Header afbeelding

Laadpalen route Europa

Ontdek België, Frankrijk & Duitsland

Ben je klaar voor een onvergetelijke roadtrip met je elektrische auto? We nemen je mee op een rondreis door België, Frankrijk en Duitsland. We hebben de route zo voor je uitgestippeld dat je je geen zorgen hoeft te maken over een lege accu. Op de route kom je namelijk verschillende laadpalen tegen. Ideaal!

Deze 15-daagse reis belooft een geweldige mix van cultuur, geschiedenis en natuur te worden.

Dag 1-3: Brussel, België 🇧🇪

🛣 3 uur rijden

De reis begint in Nederland. Na een korte rit vanuit Nederland komen we aan in Brussel, de hoofdstad van België. Brussel is niet alleen het politieke middelpunt van Europa, maar ook een stad vol charme en smaak. Bezoek de Grote Markt, waar je wordt omringd door prachtige historische gebouwen en gezellige cafés. Laad je elektrische auto op bij de laadpaal in de buurt van het Atomium, een iconisch bouwwerk dat de moeite waard is om te bezoeken.

Dag 4-6: Parijs, Frankrijk 🇫🇷

🛣 4 uur rijden

Vanuit Brussel rijden we verder naar Parijs, de stad van de liefde. Parijs heeft zoveel te bieden, van de Eiffeltoren tot het Louvre en de Notre-Dame. En het beste van alles is dat Parijs goed is uitgerust met laadpalen voor elektrische auto's. Je kunt bijvoorbeeld je auto opladen bij de laadpalen in de buurt van de Arc de Triomphe terwijl je geniet van het uitzicht op deze beroemde bezienswaardigheid.

Dag 7-9: Straatsburg, Frankrijk 🇫🇷

🛣 5 uur rijden

Na enkele dagen in de Franse hoofdstad is het tijd om naar het oosten te rijden en Straatsburg te verkennen. Deze charmante stad staat bekend om zijn vakwerkhuizen en het Europees Parlement. De laadinfrastructuur in Straatsburg is uitstekend, met verschillende laadstations verspreid over de stad. Breng een bezoek aan de kathedraal van Straatsburg en vergeet niet om je elektrische auto op te laden in de buurt van de historische wijk La Petite France.

Dag 10-11: Heidelberg, Duitsland 🇩🇪

🛣 2 uur rijden

Onze volgende stop is het sprookjesachtige Heidelberg, gelegen aan de oevers van de rivier de Neckar. Heidelberg staat bekend om zijn indrukwekkende kasteel en de sfeervolle Altstadt (oude stad). Er zijn verschillende laadpalen beschikbaar in Heidelberg, zodat je zonder zorgen kunt genieten van je verblijf. Bezoek het kasteel en maak een ontspannen wandeling langs de rivier.

Dag 12-14: Keulen, Duitsland 🇩🇪

🛣 3 uur rijden

Onze laatste bestemming voordat we terugkeren naar Nederland is Keulen, de stad van de imposante Dom van Keulen en de bruisende sfeer aan de Rijn. Er zijn veel laadstations verspreid over de stad, waardoor je gemakkelijk de bezienswaardigheden kunt verkennen voordat je aan je terugreis begint. Zorg ervoor dat je de Dom van Keulen beklimt voor een adembenemend uitzicht over de stad.

Dag 15: Terug naar Nederland 🇳🇱

🛣 3 uur rijden

Na een geweldige 2 weken vol avontuur en ontdekkingen is het tijd om terug te keren naar Nederland. Dankzij de groeiende infrastructuur voor elektrische auto's in Europa was het een vlotte reis, zonder enige zorgen over het opladen van onze elektrische auto.

Dus, hou je van avontuur en heb je een elektrische auto, overweeg dan zeker deze reisroute door Europa. Het is een geweldige manier om prachtige steden te verkennen terwijl je je steentje bijdraagt aan een groenere planeet. Geniet van de reis en laat je inspireren door de schoonheid van Europa! 

  1. Home
  2. blog
  3. laadpalen route europa
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.