Krabi & Ao Nang

Tips en leuke dingen om te doen!

Krabi is een ontzettende toffe provincie in het zuiden van Thailand. Het landschap is compleet anders als je net van Bangkok vandaan komt (zie blogs Bangkok) De provincie ligt op ongeveer 814 kilometer van Bangkok en ligt aan de Andaman zee. Aan de kust ligt het stadje Ao Nang en kenmerkt zich vooral door de gigantische kalkstenen rotsformaties.

Wanneer kun je het beste naar Krabi en Ao Nang in Thailand?

De beste reistijd voor Krabi is november t/m april. Wij hebben voor de maand december gekozen, maar helaas toch nog wel regen en bewolkte dagen gehad. Als je het echt op safe wilt spelen dan zou ik voor de maanden januari, februari of maart kiezen. Deze periode is wel het hoogseizoen van Krabi waardoor het druk is.

Hotel Ao Nang

De meeste mensen kiezen ervoor om in Ao Nang te verblijven. Dit omdat je hierdoor dichtbij de mooiste stranden bent. Wij wilden ook liever in een klein stadje aan de kust zitten dan in een grote stad. Ben je op zoek naar een hotel op een waanzinnige locatie? Kies dan voor Aonang Hill. Echt een uniek plekje met een mooi zwembad en fijne bungalows in verschillende prijsklassen.

Hotel Ao Nang Thailand
Hotel Ao Nang.

Vervoer binnen Thailand

Houd jij ook van iets luxer reizen? Dan is het echt aan te raden om met een binnenlandse vlucht van Bangkok naar Krabi te vliegen. Het duurt een uur en wij waren 60 euro kwijt voor een ticket van AirAsia. Vanaf het vliegveld in Krabi is het met een taxi een half uur naar Ao Nang. Je kan ook per bus reizen van Bangkok naar Krabi. De nachtbus doet er ruim twaalf uur over. Mijn voorkeur zou het niet zijn. Als je flexibel kan reizen zijn er genoeg leuke aanbiedingen te vinden voor de binnenlandse vlucht.

Stranden Krabi

De stranden in Krabi zijn prachtig. Enkele zijn alleen per boot bereikbaar. De dichtstbijzijnde stranden zijn:

  • Ao Nang Beach : is gelegen aan de boulevard van de badplaats Ao Nang. Hiervandaan vertrekken ook alle longtail boten waar je verschillende excursies mee kan doen. Wij vonden het strand zelf erg tegenvallen. Als je van rust houdt moet je hier niet heen gaan. Elke vijf minuten komen dezelfde verkopers weer langs om je drinken, eten, sieraden en strandmatjes aan te smeren.
  • Raily Beach : dit strand ligt ten zuidwesten van Krabi en is alleen per boot te bereiken. Vanuit Ao Nang kan je met een longtail boot het strand bereiken. Ik raad wel aan om hier vroeg heen te gaan want het kan hier ook best druk worden. Je kan hier trouwens ook overnachten maar dat schijnt best prijzig te zijn.
Ao Nang Beach, een erg druk strand.

Leuke dingen om te doen bij Krabi

Er zijn genoeg leuke en actieve dingen om te doen in de omgeving van Krabi. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

  • Eilandhoppen per longtail boot : Je kunt allerlei verschillende tours boeken die met longtail boten langs eilandjes varen. Ze verschillen van het aantal eilandjes wat je wilt bezoeken en ofje met een groep wilt of dat je heel de boot voor jezelf wilt. Wij kozen voor het laatste. En wat waren we blij dat we iets meer geld hadden betaald voor een privé tour! Om de drukte voor te zijn besloten we om 08.30 uur al aan boord te gaan van “onze” longtail boot met eigen kapitein.
Neem een longtail bootje naar en ontdek de omgeving.
  • Echt een super goede keuze want we waren elke keer zowat alleen op een eilandje. Wij hadden betaald voor een tour die twee eilandjes aandeed maar onze kapitein vond het zo gezellig dat we langs nog twee zijn gegaan: Koh Poda, Koh Kai, Koh Tup en Koh Mor. Het zijn echt prachtige eilandjes met parelwitte stranden en een helderblauwe zee. Als je bij Kho Tup stopt kan je met eb over een zandbank lopen naar Chicken Island. Heel bijzonder om te zien! We zijn ook nog gestopt bij Phra Nang Beach. We zijn daar in een grot geweest wat een heilige plek is voor vissers.En dat ziet er bijzonder uit…….
Bijzondere grot bij Phra Nang Beach.

Wist je dat? de mensen in het dorp geloven dat de godin van Phranang in deze grot verblijft. Voordat deze vissers de zee op gaan, vragen ze om geluk. Als dit is uitgekomen dan geven ze een offer van bloemen, wierookstokjes of zoals je op de foto ziet: een houten penis.

  • Tiger Cave Temple : Het beklimmen van de 600 meter hoge Tiger Cave Temple vonden wij echt het leukste wat we in Krabi gedaan hebben. Onderschat de klim niet, het zijn maar liefst 1237 traptrede naar boven en weer naar beneden! Wij hadden vervoer via het hotel geregeld. De minivan pikte ons op en de rit duurde ongeveer 45 minuten. De klim naar boven is echt zwaar dus neem genoeg water mee. Als je op adem gekomen bent vergeet dan niet te genieten van het uitzicht. Oh ja, stop alles wat je bij je hebt in je rugzak en doe de rits dicht. De apen die je onderweg tegenkomt pakken alles wat buiten je tas hangt. En probeer ze niet te aaien want ze bijten hard. Een vrouw die voor ons liep deed het toch en werd lelijk gebeten. Als je ze met rust laat is er niks aan de hand. Wij deden de klim naar boven in 60 minuten en de terugweg in 45 minuten. Ik heb er nog dagen plezier van gehad! In de vorm van spierpijn. Maar het was echt de moeite waard!

Hieronder nog een paar activiteiten die ons ook erg leuk leken maar waar we helaas niet aan toe gekomen zijn

  • Hiken naar het Khao Ngon Nak Viewpoint
  • Railay Viewpoint & Blue lagoon
  • Emerald Pool & Blue Pool

 

Waar je rekening mee moet houden

Het is erg toeristisch. Probeer activiteiten zo vroeg mogelijk te plannen om hordes mensen en boten te ontlopen. Wij stoorden ons ook heel erg aan de toeristen die schijt hadden aan de natuur. Over het koraal heen liepen of zelfs stukken koraal afbraken. Maar dat was misschien een moment opname. Verder was Krabi geweldig! We hebben een hele fijne tijd gehad en willen zeker nog eens terug over een aantal jaar. We kunnen er nog genoeg dingen doen en zien waar we nu niet aan toegekomen zijn. We hopen dat je iets hebt gehad aan onze tips over Krabi. Wil je meer zien van deze prachtige regio? Dan kun je onze video bekijken:

Mis nooit meer een topdeal!