal of bezoek het indrukwekkende Rivierpark. Maar onderschat deze oude stad niet! Nijmegen is volop in ontwikkeling. Laat je verrassen door het authentieke en vernieuwende van deze leuke stad.

👉 Leuke hotels in Nijmegen!

Golden hour in Nijmegen

10. Amersfoort - Sfeer en gezelligheid

Amersfoort is een prachtige stad vol geschiedenis en charme. De stad is een geweldige plek voor toeristen die op zoek zijn naar cultuur, historie en vooral gezelligheid. Wist je dat? In 1380 had de stad te veel inwoners en om dit probleem op te lossen werd de stadsmuur afgebroken. De stenen van de afgebroken stadsmuur werden gebruikt om nieuwe huizen mee te bouwen. Loop langs de Muurhuizen om deze indrukwekkende huizen te bewonderen! 

Hou jij van avontuur? Glijd langs de hyena’s, vaar tussen de ringstaartmaki’s en duik met de dassen onder de grond in Dierenpark Amersfoort! Dit dierenpark is voor jong en oud, en maakt jouw uitstapje naar Amersfoort helemaal compleet!

👉 Leuke hotels in Amersfoort!

11. Breda - Brengt alles samen

Volgens veel mensen is Breda de gezelligste stad van heel Noord-Brabant. Met bijzondere historische gebouwen, prachtige singels, groene parken, levendige terrassen en verrassende creatieve hotspots verdient Breda zeker een bezoekje van jou! Geniet van de bruisende sfeer met een gezellig dorps karakter. 

Bezoek de Onze Lieve Vrouwekerk, vaar door de grachten of kom tot rust in het Valkenbergpark. Breng een bezoekje aan het Catherina-Begijnhof, waar de begijnen tot 1900 nog leefden. Inmiddels worden de huisjes ook nog bewoond door alleenstaande vrouwen en is er een museum te vinden. Een interessant en uniek uitje!

👉 Leuke hotels in Breda!

12. Leiden - De stad van ontdekkingen

Leiden is een echte studentenstad en dat heeft absoluut zijn charmes! De stad bruist van gezelligheid en heerlijke terrasjes en barren. Deze stad leeft echt altijd. Terwijl jij door de stad wandelt, zie je ontelbaar veel studenten in de schattige matchende outfits. Heeft jouw outfit ook een kraag hals, dan pas je er zo bij!

Museum Naturalis behoort tot de beste musea van Nederland. Hier bewonder je de indrukwekkende collectie van de evolutie van dieren, planten en al het leven. Er staan zelfs 42 miljoen objecten in Museum Naturalis! Een ideale uitstap voor jong en oud, dus waar wacht je nog op?!

👉 Leuke hotels in Leiden!

Gracht in Leiden

13. Den Bosch - De Moerasdraak

Den Bosch is kort voor ‘s-Hertogenbosch, maar je mag de stad ook Moerasdraak noemen. Den Bosch is een heerlijke stad vol prachtige monumenten, zoals de indrukwekkende St. Janskathedraal. De historische binnenstad biedt vele leuke winkels en gezellige cafés, terrassen en restaurants.

Wij spreken uit ervaring dat je in Den Bosch ook geweldig carnaval kunt vieren! De stad heet dan Oeteldonk en wordt omgetoverd naar de kleuren rood, wit en geel. Ga zelf ook in die kleuren verkleed anders val je er helemaal buiten! Bewonder de grappige outfits, geniet van de vele fanfare bands en eet/drinken alles wat je lekker vindt! Hier heb je wel echt een overnachting nodig.

👉 Leuke hotels in Den Bosch!

Stadhuis in Den Bosch

14. Eindhoven - De lichtgevende stad

Deze gezellige, bruisende en trendy stad heeft vanwege de vele leuke buurtjes, hippe restaurants, kleurrijke street art en interessante musea genoeg in huis voor een gevarieerd weekendje weg. Het is de designhoofdstad van Nederland met veel indrukwekkende evenementen. 

Eindhoven is dé stad van innovatie en creativiteit. De meeste steden in Nederland zijn authentiek en hebben een rijke geschiedenis, Eindhoven is hier de tegenstelling van. Dat maakt deze stad juist uniek! De een vindt de stad niks en de ander vindt het juist geweldig. Je komt er maar op een manier achter!

👉 Leuke hotels in Eindhoven!

15. Haarlem - Dit wil je niet missen

Haarlem is een heerlijke stad voor een dagje of weekendje weg. De stad staat bekend om de vele monumentale panden, hofjes en rijke geschiedenis. Daarnaast ligt Haarlem vlakbij het strand van Zandvoort en Bloemendaal en kun je in de stad veel gezellige terrasjes vinden.

Wist je dat? Haarlem is al meerdere keren uitgeroepen tot de beste winkelstad van Nederland. Van fashion tot vintage en van kleine boetiekjes tot de grote merken: Haarlem heeft het allemaal! Met volgeladen tassen kom jij weer thuis.

👉 Leuke hotels in Haarlem!

Molen in Haarlem

Ga je tijdens november en december naar een van deze leuke steden? Bekijk hier waar de leukste kerstmarkten te vinden zijn!

Meer leuke steden

Ook bij onze zuiderburen in België vind je veel leuke steden. Zo heb je bijvoorbeeld Antwerpen, Brugge en Brussel. Ook hebben we een lijstje met de leukste steden in Duitsland. Er valt in de buurt dus nog genoeg te ontdekken!

 

Wat is de leukste stad van Nederland?

  1. Home
  2. leuke steden nederland
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.