Header afbeelding

Langkawi, pareltje van Maleisië

Leukste bezienswaardigheden

Langkawi is het pareltje van Maleisië als je het ons vraagt. Het is een heerlijk eiland als je op zoek bent naar mooie natuur, strand, gezelligheid, rust en vooral een hele fijne ‘vibe’. In deze blog deel ik graag onze tips met je over waar te verblijven en wat te doen als je op het eiland bent!

Langkawi bezoeken

Er zijn in Langkawi duidelijk 2 seizoenen, het hoog- en laagseizoen. Als je van drukte en gezelligheid houdt kan ik zeker aanraden om Langkawi in het hoogseizoen te bezoeken. In het laagseizoen merk je namelijk dat het een stuk rustiger op het eiland is. Strandtentjes en restaurants zijn leeg, in hostels is het rustig, stranden zijn leeg en de ferry van en naar het eiland kan je nog op de dag zelf boeken. Het is maar net waar je naar op zoek bent. Wij kwamen in het laagseizoen en we vonden dit niet heel erg. Lekker rustig, alle tijd om dingen te boeken en te bekijken. Maar als je echt voor de feestjes komt kan je beter in het hoogseizoen Langkawi bezoeken.

Overnachten op Langkawi

Als je de gezelligheid op wilt zoeken kan je het beste in Pentai Cenang overnachten! In Pentai Cenang zijn er heel veel opties om te overnachten, van hotels tot guesthouses. Veel beschikken ook over een restaurant/bar waar de gehele dag genoeg te beleven is. Onze tips: Ponny’s house (te vinden via airbnb, hier hebben wij zelf geslapen. Hier slaap je bij een local thuis!), Indiana hostel en The Kasbah.

Wil je budget reizen? Kies dan voor Kuah. In Kuah is de prijs een stuk lager dan in Pentai Cenang. Er zijn vooral veel budget hotels te vinden.

Wil je helemaal in alle rust even tot jezelf komen? Dan zijn andere plekken op het eiland betere opties dan in bovengenoemde steden. Als je het redelijk budget wilt houden dan is Kampung Padang Lalang de beste optie. Hier ben je wel vooral afhankelijk van guesthouses en er staat niet erg veel online dat je kunt boeken. Heb je wel wat meer budget en wil je luxe reizen? Dan kun je natuurlijk altijd één van de vele resorts op het eiland boeken. Deze liggen buiten bovengenoemde steden, heerlijk in de natuur en vaak met een stukje eigen strand, alleen deze zijn dan ook wel een stuk duurder!

Bezienswaardigheden op Langkawi

Langkawi lijkt een groot eiland, maar eigenlijk valt het wel mee! Het makkelijkste is om een scooter te huren en het eiland zelf te verkennen. Je bent in één dag het hele eiland rond. Ik deel graag onze leukste ervaringen met je die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken!

Natuur Langkawi
Natuur Langkawi

Pentai Cenang

Pentai Cenang is het stadje waar het allemaal gebeurt op het eiland. Hier is alle drukte te vinden, zelfs in het laagseizoen is dit de stad waar je moet zijn. Je hebt hier een heleboel gezellige restaurantjes, barretjes en beachclubs maar ook een grote winkelstraat. Overdag is het heerlijk om hier aan het strand te liggen of the relaxen bij één van de vele restaurants en hostels en in de avond kan je, na het bezoeken van de food courts op de avondmarkt, genieten van een cocktail bij de zonsondergang.

Mangrove tour

Een echte aanrader is het boeken van een tour door de Mangroves. Het is hier echt prachtig! Bij de meeste tours ga je roofvogels voeren, naar de crocodile cave, langs de aapjes, de bat cave bezoeken en tot slot een fish farm bezoeken. De meeste tours worden verzorgd per boot, maar het is ook mogelijk om zelf te kajakken. De tours zijn over het algemeen erg duur, maar op een of andere manier hebben wij een hele goedkope tour gevonden (RMF Langkawi Adventure, je vindt hem naast Tangjung Rhu Public Beach). Deze is dan wel zonder lunch, maar dat vonden wij niet erg. Je bent alsnog een stuk goedkoper uit!

Seven wells

Als je op zoek bent naar een zonnig plekje om je een middag te vermaken zou ik zeker even een kijkje nemen bij de Seven Wells. Je kan met de scooter naar boven rijden tot het begin van de trappen, de trappen naar boven moet je wel zelf lopen. Dit is overigens niet niks, vooral niet als het erg warm is! Onderweg heb je ook nog de kans om wat aapjes tegen te komen! De Seven Wells waterval is prachtig om te zien. Je kan hier heerlijk in het water zitten met prachtig uitzicht.

De kabelbaan en skybridge zijn hier ook in de buurt, wij hebben deze overgeslagen omdat we niet zo van toeristische attracties houden, maar mocht je er heen willen, dan kan je het makkelijk combineren! Hier kan je aan de foto’s op Google te zien genieten van prachtig uitzicht!

Temurun Waterval

Een andere prachtige waterval om te bezoeken, en iets minder toeristisch, is de Temurun waterval. Het is eventjes rijden, maar dan heb je ook wat! Ook is het iets lastiger te vinden, maar met Google Maps (offline kaart) of maps.me (ook een offline kaart) is het makkelijk te doen! Ook hier kan je zeker even een duik, en zelfs een douche, nemen! Pas wel op de aapjes, die zijn nogal agressief… Neem in ieders geval geen eten mee naar de waterval!

Gunung Raya

Mocht je van plan zijn een scooter te huren rijd dan zeker even de Gunung Raya omhoog. Bovenaan de berg heb je een prachtig uitzicht! Helaas is de uitkijktoren bovenaan de berg wel gesloten, en kan je maar één deel van het eiland bekijken, maar dat maakt het uitzicht zeker niet minder mooi!

