Header afbeelding

Italië

Italië, het land van het overheerlijke eten, Venetië en het geweldige landschap. In Italië móét je een keer geweest zijn, ook wanneer je niet van pasta houdt. Het is een prachtig land vol met de prachtige Italiaanse cultuur. En 'De Laars' ligt op slechts twee uurtjes vliegen! Waar wacht je op, ga op citytrip naar Rome, Venetië, geniet van een heerlijke vakantie Toscane of ga zelfs skiën in de Dolomieten! De keuze is reuze in Italië, de ene bestemming nog mooier dan de andere.

Goedkope vakantie Italië

Ga op een goedkope vakantie Italië! Het land is zo rijk aan bezienswaardigheden, of je nou auto- of motorliefhebber bent, van wijn, heerlijk eten en lekkere gelato houdt, voetbalgek of bezeten bent met cultuur, iedereen kan zijn hart ophalen op vakantie in Italië. Zie de geweldige historie van Italië terug in de mooie stad Rome die overloopt van adembenemende bouwwerken opgezet door de vroeger zo krachtige Romeinen. Italië, het land van Ferrari, Lamborghini en Ducati. Zelfs skiën is mogelijk in het land dat onder andere bekend staat om haar lekkere weer. De Dolomieten is een bergketen met het grootste skigebied van Europa, de ‘Dolomiti Superski’, 1200 kilometer skipiste. Een groot deel van de Dolomieten staat ook nog eens op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bekijk ons wintersport aanbod voor al onze wintersport deals. Het voor- en najaar zijn de Italiaanse steden uitstekend voor een heerlijke citytrip en in de zomer is het de perfecte bestemming voor kampeervakanties, of ontdek Sicilië, Sardinië, Toscane of de Amalfikust tijdens een goedkope vakantie. Neem ook vooral eens een kijkje tussen onze last minute Italië deals!

De Italiaanse keuken

Zeker wanneer je van eten houdt is een vakantie Italië een must aangezien de Italiaanse keuken wereldwijd staat aangeschreven als een van de beste. In Italië is alles zoals het moet zijn, ga zitten op een heerlijk knus terras aan het water. Bestel een heerlijk wijntje en begin aan je ‘antipasto’ deze kan bestaan uit de heerlijke voorgerechten zoals de welbekende ‘Carpaccio’ en ‘Caprese’. Wanneer je hebt genoten van je voorgerecht is het tijd voor het hoofdgerecht natuurlijk, op je vakantie Italië heb je de mogelijkheid om meerdere specialiteiten van de Italiaanse keuken te proeven. Proef de de beste ‘Spaghetti’, ‘Lasagne’, ‘Pizza’ en al de andere heerlijke gerechten die Italië heeft voortgebracht. Sluit je diner af met een heerlijke ‘gelato’, gemaakt door een de plaatselijke gelateria of een fijne ‘espresso’. Loop na je diner langs de prachtige Italiaanse huisjes en over de mooie pleinen.

Funfacts over Italië

  1. Een Italiaan eet gemiddeld 36 kg pasta per jaar.
  2. Een van de weinige woorden die iedereen in de wereld kent is 'pizza'.
  3. Cappuccino’s drinken Italianen alleen 's ochtends, daarna gaan ze over op espresso’s.
  4. De beste reistijd voor Italië is van april t/m oktober.
  5. Een traditionele Italiaanse lekkernij is  Cantuccini.
  6. Een Italiaan drinkt gemiddeld 116 glazen bier  per jaar.

 

vakantie italie

Goedkope stedentrip Italië

Italië leent zich ook top voor een goedkope stedentrip. Er zijn veel mogelijkheden om je stedentrip Italië in te vullen, de meest populaire bestemmingen zijn toch wel Rome, Milaan en natuurlijk Venetië. Prachtige steden en als je via weflycheap boekt weet je zeker dat je weg bent voor een prikkie!

Goedkope stedentrip Rome

Een stedentrip naar Rome is sowieso een goed idee, bekijk de adembenemende bouwwerken van de oude Romeinen. Leer over het ontstaan van de stad en Remus en Romulus. Een van Rome haar prachtige bouwwerken is het Colosseum, een bezienswaardigheid die je gezien moet hebben. Het Colosseum was het grootste amfitheater van het gehele Romeinse Rijk en is vandaag de dag nog steeds voor een groot deel intact gebleven. Het Colosseum diende als bakermat van vele gladiatoren gevechten en plaats waar de inwoners van Rome prachtig toneel te zien kregen. Verder is Rome het middelpunt van de Rooms-Katholieke kerk met het Sint-Pietersplein en Sint-Pietersbasiliek (grootste kerk in Europa) in Vaticaanstad. Rome heeft nog veel meer te bieden, boek nu je goedkope stedentrip Rome en ontdek het zelf!

Goedkope stedentrip Milaan

Milano, de meest stijlvolle stad van Italië, Europa en misschien wel de wereld. De tweede stad van Italië is de stad van de mode en alle bekende designers zitten in Milaan, een uitgelezen mogelijkheid om te shoppen. Il Quadrilatero is de beroemde en luxueuze winkelstraat van Milaan, kijk je ogen uit wanneer je de bekendste modemerken ziet, Versace, Gucci, Dolce & Gabbana en Prada. In Milaan is het gegarandeerd shoppen geblazen, mocht je ook wat anders willen doen dan is de kathedraal op de Piazza del Duomo een prachtige bezienswaardigheid. In het museum Pinacoteca di Brera hangen werken en onvoltooide werken van Michelangelo, Rubens, Rafaël en Rembrandt. Ga zelf op een goedkope stedentrip Milaan!

Goedkope stedentrip Venetië

Venetië heeft geen introductie nodig, het is een bijzondere stad die je niet snel zal vergeten. Venetië is wereldberoemd en wordt natuurlijk gekenmerkt door haar stadscentrum met de vele kanalen. Laat jezelf rondvaren over de Canal Grande, de slagader van Venetië, in een van de karakteristieke Venetiaanse gondels. Het is een bijzondere ervaring om een stad te zien waar de boot een gebruikelijker vervoersmiddel is dan de auto. Loop over het grote Piazza San Marco met de bijbehorende San Marco basiliek. Bij veel water kunnen er natuurlijk geen bruggen ontbreken, de bekendste en oudste brug van Venetië is de Rialtobrug en ook zeker een bezoekje waard tijdens je goedkope stedentrip Venetië.

Meer zonnige Zuid-Europese bestemmingen!

  1. Home
  2. italie
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.