Hoe boek je goedkoop een hotel?

Goedkoop een hotel boeken is vrij makkelijk. Maar je moet het net even door hebben! Hieronder een "how to guide". Hierin vind je de stappen die je moet volgen om jouw goedkope hotelkamer te boeken. 

Stap 1: Bepaal je bestemming

Je moet natuurlijk weten naar welke bestemming je gaat, voordat je goed kan beginnen met zoeken. Bepaal dus je bestemming. 

Bestemming kiezen

Stap 2: Bepaal je datum 

Je moet natuurlijk weten op welke datum je weg wil, voordat je goed kan beginnen met zoeken. Bepaal dus je datum. 

Datum kiezen

Stap 3: Zoek je bestemming op in Google of Trivago

Google en Trivago zijn 2 grote hotelvergelijkers. Als je in Google zoekt, voer dan "hotel Amsterdam" in. Dat doe je in de zoekbalk. Daarna zie je een kaartje met de resultaten hierop weergegeven. 

Hotel zoeken met Google

Je kan natuurlijk ook naar Trivago gaan en daar je zoekopdracht invoeren. 

Stap 4: Voer je datum in op Google of Trivago

Bij Google en bij Trivago heb je mogelijkheden om bijna alle hotels ter wereld te vinden. Voer jouw datum in en specificeer op deze manier jouw zoekopdracht. 

Datum invoeren Trivago

Stap 5: Zoek jouw ideale hotel

Geef jouw voorkeuren aan. Bijvoorbeeld het aantal sterren, logies & onbtijt, afstand tot het centrum en meer. 

Voorkeuren hotel

Stap 6: Klik in het zoekresultaat op de link met de goedkoopste aanbieder

Yes! Je hebt je hotel gekozen. Google en Trivago bieden beiden mogelijkheden aan om heel veel verschillende aanbieders van deze hotelkamer met elkaar te vergelijken. Jij kiest natuurlijk de goedkoopste aanbieder!

Prijzen vergelijken

Stap 7: Ga naar de website van dit hotel zelf en vergelijk deze prijs

Let op: staat de website van het hotel niet tussen de aanbieders, ga dan voor de zekerheid nog even naar de website van het hotel zelf. Kijk hier voor acties, aanbiedingen en de actuele kamerprijs op jouw vertrekdata. 

Website hotel zelf

Stap 8: Bel of contact het hotel en vraag om de beste prijs

Is de prijs hoger dan op de websites die je via Google en / of Trivago hebt gevonden? Bel of mail het hotel dan zelf. En vraag om het beste tarief! Onthoud dat een hotel gemiddeld 10-15% marge betaalt aan een website die dit hotel aanbiedt. Boek jij rechtstreeks bij het hotel, dan zijn ze dit deel van de marge niet kwijt. Dus ideaal om deze marge te delen. 

Hotel bellen

Stap 9: Boek direct via het hotel, of via de goedkoopste aanbieder

Eindelijk! Je kan nu je hotel boeken. En je weet 100% zeker dat je de goedkoopste optie hebt gevonden. Sit back & relax.

Hotel geboekt

Mis nooit meer een topdeal!