Header afbeelding

Wat te doen op Curaçao?

15 toffe dingen om te zien & te doen

Welkom op Curaçao, het paradijselijke eiland dat zijn bezoekers weet te betoveren met zijn azuurblauwe wateren, prachtige witte zandstranden en het warme tropische klimaat. Of je nu wilt duiken tussen de koraalriffen, genieten van de zonsondergang vanaf een idyllisch strand of wilt proeven van de lokale gerechten, Curaçao zal je niet teleurstellen. Met onze wat te doen op Curaçao tips haal jij het maximale uit jouw verblijf op dit Caribische juweeltje.

👉 De beste deals naar Curaçao

1. Zonnen op de Grote Knip

Als je houdt van stranden zoals ze in de boekjes gepresenteerd worden, ben je hier absoluut aan het juiste adres. Het leuke aan Curaçao is dat het meer dan 65 kleine verscholen strandjes heeft, waar je vaak ook nog eens helemaal alleen bent. Onze favoriete stranden op Curaçao zijn: Grote Knip, Playa Lagun en Cas Abao.

2. Eten bij Jaanchies

Deze insiders tip mag niet van ons lijstje ontbreken: lekker eten bij het eettentje Jaanchies. Het restaurant heeft geen website, maar is erg geliefd door de locals op Curaçao. Het restaurant ligt op de weg naar Westpunt, maar valt niet echt op. Je kan er ook zo voorbij rijden. Het restaurant is gezellig, de troepialen vliegen in het rond en overal hangen foto’s van de eigenaar met allerlei sterren. Het sfeertje is bijzonder en de eigenaar zelf komt bij je aan tafel zitten om een praatje met je te maken. En het eten is ook nog eens super lekker! Bon Probecho!

3. Snorkelen bij Playa Lagun

Playa Lagun is een strand gelegen aan de westkust van Curaçao. Zodra je hier de zee in stapt, waan je je echt in een groot aquarium. Dit strand is daarom zeker een van de beste snorkelplekken van het eiland. De hoeveelheid vissen en koraal die je hier ziet, is echt ongelofelijk. Snorkelmasker op en gaan!

Grote Knip Curacao

4. Christofferpark

Het Christoffel Park is met 2300 hectare groot, het grootste natuurpark van Curaçao. Het is een prachtige plek om te bezoeken. Er zijn 8 wandelroutes die je langs alle mooie plekjes van het natuurpark brengen. Ben je nu heel sportief, dan kun je er ook voor kiezen om de Christoffelberg te beklimmen. De klim kan best pittig zijn, maar dit is het uitzicht over Curaçao zeker waard!

Tip: Er zijn zoveel dingen te zien en te beleven op het eiland dat we je aanraden om een auto te huren. Je kan ook de bus pakken, maar die rijden niet altijd en stoppen ook niet altijd. Met een auto ben je lekker flexibel en kun je kris kras over het eiland scheuren.

5. Lunchen bij Plasa Bieu

Een ander adresje waar je heerlijk kunt smullen is Plasa Bieu. Dit restaurant bevind zich in Punda. Hier worden smaakvolle lokale maaltijden bereid door typische Antilliaanse mama’s. Heerlijk!

6. Schildpadden bij Playa Forti

Één van de bewoners van die prachtige onderwaterwereld is de schildpad. Deze ga je hier gegarandeerd ontmoeten. Neem eerst een duik van de rotsen in Playa Forti en zwem gelijk door naar de steiger iets verderop. Hier wachten de schilpadden op de vissers, die hen na de vangst graag wat te eten geven en waardoor wij als toerist zeker mogen zijn van een leuke ontmoeting met véél schildpadden. Andere plekken waar je een ontmoeting met deze prachtige wezens kan bewonderen zijn Playa Cas Abou, Playa Lagun , Playa Jeremi en Klein Curaçao.

Schildpad

7. De grotten van Hato

Als je beschikt over een huurauto, raden we je echt aan om naar de Hato Caves te rijden. De grotten liggen in het noordelijke deel van het eiland, in de buurt van de internationale luchthaven. De grotten van Hato zijn ontstaan door de oplossing van kalksteen door regenwater, dat werd versneld door de wind die door de grotten waait. Indrukwekkende kalksteenformaties en de vorming van druipsteen zijn hier het resultaat van.

