het zonnige curacao

Het zonnige Curaçao

Groene natuur en hagelwitte stranden

Curaçao.. als je het aan mij vraagt, één van de mooiste landen die ik tot nu toe heb gezien. De verscheidenheid van het land is geweldig. Van de groene natuur en hagelwitte stranden aan het Westpunt tot het druk bezette Willemstad waar je talloze gekleurde huizen kunt zien en van een cocktail kan genieten op de stranden van Jan Thiel en Mambo beach. Dit is tevens vlakbij het bruisende stadje Punda waar je heerlijk cultuur kunt snuiven. Waar je ook maar behoefte aan hebt, op Curaçao vind je het zeker!

Prachtige verhalen over Curaçao

Na alle prachtige verhalen over het eiland aangehoord te hebben en van andermans foto’s te hebben mogen genieten besloot ik zelf mijn koffer te pakken. Een half jaar lang heb ik voor mijn stage op Curaçao gewoond. Tijd zat gehad dus om het eiland van top tot teen te onderzoeken.. wat een ervaring! Ik woonde midden in het centrum van Willemstad in de kleurrijke wijk Pietermaai op de Nieuwestraat. Dit is dé studentenwijk van Curaçao.

Curaçao brug
Curaçao brug

Vervoer op Curaçao

Voor iedereen die besluit naar Curaçao te gaan, adviseer ik zeker om van te voren een auto te huren. Het is een eiland, niets is ver. Tuurlijk rijden er ook bussen op het eiland maar er zijn veel afgelegen plekken, waar ik persoonlijk in de avond liever niet op een bus wacht. Bussen komen vaak onregelmatig waardoor het wachten erg lang kan duren. Niet fijn voor je planning. Alhoewel,plannen op Curaçao is sowieso een ding.. hier kom ik later op terug. Ik zelf heb goede ervaringen met Bambam carrental. Betaalbaar en prima service, erg belangrijk als je midden in de nacht ineens een klapband hebt door het slechte wegdek op Curaçao..

Curaçao: de taal, ideaal!

Geen talenknobbel? Te laat met voorbereiden? Geen probleem! Maak je niet druk om het leren van de taal Papiamentu. Vrijwel iedereen op het eiland spreekt Nederlands. Natuurlijk is het wel leuk om de basis woordjes te leren zoals ‘’bon dia’’ wat goedendag betekent of ‘’bon nochi’’ wat goedenavond betekent. De lokale bevolking zal dit enorm waarderen. Ze zijn namelijk erg vriendelijken groeten iedereen die zij tegen komen op straat. Hoe leuk is het als jij dan kan antwoorden met ‘’bon dia! Kon ta bai?’’ oftewel goedendag hoe gaat het?

Accommodaties op Curaçao

Op Curaçao zijn super veel accommodaties aanwezig waar je heerlijk vakantie kunt vieren. Aan de zee, midden in het centrum, op beveiligde villaparken, wat je maar wilt. Ik zelf heb leuke ervaringen met Marbella Estate. Dit is een beveiligd villapark op nog geen 10 minuten afstand van Jan Thiel (met de auto). Tevens ben je binnen 10-15 minuten in het centrum van Willemstad. Zit je liever direct aan het strand? Dan is Kontiki Beach Resort op Mambo Beach ook zeker een aanrader. Let tijdens het boeken wel goed op waar jouw accommodatie zich bevindt op het eiland. Niet alles ligt even centraal. Het Westpunt bijvoorbeeld, bevindt zich in de buurt van prachtige natuurstranden maar ligt op ongeveer 40 minuten afstand van het centrum (met de auto).

Curaçao straatje
Curaçao straatje

Must see’s tijdens een bezoek aan Curaçao

Voor een vakantie van ongeveer twee weken geef ik jullie graag mijn lijstje van plaatsen/activiteiten die je absoluut gezien/meegemaakt moet hebben. Super gaaf en mooi allemaal!

  • Klein Curaçao: een prachtig klein eiland midden op de helderblauwe zee waar je een dag naartoe kunt gaan middels een georganiseerde tour. De Mermaid is een aanrader! Een prachtige grote boot waarbij tevens lunch wordt verzorgd gedurende de dag (+/- €80).
  • Dineren bij Fort Nassau: hier heb je prachtig uitzicht over Willemstad!
  • Snorkelen bij de Tuk Tuk Boat: hier ligt een oud verlaten wrak waar prachtige vissen omheen zwemmen, super mooi als je van snorkelen houdt. Tevens ligt hier een oud schip, gevestigdop pilaren waar je tussendoor kunt zwemmen. Spannend maar heel gaaf!
  • Jan Kok: bij dit plaatsje in de buurt van Westpunt kan je flamingo’s spotten. Ideaal om onderweg naar het strand even een tussenstop te maken. Let wel goed op je auto en spullen,het is erg afgelegen waardoor deze snel uit het zicht verdwijnen.
  • Otrobanda: super leuk om de oversteek van Punda naar Otrobanda te maken middels de pontjesbrug. Hier bevindt zich de welbekende kade met de gekleurde huisjes.
  • Westpunt: een bezoek aan één van de prachtige natuurstranden bij het Westpunt is prachtig. Mijn favoriete stranden zijn Cas Abao en Porto Marie. Rij ook even langs Grote Knip om een mooie foto te maken met de helderblauwe zee op de achtergrond. Persoonlijk vond ik het hier te druk in tegenstelling tot de andere stranden bij het Westpunt.
  • Playa Grandi: lijkt het jouw te gek om met schildpadden te zwemmen? Dan is dit strandje zeker een bezoek waard. Aan het eind van de middag worden visresten in het water gegooidwaar schildpadden op af komen, super leuk om hier te snorkelen en met ze te zwemmen!
  • Lunchen bij Plasa Bieu: dit restaurant bevind zich in Punda. Hier worden heerlijke lokale maaltijden bereid door typische Antilliaanse mama’s. Heerlijk!
  • Beklimmen van de Cristoffelberg: voor iedereen die van avontuur houdt. De klim kan best pittig zijn, maar dit is het uitzicht over Curaçao zeker waard!
Curaçao strand
Curaçao strand

Het ideale tempo tijdens een vakantie

Om even op dat plannen terug te komen.. een tip die ik jullie mee wil geven is, verwacht op Curaçao niet dat je afspraken tot op de seconde na kunt plannen. Lukt het wel dan is dat fijn, lukt het niet dan doen we het toch gewoon morgen? Geen stress en rustig aan. Zo gaat dat op Curaçao. Heerlijk toch tijdens een vakantie!Kortom, Curaçao is de ideale bestemming voor een heerlijke vakantie met zon, zee en strand. En voor de liefhebbers zijn in de avonden genoeg feestjes om je te vermaken!Ayo!

Bestemmingen

Waanzinnige Curaçao deals

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!