hoe oud je ook bent je blijft altijd mamas meisje

Verenigde Staten

5 Amerikaanse steden in 5 jaar

In deze blog neem ik jullie mee met alle mooie reizen die ik de afgelopen jaren heb gemaakt met mijn moeder. Van New York City tot San Francisco en van Orlando tot New Orleans. Wij zijn beide gek op reizen en doen het dus ook graag en zeker samen. Mijn vader wordt al naar bij het idee. Hij zit liever twee weken in een Centerparcs huisje (niets mis mee trouwens ik zit er zelf ook elk jaar alleen ik vind reizen maken toch leuker) dan dat hij meer dan 4 uur moet vliegen om nieuwe dingen te ontdekken. Gelukkig heeft iedereen zo zijn eigen ding, maar gelukkig delen mijn moeder en ik dezelfde passie voor reizen. En dan vooral voor reizen door Amerika.

2015 New York

Dit is het eerste jaar dat ik heb gewerkt als camp counselor in Amerika. Het was niet de eerste keer Amerika voor mijn moeder, maar wel de eerste keer New York City. Eind augustus is zij samen met een vriendin naar mij toe gekomen en hebben we natuurlijk de standaard dingen gedaan. Van M&M world tot Central Park. Sindsdien is mijn moeder echt verliefd geworden op New York City. En laat ik nu juist geen fan zijn van NYC. Het is een heerlijke stad en elke keer als ik er ben ontdek ik weer nieuwe dingen, maar ik heb meer met de natuur en na 5 dagen is het ook mooi zat geweest.Maar deze eerste keer hebben wij wel de beste ontdekking ooit gedaan. Voor de heerlijkste ontbijtjes en taarten moet je absoluut naar Fairway Market gaan op Broadway. Het is een restaurantje boven een supermarkt en het ziet er smoezelig uit, maar het eten is er grandioos. Zo lekker dat ik er elke keer wanneer ik in NYC ben, er weer naartoe ga. Afgelopen zomer heb ik serieus mijn hotel er op aangepast. Ik moest en zal de Griekse yoghurt met granola er gaan eten. Oké en stiekem ook een puntje pecan pie. Zo fout, maar zo lekker!

New York
New York

 

2016 Miami

Zoals ik al eerder zei is mijn moeder dus sinds 2015 verliefd geworden op NYC dus ook in 2016 hebben wij 4 dagen doorgebracht in NYC. Ik zal zeker nog eens een hele blog spenderen aan NYC,maar dat komt nog wel. Deze zomer zijn wij namelijk ook naar Miami gegaan. Dit was de eerste keer voor mijn moeder en in 2015 was het mijn eerste keer. Ik vond het er geweldig en hoopte dat mijn moeder dat ook zou vinden. En ja hoor, ze vond het super. Helaas waren wel haar oogleden verbrand, omdat mevrouw geen zonnebrand had gebruikt. Nee dit is geen reclame maar doe dit dus nooit mensen!!!! Wees veilig op je lichaam en ook zeker je oogleden. Ons hotel zat echt op 1 minuut loopafstand van het strand dus jullie kunnen wel raden wat wij 4 dagen hebben gedaan natuurlijk. Verder kun je in Miami heerlijke cocktails drinken en vooral delen. Vooral dat delen is een echte tip, want mijn moeder en ik dachten hier anders over en hadden beide dus formaatje vissenkom opgedronken. Het hotel was ongeveer 400 meter lopen, maar het leek die avond wel 400 kilometer te zijn. Super grappig natuurlijk om zo iets te kunnen doen met je moedertje. Wij drinken namelijk nooit en vonden ons zelf en elkaar dus ook hilarisch die avond. Grote kans dat we erg flauw waren, maar wij vonden het in ieder geval geweldig.