Tip: Zorg wel voor genoeg benzine, want de scooter zuigt aardig wat benzine tijdens het omhoog rijden hebben wij gemerkt…

Gunung Raya Langkawi
Gunung Raya Langkawi

Black sand beach

Leuk om even te stoppen is de Black Sand Beach. Een klein strandje met alleen maar zwart strandzand! Afkomstig van alle olieresten uit de zee. Bijzonder om te zien!

Eagle

Wat echt absoluut niet de moeite waard is om heen te gaan, maar wat je eigenlijk ook niet kunt missen als je een bezoekje brengt aan Langkawi is het Eagle Square. De Eagle is namelijk het symbool van Langkawi, dus een foto mag niet ontbreken als je Langkawi verlaat!

Eagle Square Langkawi
Eagle Square Langkawi

Stranddag

Natuurlijk moet er op Langkawi ook tijd gemaakt worden voor een lekkere stranddag! Dit kan je doen op het drukke strand van Pentai Cengang, het strand bij de start van de Mangrove tours (Tanjung Rhu Public Beach) of het prachtige strand in Kampung Padang Lalang.

Tip: reis je in laagseizoen (ofwel regenseizoen), ga dan in de ochtend naar het strand, want bijna elke middag valt er wel een flinke bui!

Tanjung Rhu Public Beach Langkawi
Tanjung Rhu Public Beach Langkawi

Eten

Er zijn ontzettend veel leuke eettentjes te vinden op Langkawi! Voor de restaurants waar je binnen kunt zitten en de restaurants met iets meer westers eten moet je wel naar Penang Centai. Op de rest van het eiland zijn vooral veel lokale tentjes waar je iets kunt eten. Mijn vriend en ik zijn zelf allebei veganistisch, dus bij alle restaurants of eetplekjes die ik noem is ook vegan eten te vinden! Ze zijn absoluut niet allemaal 100% plantaardig, dus ook als vleeseter kan je bij de meeste restaurants terecht! 

Eten Langkawi
Eten op Langkawi

Indiana café - Breakfast & Lunch

Indiana café is gevestigd bij het hostel Indiana achter Penang Centai street. Het is een heerlijke plek om even te chillen, te ontbijten of te lunchen. Ze zijn geopend tot +/- 3 uur in de middag. Ze hebben heerlijke verse sapjes en (vegan) ontbijtjes. Ze hebben zelfs warme havermout, mijn lievelingsontbijtje! Lunchen doe je met een lekkere (vega) burger! Daarnaast kan je er ook prima heen voor een kop koffie met cake. De eigenaar van het café is super vriendelijk. Hij is ooit begonnen met een vegan café alleen dit kon helaas niet uit. Daarom kan je er nu ook niet vegan dingen eten. Wel is de basis grotendeels plantaardig, maar je niet vegan vrienden zullen er ook een lekkere maaltijd vinden!

Red Tomato – If you crave something more Western

Red Tomato is perfect voor een diner. De eigenaresse van het restaurant is Duits. Dit maakt dat de kaart erg westers is, maar daardoor niet minder speciaal of minder lekker! We hebben hier namelijk heerlijk gegeten.

Ook hier was het voor ons mogelijk om vegan te eten. De kaart is overigens absoluut niet vegan (veel vlees, flammkuchen, pizza’s etc.). Ondanks dat er geen vegan opties op de kaart stonden heeft ze voor ons alles kunnen ‘veganizen’, en het was heerlijk! Dus ook hier kan je terecht voor zowel een heerlijke vegan als niet vegan maaltijd! Onze tip: probeer de flammkuchen met spinazie en vegan kaas. En neem ook zeker een vegan taartje als dessert!

P.s.: de eigenaresse heeft twee hele lieve poesjes die gerust bij je op schoot komen liggen.

Melior – The healthy spot

Als je overnacht in Kuah dan is Melior een aanrader. Een leuk restaurant met veel gezonde opties en een hele uitgebreide menukaart! Ook hier kan je voor zowel lunch als diner terecht. Het zijn speciale gerechten, lokaal maar wel met een twist, en absoluut niet duur! Je kan hier overigens ook gewoon terecht voor een lekkere kop thee of koffie of een heerlijke smoothie!

Restaurantje Langkawi
Restaurantje Langkawi

Penang Centai - streetfood

Mocht je een klein budget hebben, dan kan je altijd je eten scoren in Penang Centai Street. Hier zijn genoeg food courts of kleine eetkraampjes waar je voor een paar euro een avondmaaltijd kan scoren. Onze favoriet was ‘Lebanon Shawarma Kebab’ waar we heeerlijke (vegan) falafelwraps hebben gegeten!

The Kasbah – Chill all day long

Het grootste chill café op Langkawi vonden we toch wel The Kasbah. Ook dit is gevestigd naast een gelijknamig hostel. Je kan hier terecht voor een heerlijke chiapudding of smoothiebowl als ontbijt, een lekkere lokale koffie of je kunt borrelen met groente en dips. Ook het avondeten is hier een aanrader: heerlijke gezonde lokale gerechten óf iets westers, zoals een (vega) burger. 

P.s.: Naast een hostel en café beschikt The Kasbah ook over Muy Thai en een gym!

Nog een laatste tip voor als je naar Langkawi gaat: neem de tijd, relax! En huur je scooter voor een aantal dagen, want zonder scooter ben je nergens! Have fun!

Wil je ook graag naar dit pareltje op vakantie? Boek dan je vliegtickets via onze vliegkaart.

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. langkawi pareltje maleisie
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.