Header afbeelding

Gran Canaria, een mooi vulkanisch eiland!

Hoogste tijd voor vitamine zee, en wie heeft er bounty nodig, als je Gran Canaria hebt. Bikini, slippers en je zonnebril in je tas en met vier uur zit jij met je Sangria aan de Tapas. Gran Canaria, een vulkanisch eiland van de Canarische Eilanden op tweehonderd kilometer afstand van Afrika, welke niet geheel onbekend is bij de zon aanbidders. Het hele jaar door is het kortebroekenweer, dus wil je Gran Canaria toch iets meer voor jezelf willen hebben, is het buiten het seizoen zeker een aanrader.

Gran Canaria

Oost west, thuis best

Hotels en resorts ken ik inmiddels wel, en zoek ik het graag tussen de locals. Zo krijg ik echt het gevoel op vakantie in het buitenland te zijn, en niet dat ik op Zandvoort aan Zee zit. Wanneer iedereen Zuidelijk zit, zit ik Oostelijk, in het mooie authentieke stadje Telde.  Een stad met archeologisch erfgoed, een die vóór de Spaanse verovering een van de twee koninkrijken was waar Gran Canaria in verdeeld was. Vindplaatsen van Telde zijn onder andere de bewoonde grotten Cendro, Tara en Baladero. De wijken San Juan, San Fransico en San Gregorio beloven ook enige historische brainfood. In het hartje van de wijk San Fransisco verblijven wij in een rustiek huisje van meer dan 300 jaar oud, en kunnen we helemaal uit ons dakterras, want als je je dag kan beginnen op een heerlijk privé dakterras met je bakkie pleur, wat kan er dan nog misgaan?

Vamos a la Playa

Aan stranden heb je genoeg om je uit te leven op Gran Canaria, kom je snel in de sleur en heb je snel behoefte aan “nieuw” strand, kijk dan hoeveel je er kan bezoeken! Elk strand heeft zijn eigen charmes, en sommige hebben er een leuk stadje bij. Las Palmas, Playa de Las Canteras is natuurlijk hét strand van de grote stad, altijd rustige zee door de natuurlijk golfbrekers en met een lengte van 2 km is het er leuk wandelen. Playa de Melenara waar de illusie opgewekt wordt dat je je op een privé strand bevind. Het bekende Playa del Ingles, dé thuisbasis van massatoerisme, en geef ze eens ongelijk. Hotelkeuzes zijn niet op je handen te tellen, en op twee na, het langste strand van Gran Canaria. Maspalomas, een aangename verassing, verklaard als natuurreservaat kom je hier geen resorts tegen. