Header afbeelding

De kliffen van Moher

Tijdens een weekendje Ierland

Afgelopen weekend zijn wij een paar dagen, goedkoop (lees: 30 euro retour!) met dank aan Ryan Air (thanks!) naar Dublin gevlogen. Omdat wij graag naar de kliffen van Moher wilde gaan, hebben wij een excursie geboekt via Getyourguide. Dit is een fijne website, waar je verschillende excursies kunt boeken over ongeveer de hele wereld.

Eerste tussenstop met heerlijke donuts

Vroeg in de ochtend (07:30 uur) werden wij verwacht bij Paddy’s Palace in Dublin. Paddy’s Palace is een bedrijf waar ze verschillende excursies aanbieden en tevens is er een hostel gevestigd. Daar
kwam onze reisleider (en chauffeur) ons ophalen voor een lange bustour. De Kliffen van Moher liggen namelijk helemaal aan het westen van het land en Dublin ligt helemaal in het oosten van het land. De busreis zou ongeveer 3,5 uur moeten zijn. Gelukkig hadden we verschillende stops zodat we niet té lang in de bus zaten. De eerste stop kwam na 1 uur en 20 minuten. Dit was een simpele stop bij een tankstation met een groot centrum waar je van alles kon eten.

Bunratty Castle Ierland

Na een half uurtje zijn we verder gereden naar onze tweede stop. Dit was een snelle fotostop bij een kasteel. Het kasteel heette Bunratty Castle en vanuit het kasteel had je een mooi uitzicht over het landschap van Ierland. We kregen hier een kwartier de tijd voor. De chauffeur zei dat hij anders zou gaan rijden.. We hadden het niet verwacht, maar dit deed hij echt! We waren eigenlijk nog niet compleet, we misten namelijk nog een persoon. Later kregen we wel te horen dat deze persoon mee verder kon met de Spaanse tour, zo werd hij toch niet helemaal achtergelaten en uiteindelijk eindigde hij toch nog in onze tour. De boodschap was in elk geval duidelijk!

Bunratty Castle Ierland
Bunratty Castle Ierland

Kliffen van Moher Ierland

Na deze fotostop was het nog ongeveer een uur rijden naar de kliffen. De weg naar de kliffen toe is geweldig. Je rijdt met de bus door kleine dorpjes, maar ook door het platteland en langs de zee. Eenmaal daar aangekomen, kregen we anderhalf uur vrije tijd. De kliffen zijn met een hoogte van 120 meter de hoogste kliffen van Europa. De reisleider raadde ons aan om de linkerkant de kliffen op te lopen omdat dit de mooiste route was. Hier hebben we naar geluisterd en we werden zeker niet teleurgesteld. Wat ontzettend mooi was het! Nadat we weer terug ‘in het midden’ waren, zijn we naar het bezoekerscentrum gelopen. Dit was een centrum met een soort tentoonstelling met foto’s van de kliffen, maar de foto’s waren genomen van de onderkant van de klif richting boven. Het is mogelijk om met een bootje aan de onderkant van de kliffen te varen. Helaas kon dit nu niet, omdat het bootje maar vaart tussen Maart en September.

Kliffen van Moher Ierland

Burren Ierland

Nadat we de kliffen verlieten, zijn we doorgereden naar de baby kliffen (of het echt zo heet, weet ik niet zeker, zo noemde de reisleider ze in ieder geval). Hij noemde ze zo, omdat deze maar 36 meter hoog waren. Het zag er erg mooi uit, maar omdat we net naar de grote kliffen waren geweest, stelden deze niet meer zo veel voor. De babykliffen liggen in het nationale park ‘Burren’. Burren is één van de zes nationale parken in Ierland en bestaat vooral uit rotsen en ruwe stenen. Het is een super mooi en apart gezicht. Gelukkig kregen we hier weer even de tijd om het maanlandschap te bekijken. De weg die door Burren loopt, heet de Galway. Je kent het misschien van een liedje van Ed Sheeran; Galway Girl. Dit is echt een prachtige weg om te rijden, met aan de ene kant het maanlandschap en aan de andere kant strand en zee.

The Burren nationaal park Ierland
The Burren nationaal park Ierland

Doolin Ierland

Toen we van de Galway afreden, kwamen we aan in Doolin. Doolin is een klein, typisch, Iers dorpje. Het is vrij klein, dus er is niet zo veel te doen. Hier hebben we de tijd gehad om te lunchen. Het leuke van dit dorpje was dat er vooral Ierse gerechten geserveerd werden zoals Iers stoofvlees en Fish and Chips. Na een korte lunchpauze zijn we verder gereden naar onze volgende stop. Deze stop was in Kinvara, ook dit was weer een typisch Iers dorpje maar dan met heel veel pubs. Om de sfeer te proeven in zo’n pub zijn we daar natuurlijk een Guinness gaan drinken. Na de korte ‘pubstop’ werden we weer bij de bus verwacht voor onze twee uur durende reis terug naar Dublin. Rond 7 uur 's avonds kwamen we daar weer aan. We hadden zo in een dag heel veel van de Ierse sfeer en Ierse landschappen meegemaakt en gezien. Omdat de buschauffeur meteen onze reisleider was, waren we nu ook meteen op de hoogte van alle Ierse ditjes en datjes. Zo hoor je toch leuke feitjes, die je niet in de reisgidsen leest. Of ze allemaal waar zijn, valt nog te bezien aangezien onze reisleider nogal een grappenmaker was. Wij hadden in ieder geval erg genoten van deze gezellige dag en gingen nu verder kijken wat Dublin te bieden heeft!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. kliffen van moher ierland
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.