Heerlijk Santorini! | Weflycheap

Heerlijk Santorini!

Heerlijk Santorini!

Een prachtig gezicht, die grote cruiseschepen in de baai. Meestal blijven ze een dag… soms twee… en varen dan weer door naar een volgende bestemming. Ik maak er foto’s van en denk tegelijkertijd: wat ben ik blij dat ik met het vliegtuig ben gekomen en een week mag blijven! Wij zijn vorige maand op het mooie Santorini geweest en graag vertel ik wat je er zeker moet gaan zien en doen.    

santorini

Met de quad op pad

Het busvervoer op Santorini is echt wel goed. Soms moet je even geduld hebben, maar op vakantie hebben we geen haast en doen we gewoon mee met ‘the Greek way’. Toch is het lekker om twee dagen eigen vervoer te hebben. Zo kun je op je eigen tempo het eiland ontdekken en mooie plekjes bezoeken waar de bus niet komt. Reisorganisaties bieden meestal enkel auto’s aan, maar wij kozen toch voor een quad die bij onze receptie te regelen was. Ultiem vakantiegevoel als je het mij vraagt! Lekker op pad, het avontuur, het heerlijke weer en stoppen waar je maar wilt. Met een quad kun je gemakkelijk naar alle uitersten van het eiland en daarnaast ziet je partner ook meer van de omgeving dan wanneer hij moet autorijden.    

Van dorp naar dorp

Natuurlijk bezoek je Oia (verlaat het dorpje alsjeblieft weer voordat de toeristenmassa er is om de zonsondergang te bekijken… ik meen het echt) en loop je even door hoofdstad Fira heen. Net zo mooi of misschien zelfs mooier zijn echter de slaapdorpjes die over het gehele eiland te vinden zijn. Stop zeker in Pyrgos, Volthonas, Megalochori en Emborio, dan ga je echt even terug in de tijd. Met verbazing keek ik rond hoe oud de huizen en gebouwen wel niet waren. Veel toeristen hebben deze dorpjes nog niet ontdekt, dus laat het bestaan van deze pareltjes maar tussen ons ;-).    

Loop net eens wat verder

Ten Noorden van Fira ligt het plaatsje Firostefani en is zeker de moeite van het doorlopen waard. In Oia en Fira vind je al die luxe accommodaties met prachtige zwembaden tegen de kliffen aan gebouwd. Vaak kom je de bordjes ‘private property’ tegen en mag je niet verder lopen. In Firostefani ontbreken vaak deze bordjes en is alles meer toegankelijk. Heerlijk om over de smalle paden te struinen, de trappen op en af. Je hebt steeds het gevoel dat je op privé terrein loopt. Het levert prachtige foto’s op zonder dat er ook steeds toeristen in de weg staan.

santorini

De ‘must-do’ wandeling

Is je conditie goed en ga je een stevige wandeling niet uit de weg? Doe dan zeker de kraterwandeling van Fira naar Oia. De wandeling duurt zo’n 3,5 a 4 uur, met prachtige vergezichten en leuke dorpjes. Hoe dichter je bij Oia komt hoe beter je het hele eiland kan overzien. Vergeet vooral niet dat koude biertje te nemen zodra je arriveert op de eindbestemming, liefst met uitzicht op de gehele route die je zojuist gelopen hebt.

santorini

Al die indrukken maken hongerig

Wij verbleven in een plaatsje net onder Perissa. Aan de grote boulevard kun je heerlijk eten… maar let op, niet overal! De overdreven luxe strandtenten hadden vaak niet het beste eten. Daarnaast kiezen wij liever voor de echte Griekse sfeer. Terra Nera was daarom duidelijk onze (en van vele anderen) favoriet. Kies ook zeker af en toe voor dat kleine Griekse restaurantje die er misschien wat minder fancy uitziet, dat zijn meestal de plekjes waar het lekkerst én goedkoopst traditioneel gekookt wordt. Feggera in Megalochori moet zeker ook benoemd worden. Ietsje duurder, maar ga daar zeker op het dakterras zitten voor een heerlijke lunch… daar ga je geen spijt van krijgen.

En? Heb ik je kunnen overtuigen dat het volgende Griekse avontuur Santorini moet gaan worden? Het is er prachtig en de super vriendelijke bevolking maakt deze vakantie compleet! 

 santorini santorini

Mis nooit meer een topdeal!