Cocktails Miami
Cocktails Miami

 

2017 Los Angeles, San Fransisco...

Zoals je ziet bouwen wij het op per jaar. In 2015 was het één bestemming, 2016 twee en hier was het wel één staat, maar meerdere bestemmingen. In de zomer van 2017 heb ik een geweldige reis door California gepland voor mijn moeder en mij. In een week tijd zijn wij in Los Angeles, San Fransisco, La Jolla, San Diego, Santa Monica, Disneyland Anaheim, Beverly Hills, Yosemite Park en Malibu geweest. En wat een ervaring was dat.Tijdens kamp had ik deze reis gepland en mijn moeder wist nog van niets. De auto was al gehuurd, hotels/motels geboekt en rij plan start klaar. Het enige wat mijn moeder heeft moeten doen is een vliegticket boeken van Amsterdam naar Los Angeles en terug. Het jaar daarvoor had ik deze reis gemaakt met een meid die ik had leren kennen op kamp en ik wist zeker dat mijn moeder dat ook geweldig zou vinden. Het vele rijden en uit je koffer leven keek ze in eerste instantie een beetje tegenop, maar dat viel uiteindelijk hartstikke mee. Ik had dit al een paar keer gedaan en vooral qua kleding zei ik dat het handiger was om steeds setjes in je handbagage te doen zodat die start klaar lagen voor de volgende dag en een plastic zak voor je vuile was. Voor mijn moeder was dit eenintensieve reis maar ze is super blij dat ze hem heeft gedaan.

Rondreis California
Rondreis California

 

2018 New Orleans 

Ik had al in een eerdere blog geschreven over mijn vriendin Rowan en mijn moeder. Samen zijn zij naar New Orleans gekomen en vervolgens naar Orlando met zijn drietjes. In principe was dit de laatste Amerika reis geweest voor mijn moeder en mij, want dit was de laatste keer dat ik op zomerkamp zou gaan werken, maar niets was minder waar.

2019 Orlando

Nog geen maand geleden zijn mijn moeder en ik terug gekomen uit Orlando. Jawel, samen met je moeder naar Orlando kan! Pretparken zijn niet alleen voor jonge mensen. De sfeer is er heerlijk en mijn moeder vond het in 2018 zo leuk dat ze graag nog een keer ging. Zo gezegd zo gedaan natuurlijk. Maar eigenlijk was het een wat zieliger verhaal. Ik had namelijk voor Moederdag eenweekendje weggegeven naar Roermond. Lekker shoppen in de outlet en hopelijk genieten van het lekkere weer op een terrasje. Maar mijn Speedy Gonzales moeder was iets te enthousiast op de elektrische fiets waardoor zij haar sleutelbeen had gebroken. Precies 1 dag voordat wij naar Roermond zouden gaan. Ze baalde enorm en ik heb toen als verassing een vakantie naar Orlando voor ons samen geboekt. Stiekem toch 10 keer leuker dan Roermond.Wij hebben 7 dagen doorgebracht in pretparken. En met een extra avontuur want orkaan Dorian hing natuurlijk boven ons hoofd. Dat was wel even spannend, want via de Disney World app kreeg ik al een melding dat het park de volgende dag tot 3 uur open zou zijn in plaats van 10 uur en toen wij daarna bij het hotel aankwamen zat er een brief tussen de deur. Eerlijk gezegd hebben wij het nieuws gewoon in de gaten gehouden en het leek allemaal mee te vallen (voor Orlando, want de Bahama’s waren natuurlijk een regelrechte ramp) dus zijn die dag erna wel nog naar UniversalStudio’s geweest. Maar toen wij daar rond liepen kwam ook hier de melding dat het park ging sluiten. Eerlijk is eerlijk dan krijg je zweet plekken op plaatsen waar je ze liever niet hebt zitten, maar uiteindelijk is het allemaal meegevallen. De buien waren wat heftiger en veel wind, maar het heeft onze vakantie zeker niet verpest. Verre van zelfs!Dus lijkt het je leuk om eens met je moeder op vakantie te gaan? DOEN!!!

Orlando
Orlando

Orlando

Waanzinnige Miami, New York en Los Angeles deals

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!