Daarnaast hebben de grotten een rijke geschiedenis. Zo werden de grotten ooit gebruikt als schuilplaats door de inheemse Arawak-indianen. Op de muren van de grotten zijn nog altijd de muurschilderingen van de indianen terug te vinden! Daarnaast werden deze grotten tijdens de periode van de slavernij op Curaçao ook gebruikt als vluchtplaats voor gevluchte slaven. 

8. Caribisch carnaval

Mocht je toevallig op Curacao zijn tijdens het welbekende ‘Gran Marcha’, dan raden we je echt aan om dit evenement te bezoeken. Gran Marcha vindt meestal plaats op de zondag voor carnavalsdinsdag. Er is van alles te doen op Curacao in het thema van caribisch carnaval. Heel het eiland is gekleurd met de mooiste praalwagens, danseressen en de leukste muziek. Er zijn ook allerlei verschillende optochten, waar je naartoe kan gaan. Denk hierbij aan een kinderparade, tienerparade, de Gran Marcha zelf en dan natuurlijk nog de Grote Afscheidsparade.

9. Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao, waar je veel leuke winkeltjes kunt vinden, tal van restaurants en cafés en een overdekte, oude markt. Je kunt je hier gemakkelijk een dagje vermaken! De floating market, het Kura Hulanda Muzeum en de pontjesbrug zijn echte must-sees in Willemstad. Tip: ga dineren bij Fort Nassau. Hier heb je een prachtig uitzicht over Willemstad! 

Pontjesbrug Curacao

10. Asis Fruitwagen

Kan je geen genoeg krijgen van kokosnoot? Kies dan voor een heerlijk kokosnootijsje bij de Asis Fruitwagen. Hij is te vinden op de Caraccasbaaiweg en je zult hem snel herkennen aan zijn vrolijke kleuren. Een welbekende traditie hier is dat je eerst je eigen kokosnoot helemaal leegdrinkt, waarna hij vervolgens in stukjes wordt gehakt en daar een heerlijk ijsje op wordt geserveerd. Kortom: zeker een tussenstop waard!

11. Flamingo's spotten

Bij het plaatsje Jan Kok, in de buurt van Westpunt, kun je flamingo's spotten! De kans om deze sierlijke, roze dieren te bewonderen krijg je natuurlijk niet vaak. Reden genoeg om hier even te stoppen, wanneer je bijvoorbeeld naar het strand gaat. 

12. Shete Boka National Park

Tal van adresjes waar je lekker kunt eten, wilde dieren spotten, prachtige stranden en unieke bezienswaardigheden... Zoals je hebt kunnen lezen, heeft Curuçao het allemaal! Ook aan een bijzondere natuur geen gebrek op dit Caribische eiland. Dat bewijst Shete Boka National Park nog maar eens. Dit bijzondere natuurgebied staat bekend om zijn spectaculaire kliffen, grotten en baaien.

Shete Boka National Park

13. Zanzibar

Wat te doen op Curaçao op een zaterdagavond? Ga naar Zanzibar! Het is hier lekker druk en er wordt heerlijke muziek gedraaid. De strandtent is gelegen aan een prachtig strand van Jan Thiel, waarbij het uitzicht lijkt op een postcard die je zo naar huis zou toesturen. Een lekker drankje erbij tijdens het Happy Hour en jouw avond is compleet!

14. Porto Marie

Een andere bijzondere plek is Porto Marie. De strandgasten maken dit strand heel bijzonder. En nee, daar bedoelen we uiteraard niet de toeristen mee. Op Porto Marie vind je namelijk… varkentjes!

15. Bezoek de plantages

Curaçao was in het verleden een belangrijk centrum voor de productie van suiker en andere gewassen. Vanaf de 17e eeuw tot de 19e eeuw erden veel plantages op Curaçao opgericht en beheerd door Europese kolonisten. Tegenwoordig zijn nog veel van deze plantages op Curaçao te bezoeken. Ze bieden je een fascinerende blik op de geschiedenis van het eiland. Landhuis Ascension en Landhuis Haaibaai zijn echte aanraders.

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. wat te doen op curacao
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.