Header afbeelding

7x kasteelovernachtingen in Nederland

Hier beleef je de meest sprookjesachtige overnachtingen!

Overnachten in een kasteel, dat klinkt toch als een droom! De charme van de luxe suites, een heerlijke wellness en prachtige details maken een kasteelovernachting tot een mega romantische beleving. Sprookjesachtiger dan dit gaat het écht niet worden! Wij hebben de leukste kasteelovernachtingen in Nederland voor jou op een rijtje gezet! Met wie moet jij echt eens overnachten in een kasteel?

1. Hotel Kasteel Bloemendal

Als je een sprookjesachtige kasteelovernachting wilt beleven is het charmante Hotel Kasteel Bloemendal een waar pareltje! Dit tweehonderd jaar oude kasteel ligt in het plaatsje Vaals in het Limburgse Heuvelland met leuke steden als Maastricht, Luik en Aken in de buurt. Met een exclusief à-la-carterestaurant, een sfeervolle hotelbar en prachtige tuinen is verblijven hier absoluut geen straf! Boek een luxe suite met bubbelbad om deze romantische kasteelovernachting helemaal compleet te maken.

Kasteelovernachtingen Nederland Hotel Kasteel Bloemendal

2. Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh dateert al uit de twaalfde eeuw en behoort tot de grootste kastelen van Nederland, een perfect adresje dus voor een kasteelovernachting! De charmante suites zijn gevestigd in twee oude torens van het kasteel en beschikken onder andere over een eigen zonneterras, waar je heerlijk in het zonnetje kunt genieten van een lekker ontbijtje. Een hele toren voor jezelf, dat klinkt niet verkeerd toch? Geniet daarna van een lekkere lunch of een high tea op het terras van Grand Café Heeren Dubbel. Perfect!

Kasteelovernachtingen Nederland Kasteel Huis Bergh

3. Kasteel de Wittenburg 

Ben je op zoek naar een exclusieve kasteelovernachting? Dan is Kasteel de Wittenburg in Wassenaar écht wat voor jou! Met leuke steden als Den Haag en Scheveningen in de buurt is de locatie van dit charmante kasteel perfect. Geniet van de vele luxe faciliteiten in de romantische suites zoals een open haard en een minibar. Ga voor een ontbijtje op bed om de dag ontspannen te beginnen. Genieten! Je kunt hier zelfs kiezen voor een ruime Bruidssuite met bubbelbad en sauna. Wat romantisch…

Kasteelovernachtingen Nederland Kasteel de Wittenburg

4. Hotel Kasteel Terworm

Hotel Kasteel Terworm omgeven door Franse rococotuinen en een natuurpark is de pérfecte plek voor een romantische kasteelovernachting in het Limburgse Heerlen. De elegante suites beschikken over de nodige luxe met onder andere een minibar, zithoek en een schitterende badkamer. Nog een extra pluspunt: je kunt gratis gebruik maken van het zwembad en de wellness van het nabijgelegen Van der Valk Hotel Heerlen. Is dat even lekker!

Kasteelovernachtingen Nederland Hotel Kasteel Terworm

5. Kasteel de Essenburgh

Voor natuurliefhebbers is Kasteel de Essenburgh een perfecte uitvalsbasis voor een sprookjesachtige kasteelovernachting. Dit kasteel ligt namelijk midden in het hart van de Veluwe! In de comfortabele suites ga je een heerlijke nachtrust tegemoet. Overdag kun je lekker op het terras zitten en heb je zicht op de prachtige tuin van het kasteel. Vlak bij het kasteel vind je wellnessresort de Zwaluwhoeve, waar je zeker een dagje heen moet gaan om je lekker te laten verwennen!

Kasteelovernachtingen Nederland Hotel Kasteel de Essenburgh

6. Kasteel Engelenburg

Het charmante Kasteel Engelenburg heeft alles in huis voor een onvergetelijke kasteelovernachting op de Veluwe. Zo biedt dit kasteel met een rijke geschiedenis een enorme golfbaan. Geniet van uitstekende gerechten en een fijne sfeer in het geweldige restaurant van het kasteel en kijk uit over het landgoed en de golfbaan. Kasteel Engelenburg is ook nog eens de perfecte locatie voor een sprookjesachtige bruiloft. Hier wil je toch ooit eens geweest zijn?!

Kasteelovernachtingen Nederland Kasteel Engelenburg

7. Château St. Gerlach 

In het mooie Valkenburg vind je het charmante Château St. Gerlach, omgeven door uitgestrekte parken, een boomgaard, een wijngaard, een kruidentuin en een rozentuin. Wauw! Geniet van een lekker hapje en drankje in de bar en lounge van dit kasteel of ga een middagje ontspannen in het wellnesscentrum met een Romeins binnenbad, een Turks stoombad en een sauna. Het kan hier allemaal! De karakteristieke suites zijn voorzien van mooie decoraties en bieden alle ruimte en comfort voor een heerlijke kasteelovernachting.

Kasteelovernachtingen Nederland Château St. Gerlach

  1. Home
  2. blog
  3. kasteelovernachtingen nederland
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.