DE Kaapstad TIPS en wie heeft een gids nodig?

DE Kaapstad TIPS en wie heeft een gids nodig?

Naast mijn Europese stedenreizen waar jullie misschien over gelezen hebben, heb ik 5 jaar geleden ook besloten elke winter een paar maandjes in de zon te gaan zitten. Australie in januari is toch even lekker zomeren in plaats van onze grijze, saaie winter... Ook dit jaar ga ik weer bijna 3 maanden „overwinteren”, ditmaal voor het derde achtereenvolgende jaar in Capetown.

 kaapstad

Waarom Kaapstad? Het is er simpelweg schitterend, het klimaat is prima… En dan de fijne stranden, sublieme wijngaarden, de "huge" bergen, hippe eetgelegenheden, schitterende natuur, noem maar op... en het is allemaal binnen een half uur rijden van elkaar. Daarnaast is alles ook vrij goed te betalen in de lokale valuta de „Rand”. Cocktailtje op een A-locatie tijdens happy hour voor 2 euro of een goed en compleet ontbijt in een van de fijnste restaurants voor zo’n 6 euro.

Welke 4 tips kan ik jou nu alvast geven?

kaapstad-2

Things to do and see

- Lion’s Head - Kaapstad. Deze kan bijna iedereen opklimmen! Het is 30 minuten voor de geofende wandelaar en een klein uur voor de ongeoefenden. Maar boven heb je een spectaculaire view van Kaapstad! En misschien bij zonsondergang doen?- Cape Point en Kaap de Goede Hoop. Ga heen via Boulders Beach en stop daar even voor de pinguïns. Op de terugweg van de Kaap via Chapmans Peak drive. Schitterende weg. Stop her en der even voor foto’s. Haal in Hout Bay een drankje of een hapje bij „Dunes” , heel relaxed restaurantje met uitzicht over de baai.- Kirstenbosch. 15/20 minuten met de taxi vanuit het centrum. Het is een Botanische tuin. Zulke mooie natuur. Heerlijk kun je er relaxen. Neem een picknickmand mee en een goed boek mee en reken ook 5/6 euro entree.- Fairview in Paarl - 50 minuten vanuit Kaapstad - heerlijk locale producten proeven. Wijn, koffie, cake, kaas. Alles smaakt er goed en je mag het geitje aaien. En dit alles in een heerlijke atmosfeer. Combineer dit uitstapje met nog een wijngaard of 2 en je dag is perfect!

Ben jij in januari, februari of maart 2017 in Kaapstad, laat me dit weten, ik ben van plan gids te spelen :), ik weet de weg en ik vind het leuk om mensen dingen te laten zien en meemaken die je anders niet zou zien. En wat jij of jullie leuk vind(en) is allemaal te overleggen en ik kan dan een heel gerichte Kaapstad ervaring aan je geven, mijn Instagram of Twitter is @tuneintoluke of contact me op info@tuneintoluke.com. Baie dankie!

kaapstad

Mis nooit meer een topdeal!