Hotspots Kreta

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Hotspots Kreta

Hotspots Kreta

Kreta is een prachtig eiland dat heel veel te bieden heeft, ook in het najaar. Mooie natuur, fijne stranden en een bruisend uitgaansleven. Ik was er in oktober en heb een aantal van mijn favoriete plekjes op een rij gezet.

Stalis

Stalis, ook wel Stalรญda, is een dorpje tussen Malia en Chersonissos aan de noordkust van het eiland. Dit is de plaats waar ik verbleef in het Zephyros Beach Boutique hotel. Stalis is een zeer sfeervolle plaats en heeft een gezellige boulevard met veel winkeltjes. Tegenover ons hotel zat een cocktailbar, hier waren we dus regelmatig te vinden. Stalis beschikt ook over een aantal fijne restaurants. Ik was er aan het einde van het seizoen dus helaas was er al veel dicht, maar zelfs toen vond ik het al gezellig!ย 

Matala

Een roadtrip over heuvels, langs olijfbomen en kleine dorpjes bracht ons bij het plaatsje Matala. Matala is een bijzonder dorp aan de zuidkust van Kreta. Het is bekend vanwege haar prachtige krijtrotsen. In de jaren 60 woonden er hippies in de grotten en Matala staat dan ook nog steeds bekend als een hippie dorp. Jaarlijks eren de inwoners van het dorp de hippies met een festival. Tegenwoordig moet er entree betaald worden om de grotten van binnen te kunnen zien, maar dit is het zeker waard. Aan de voet van deze grotten ligt een prachtig, lang strand waar je geweldig kunt snorkelen. Ik heb hier mijn angst voor het zwemmen in de zee (en tussen de vissen) voor een groot deel overwonnen. Absoluut een aanrader voor een dagje uit.

kretakreta

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos is een havenstad aan de oostkant van Kreta. Het is een stad gebouwd op vijf heuvels en is bekend om zijn binnenmeer, kustlijn en goede sfeer. Op mij maakte het stadje een idyllische indruk, het zag er prachtig uit. Veel gezellige winkeltjes en fijne restaurantjes met een mooi uitzicht over de haven maken het een gezellige plaats.

kreta

Spinalonga

Een van de meest indrukwekkende plaatsen die ik bezocht heb tijdens deze reis was zeker het eiland Spinalonga. Dit eilandje ligt voor de baai van Elounda en is vooral bekend van de leprakolonie van vroeger. Aan het begin van de 20e eeuw dacht men dat lepra besmettelijk was. Alle mensen met verschijnselen van lepra werden verbannen naar Spinalonga. Je krijgt hier een klein beetje een indruk van hoe de mensen geleefd hebben en hoe dat voor hen moet zijn geweest. Een heftige, maar interessante geschiedenis. Spinalonga is per boot te bereiken vanuit Agios Nikolaos, Elounda en Plaka.

kreta

Heraklion / Iraklion

De hoofdstad van Kreta. Wij waren er een dagje en bezochten de markt en het centrum van de stad. Veel terrasjes, restaurants, bars en koffiehuizen. Een voordeel aan het winkelen in deze stad: er zitten wat meer bekende winkels die je in de kleinere steden niet echt zal vinden. Er zit zelfs een Starbucks! Ik genoot van de mooie gebouwen en het fijne straatbeeld van deze stad. Er is veel te doen en te zien, een dag is dan eigenlijk net te kort.

kreta

Wil je meer lezen over mijn reis naar Kreta? Kijk dan op de website van Mel in the Middle!ย 

Mis nooit meer een topdeal!