De haast onmogelijke roadtrip

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

De haast onmogelijke roadtrip

De haast onmogelijke roadtrip – deel 1

Na drie keer te hebben rondgereisd door Amerika en Canada zou je kunnen stellen dat mijn familie en ik wel de nodige ervaring hebben. Kamperen tussen de beren en zwemmen in hot springs – niets is ons te gek. Na de grote verhuizing naar Nederland kon een roadtrip door een Europees land dan ook niet uitblijven. Bestemming: Italië. 7 steden – tussenstops niet meegerekend – zouden we bezoeken. In 8 dagen tijd. Bij het inplannen van de route werd het al snel duidelijk dat acht dagen misschien toch veel te weinig was en dit het plan ietwat onmogelijk maakte. Maar goed, mijn familie heeft wel voor hetere vuren gestaan en dus gingen we er gewoon voor. Lees in deze blog(s) mee met onze roadtrip!

Startpunt Bergamo

De roadtrip begon in Bergamo. Dit klinkt wellicht als de meest random startplaats ooit, maar vanaf Eindhoven kun je met RyanAir super goedkoop hierheen vliegen. Daarnaast ligt het ook nog eens heel centraal voor een roadtrip door Toscane. Win-win situatie dus.

Pozzolengo (dag 1)

Pozzolengo, een super klein typisch Italiaans dorpje dat maar 3000 inwoners telt, was de eerste stop op onze trip. Vanuit hier kun je heel makkelijk dagtripjes naar het Gardameer en Sirmione maken, maar daar hadden wij – surprise – geen tijd voor. Gelukkig maakte onze B&B Corte San Giacomo (zo schattig, hier móét je slapen) en een Michelin-maaltijd bij restaurant Mulinër alles goed.

italie

Verona (dag 2)

De stad van Romeo en Julia is een en al romantiek. Je kunt er uren door de knusse straatjes slenteren, het Romeinse amfitheater bezoeken, de historische toegangspoort bekijken en natuurlijk Julia’s balkon bewonderen. Vergeet ook niet Julia haar borsten (ja, er is een heus standbeeld) aan te raken voor eeuwig geluk in de liefde. Daarna wel snel weer weg voordat je een selfiestick van één van de honderd andere toeristen tegen je hoofd geslingerd krijgt.

italie

Vicenza (dag 2)

Vicenza is dan misschien niet de eerste plek waar je aan denkt bij een roadtrip door Italië, maar dit knusse stadje heeft al sinds 1994 een plekje op de UNESCO werelderfgoedlijst. En als je er eenmaal bent, begrijp je dat helemaal. De unieke en levendige binnenstad heeft tal van leuke pleintjes met restaurants, maar je kunt er ook je ogen uitkijken aan de architectuur. Andrea Palladio maakte namelijk het ontwerp voor de stad en liet zich hierbij inspireren door de klassieke Romeinse architectuur.

italie

Bologna (dag 3)

Bologna: de stad van spaghetti Bolognaise en heel veel studenten. De universiteit is de oudste universiteit van Europa waar tot op heden nog les gegeven wordt en is dan ook zeker een bezoekje waard. In de binnenstad kun je fijn rondwandelen, heel veel mooie pleinen en gebouwen bewonderen en, ook niet geheel onbelangrijk, shoppen. De zoektocht naar restaurantjes zal ik je besparen, want je moet (!) uiteten gaan bij Ristorante Pizzeria Scalinatella. Laat je niet afschrikken door het smalle steegje en de mega kitscherige inrichting, want dit familiebedrijfje zal je echt omver blazen met 1) hun gastvrijheid, 2) de pizza’s en 3) het mascarpone toetje. Daarnaast komen er bijna alleen maar locals en dat zegt, vooral in toeristische steden, vaak meer dan genoeg!

italie

Stay tuned voor deel twee en ons geheim dat deze roadtrip tot een succes maakte (-:

Mis nooit meer een topdeal!