Header afbeelding

Istanbul = stedentrip? FOUT! Kom mee naar het strand in Istanbul!

Istanbul = stedentrip? FOUT! Kom mee naar het strand in Istanbul!

Ik hoor je denken, je gaat toch niet naar Istanbul om naar het strand te gaan? Je gaat toch naar Istanbul voor een stedentrip? Niets is minder waar. Istanbul heeft veel stranden met de vetste beach clubs waar de hipste mensen heen gaan en in de zomer met hele coole festivals! In deze blog neem ik je mee naar de leukste stranden in Istanbul! Niet alleen geschikt om te zwemmen in de zomer, maar ook in de herfst voor een strandwandeling, of om te (kite)surfen.

Op een dag was ik eigenwijs en keek ik verder dan de what-to-do-in-Istanbul-lijstjes op Tripadvisor. Het strand staat daar namelijk niet tussen. Ik pakte m’n bikini in en een handdoekje en ben de stranden in Istanbul gaan verkennen! Zoals je waarschijnlijk wel weet, is Istanbul bijna de enige stad ter wereld dat op twee continenten ligt; Europa en Azië. Nu had ik dus de luxe om te kiezen of ik naar het strand in Europa wilde, of in Azië. Moeilijk! Ik besloot om naar allebei de stranden te gaan, beginnend dichtbij huis; in Europa.

Kilyos

Ik kwam aan in Kilyos, het district waar de stranden zijn in het Europese gedeelte. Ik stond versteld! Er zijn heel veel verschillende stranden waar je uit kunt kiezen, een strand om te surfen, een strand met muziek, een strand speciaal voor families, noem maar op! Voor elk strand moet je een kleine bijdrage betalen, omdat de meeste stranden privé zijn. Voor de typische, ietwat gierige Nederlanders onder ons; voor dat geld hoef niet op je handdoekje op het zand te liggen, je krijgt een heuse ligstoel en een parasol aangeboden! De meeste stranden hebben ook een beach club, waar je gedurende de dag eten en drinken kunt bestellen en ’s avonds die calorieën weer kunt verbranden op de dansvloer.

“Burc Beach” is mijn favoriet in Kilyos! Dat strand is gelinkt aan de beste en meest gewaardeerde universiteit in Istanbul; Bosphorus University. Hierdoor zijn de gasten op dit strand erg hip en modern. De entree voor dit strand ligt rond de 40/50 Turkse Lira (ongeveer 15 Euro). Dames, als je het leuk vindt om op het strand naar surf hunks te kijken, hier ben je zeker aan het goede adres!

kilyos

Azië

Een week later ging ik naar, jawel, Azië! Als ik aan stranden in Azië denk, dan denk ik aan Thailand met haar mooie witte stranden en helderblauwe zee. Logisch ook eigenlijk dat de betere stranden van Istanbul in het Aziatische gedeelte te vinden zijn! Ik heb zelf nog nooit zo’n verre reis gemaakt naar het échte Azië, maar nu kan ik toch zeggen dat ik naar het strand in Azië ben geweest! De stranden in Şile zijn iets minder bekend en daardoor een stuk rustiger. Zeker als je even aan de hectiek van de stad wilt ontsnappen, wil je de rust vinden op het strand en dat kan in Şile! Mijn favoriete strand is “Şile Aqua Beach”. Een strand dagje hier kost 30 Turkse Lira (ongeveer 9 Euro).

sile-strand

Romantisch feitje; toen ik op het strand in Şile was, werd er ’s avonds een super romantische bruiloft gevierd. Ik weet nu in ieder geval wat voor trouwerij ik later wil! Mocht er ooit een heuse Aladin zich aan mij aanbieden.. ;)

sile-wedding

Eten in Sile

Na een warme, lome stranddag heb je natuurlijk trek in eten! Şile staat bekend om haar vele bbq restaurants. Het was heerlijk om met m’n blote voeten in het gras, het zand nog in m’n haar en m’n zongebruinde huid zelf te bbq’en! De beste plek dit te doen is: “Ikinci Bahar”. Hier kunnen de heren zich even chef voelen en indruk maken op de dames door een heerlijk stukje vlees te grillen!

Ben je nou niet zo’n keukenprins(es), dan is het “Fusha Restaurant” echt een aanrader. Ze hebben een groot terras en het eten is er niet duur! Je hebt een adembenemend mooi uitzicht over de zee en over een fort dat uitmondt in de zee. Zoals je verwacht zo vlakbij zee; de vis is hier verrukkelijk!

restaurant-sile

Note to self: omdat je op de stranden in Istanbul in de Zwarte Zee zwemt en de stroming vrij sterk is, kun je niet al te ver het water in gaan. De golven daarentegen zijn geweldig, lol gegarandeerd!

Liefs, Irene! – Ben je geïnteresseerd in mijn avonturen in Istanbul als expat waarbij ik plekjes bezoek die (nog) niet bekend zijn onder de toeristenmassa? Volg me dan op Instagram: irene.suzan

  1. Home
  2. blog
  3. istanbul strand
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.