kakadu national park

Kakadu of Kakadon't?

Kakadu National Park

Kakadu National park, komt dat je bekend voor? Wellicht wel. Kakadu is namelijk het grootste en meest bekende National Park van Australië in het tropische noorden.. Dat belooft wat! De lokale Australiërs zijn echter niet zo te spreken over Kakadu en lieten ons weten dat het park onder de inwoners beter bekend is als Kakadon't. Meningen kunnen flink verschillen en daarom gingen weuiteraard gewoon op pad. We nemen jullie een stukje mee door Kakadu waarna je zelf kan oordelen of het je een KakaDO or KakaDON'T lijkt.

Natuurlijke infinity pool

De eerste stop in Kakadu was Gunlom. Dit is waterval van wel tientallen meters hoog die je via een steile rotswand kunt beklimmen. Eenmaal boven aan de waterval kan de zwemkleding uit de tas voor een verfrissende duik in een natuurlijke infinity pool met uitzicht over het national park. Als je de weg hierna vervolgt kan je een wandeling maken bij Yurmikmik en een kijkje nemen bij de mardugal look-out.

Aboriginals

Een absolute must-do is het Warradjan Aboriginal Centre. Hier bevindt zich een gratis museum en wordt er een film afgespeeld over de Aboriginals en hun connectie met het land. Kakadu National Park is namelijk Aboriginal grondgebied en is in samenwerking opengesteld voor het publiek om de Aboriginals hun verhaal te laten doen.

Een indrukwekkende stop in het national park is dan ook Nourlanfie Burrungkuy. Een wandeling van 1.5 uur neemt je zo'n 20.000 jaar terug de tijd in aan de hand van verschillende rotstekeningen die de Aboriginals hebben achtergelaten.

Onderweg zijn er een groot aantal look-outs te vinden die al te bereiken zijn na korte hikes, echter waren deze niet zo indrukwekkend.

Krokodillen

Gelukkig is, aan het eind van het national park, de Cahills crossing een mooie afsluiter. Als je deze plek met hoogtij een bezoekje brengt heb je grote kans wilde krokodillen te spotten! Bij hoog tijzwemmen de krokodillen vanuit zee de rivier in en komen ze bij Cahills crossing vissen vangen. Een unieke kans om deze waanzinnige beesten van dichtbij te zien jagen. Er zijn uiteraard een hoop andere stops die niet benoemd zijn, zoals de watervallen die alleen met 4X4 te bereiken zijn, de rivercruises en verschillende hikes.

Een hoop DO'S en DONT'S bij elkaar en dan kom je tot de conclusie. Kakadu is een onwijs mooi natuurgebied met een mooie historie en interessante verhalen over de Aboriginals. Helaas krijg je door het kleine rondje door het park maar slechts een tipje van de sluier te zien en mis je het overzicht een beetje. Ik zou daarom zeggen dat het geen KakaDo en geen KakaDON'T is maar meer een KakaDOITQUICKje!

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!