islantilla en sevilla

Islantilla & Sevilla

Sangria en smalle straatjes

Hi reisliefhebbers, Ik hoop dat jullie allemaal een onvergetelijke en fantastische zomer hebben gehad, wij in ieder geval wel en het is weer voorbij gevlogen!

Zomer in Spanje

Spanje blijft een magisch land, het land waar wij deze zomer zijn geweest. Ik ben hier al vaak naartoe geweest en het blijft een heerlijk land. De temperatuur is ook precies goed, want ook al is het er 35 graden, het zeewindje zorgt precies voor de verkoeling die je nodig hebt op vakantie. Spanje is een land waar je urenlang kunt wandelen door de smalle straatjes met mooie huisjes en gebouwen op iedere hoek. Alle kleuren en details geven meteen een vakantiegevoel die ervoor zorgt dat je hier eigenlijk wil blijven. Wat nog eens extra fijn is aan Spanje, is dat mijn opa in het zuiden van Spanje woont: Andalusië! Het is altijd zo gezellig om hier te zijn en quality time met elkaar door te brengen.

Het kleine en sfeervolle Islantilla

Islantilla is het plaatsje waar onze Airbnb ligt en we hebben een auto gehuurd om lekker op pad te gaan. Een auto huren is trouwens wel echt een aanrader voor als je in Zuid-Spanje op vakantie gaat en net als wij gek zijn op verschillende plekjes ontdekken. Het beste is om dit in Nederland al te regelen zodat je dat niet allemaal hoeft te doen als je er een hele vlucht op hebt zitten. We vliegen vanaf de luchthaven in Eindhoven naar Faro in Portugal, dit vinden we een fijn vliegveld en binnen drie uurtjes komen we aan op Faro. Vanaf daar is het een uurtje rijden naar onze Airbnb. Het is een gezellig appartement en alles zit erin wat we nodig hebben. Zoveel tijd brengen we hier toch niet door, want er zijn genoeg leuke dingen die we gaan doen in het plaatsje zelf en de omgeving.

De beste combinatie

De combinatie van cultuur snuiven en relaxen op het strand of bij het zwembad vinden wij echt top! Binnen iets meer dan een uurtje rijden zit je bijvoorbeeld al in het prachtige Sevilla en je kunt nog veel meer leuke stadjes bezoeken in de omgeving. Lagos in Portugal is vanaf Islantilla een uurtje en 40 minuutjes rijden en ook dit is echt een aanrader. Het is een druk plaatsje die een en al gezelligheid uitstraalt. Zo hebben wij het ‘Forte da Ponta da Bandeira’ bezocht, een fort die in de 17e eeuw is gebouwd als verdediging en binnenin vind je onder andere een mooie kapel. Om de drukte te vermijden, bezochten wij dit monument in de ochtend. Het plaatsje waar wij slapen, Islantilla, is niet heel groot, maar het is er heerlijk om te relaxen, er zitten leuke winkeltjes en restaurantjes en er is een heerlijk breed strand.

Islantilla
Islantilla

Het warme en prachtige Sevilla

Sevilla, dit blijft toch wel echt een van mijn favoriete steden. Het is een drukbezochte stad waar je heerlijk kan winkelen, mooie gebouwen kan bekijken, door prachtige parken wandelt en gewoon ultiem kunt genieten. Wel was ik heeel erg blij dat mijn vriend reed, want de straatjes zijn hier ontzéttend smal en de auto past er gelukkig net doorheen. In Sevilla is het rond augustus altijd erg warm, dus het is belangrijk om daar rekening mee te houden. Toen wij er waren, was het de hele dag door 40 graden, maar dat betekent wel heel veel terrasjes pakken om ons vochtgehalte op peil te houden, wat een zwaar leven!

Wegdromen op het Plaza de España in Sevilla

Dit plein is zo ontzettend mooi en je wilt eigenlijk van ieder stukje en iedere hoek wel een foto maken. Het is niet voor niks een van de meest bezochte monumenten van Sevilla, wat een prachtig plaatje! Het Plaza de España kun je vinden in het Maria Luisa park, een heerlijk park om doorheen te wandelen. Het park maakte eigenlijk deel uit van de privé tuinen van het ‘San Telmo paleis’ en in 1893 werd het aan de stad Sevilla gedoneerd om er een openbaar park van te maken.

Plaza de España Sevilla
Plaza de España Sevilla

Het ‘Plaza de España’ is ontworpen door een architect genaamd: Aníbal González. De Spaanse renaissance stijl kun je hier echt terugvinden en het is zo wauwie met alle Andalusische tegeltjes, kleuren en details. Wat ook leuk is om te weten is dat ’azulejo’ tegel betekent in het Spaans en dat het plein de vorm heeft van een halve maan en eromheen staan allemaal gebouwen. Alsof dat nog niet prachtig genoeg is, is er nog een gracht waarin je met een bootje kunt rondvaren. Zelf hebben wij dit niet gedaan, we hebben er heerlijk rondgekeken, foto’s gemaakt en genoten van de prachtige architectuur, want die is hier genoeg.

Typisch Spanje: Sangria en tapas

Een kannetje sangria hoort er toch echt wel bij als je in Spanje op vakantie bent en dan het liefste de versie die met rode wijn is gemaakt, oh wat vind ik die lekker! Sangria kun je trouwens gemakkelijk zelf thuis maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is: rode wijn, sinaasappelsap, cava, suiker en vers fruit! Ook de tapas is een van de vele redenen waarom Spanje voelt als thuiskomen. De hele tafel vol met kleine hapjes vind ik zo gezellig en vooral de tortilla, de garnalen en de Ibérico ham kun je mij zeker voor wakker maken. Mijn vriend en ik houden van lekker eten en dat kun je hier zeker doen. In Sevilla vind je ontelbaar veel kleine restaurantjes met een kaart vol met tapas. In de vele winkelstraten kom je er genoeg tegen en kun je lekker even een break nemen van het shoppen en de bezienswaardigheden bekijken, de voetjes hebben tussendoor wat rust nodig haha. De gebouwen zijn zo ontzettend mooi en gedetailleerd en dat maakt het echt geweldig om doorheen te wandelen! Nog een extra leuk dingetje is de verfrissende nevel die je voelt als je langs de terrasjes loopt, ze hebben hier echt overal aan gedacht en ons vakantiegevoel blijft zeker nog wel even hangen!

Ben je ook enthousiast geworden? Boek een voordelige vakantie naar Sevilla!

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!