‘I haven’t been everywhere but It’s on my bucketlist’ | Weflycheap

‘I haven’t been everywhere but It’s on my bucketlist’

‘I haven’t been everywhere but It’s on my bucketlist’

Iedereen heeft wel een soort van bucketlist, of dit nou met reizen te maken heeft of met dingen die je ooit nog een keer gedaan wilt hebben. Wanneer je aan reislustige mensen vraagt waar ze nog naar toe willen komt er vaak een hele lijst met landen uit naar voren. Zo ook bij ons! In dit blog nemen we je mee naar onze top 10 bucketlistreizen, niet in specifieke volgorde overigens.

Bucketlist

1. Trans Siberië Express

Reis je veel met de NS en ben je daar helemaal klaar mee? Probeer dan eens de Trans Siberië Express. De route loopt van Moskou naar Vladivostok en is bijna 9300 kilometer lang.  Tussen 1891 en 1916 is er gebouwd aan deze immense spoorlijn die is bedacht door Alexander III. De trein neemt je in zeven mee dwars door Siberië en onderweg zie je mooie bergketens, uitgestrekte toendra's en oneindige wouden. Door alle verhalen in boeken en films is deze treinreis legendarisch en mag niet ontbreken in deze lijst.

2.  Cuba

Het land bekend van Fidel Castro, de oldtimers en de sigaren. Staat dit land op jouw bucketlist dan moet je deze snel bezoeken en afstrepen. Waarom? Omdat het land snel aan het veranderen is. Sinds een aantal jaar begint Cuba steeds meer te verwesteren. Er mogen nieuwe auto’s worden geïmporteerd en wijken worden vernieuwd. Wil je het authentieke Cuba bezoeken dan doe je er goed aan om er snel bij te zijn!

Cuba

3. Vietnam & Cambodja

Vietnam is een bijzonder land met veel cultuur en een rijke geschiedenis, ditzelfde geldt voor Cambodja. Om deze reden trekt het jaarlijks vele toeristen. De landen zijn ideaal te combineren. Dit is ook één van de redenen dat beide landen op onze bucketlist staat. Wij zijn eerder in Azië geweest en dit heeft zeker onze interesse aangewakkerd. De combinatie van natuur, cultuur (het mooiste tempelcomplex ter wereld Angkor Wat) én de rijke geschiedenis (o.a. Vietcongtunnels) zorgt er voor dat wij Vietnam en Cambodja zeker niet willen laten ontbreken in onze bucketlist. 

4. Roadtrip West Amerika + Hawaii

Starten in San Fransisco, de stad die bekend staat zijn om zijn Golden Gate Bridge, Alcatraz en de straat van Full House. Daarna je camper ophalen en cruisen over route 66. Uiteraard horen bezoekjes aan de Grand Canyon en Yosemite Park erbij om via een gokje in Las Vegas te eindigen in Los Angeles. Dit is toch wel een ultiem gevoel van vrijheid en staat daarom zeker op onze bucketlist. Als je dan toch al aan de westkust bent en je via Los Angeles heel makkelijk op Hawaii kunt vliegen kan een afsluiter op dit magische eiland niet ontbreken! De uitgestrekte landschappen aan de westkust van de USA én de relaxedheid op Hawaii klinkt fantastisch toch? Zet deze bestemming dus zeker ook op jouw bucketlist!

5. Antarctica

Deze staat bij ons op onze bucketlist omdat dit het enige continent is waar wij nog geen voet aan land hebben gezet. Daarnaast is het geen standaard bestemming, iets wat ons ook altijd erg aantrekt.

Het nadeel van een reis naar Antarctica is de voorbereiding en de kosten. Je gaat namelijk echt op expeditie waar je goed voor moet trainen en voorbereiden. Dat kost naast veel geld, ook veel tijd. Deze bestemming zal door deze redenen voorlopig nog wel op onze bucketlist staan, maar wie weet mogen we deze ooit afvinken! 

6. Lapland

Deze staat bij ons vrij hoog op de bucketlist. Beide hebben we eigenlijk niks met wintersport/winter, we gaan liever naar de warmte dan naar de kou. Toch heeft Lapland iets, in onze ogen is het niet te vergelijken met een wintersport bestemming. Hoe tof is dat je tot minimaal je knieën in de sneeuw staat, je op visite kan bij de kerstman, kan sleerijden met Huskihonden én niet geheel onbelangrijk het Noorderlicht kan spotten! Zet dus ook zeker op jouw bucketlist als je gelijk enthousiast bent geworden na het lezen van bovenstaande activiteiten. Om naar Lapland te gaan moet je wel goed rekening houden met de periode, vol in de winter is het er bijna de hele dag donker. De beste reisperiode is daarom februari/maart. 

Lapland

7. Mongolië

Huh, Mongolië op deze lijst? Jazeker! Wellicht het best bewaarde geheim van Azië. Omdat toeristen vaak de omliggende landen bezoeken is Mongolië nog gevrijwaard van massatoerisme. Alleen dat al maakt dit een land voor op jouw bucketlist. Daarnaast biedt hoofdstad Ulaanbaatar schitterende historische plekken zoals ‘De klok van de Vrede” en het “Winterpaleis”. Daarnaast kan je genieten van De Gobiwoestijn, uitgestrekte steppes, gebergtes met besneeuwde toppen, enorme bossen, grote rivieren en prachtige rotswanden. Tijdens jouw reis word je begeleid door zeer vriendelijke Mongoliërs om jouw reis onvergetelijk te maken.

8. China

Bij China denk je direct aan de Chinese Muur. Dat moet ook direct al genoeg zijn om dit land te gaan bezoeken. Maar daarnaast is er nog zoveel moois te zien. Van het Terracotta leger tot de Verboden Stad. Als je rondreist kom je langs immense steden als Hong Kong, Shanghai en Beijing maar daartussen vind je de meest mooie natuurverschijnselen zoals Zhangye Danxia, Pearl Shoal Waterfalls en Red Beach. Stuk voor stuk redenen om deze bovenaan je bucketlist te zitten. Tip: Plan een lange reis om alles te zien! 

China

9. New York City

The Big Apple, The City That Never Sleeps, The City So Nice They Named It Twice zijn zomaar een aantal bijnamen voor deze fantastische stad. Inmiddels hebben wij New York  tweemaal bezocht en hebben we besloten er elke vijf jaar heen te gaan. Uit films ken je de bekende highlights zoals Times Square, het Vrijheidsbeeld, Wall Street, Empire State Building. Deze zijn in het echt net zo schitterend. De grootsheid, de energie, de dynamiek van deze bruisende stad moet je echt zelf ervaren! 

10. Malediven

Bounty, bounty, bounty-island to the max. Vaak worden de Malediven ook wel genoemd als het paradijs op aarde. Je vindt het op een uurtje vliegen van Sri Lanka. Het bestaat uit 1190 koraaleilanden en dat betekent dat je er fantastisch kan duiken. In de duikwereld worden de Malediven ook vaak tot de top-3 duiklocaties gerekend. Houd je niet zo van duiken, dan geniet je in alle privacy van jouw hutje op palen! Zorg er voor dat je deze bestemming niet al te lang op je bucketlist laat staan, de eilanden zijn namelijk langzaam aan het verdwijnen. Het zou toch zonde zijn als je het alleen van de plaatjes herkent en niet met je eigen ogen hebt kunnen ervaren!

Naar welke bestemmingen op  onze bucketlist ben jij al geweest en wat vond je er van? En welke landen of plaatsen mis jij nog? Deel het in de comments en wie weet voegen wij deze ook toe aan onze bucketlist!

Malediven

Mis nooit meer een topdeal!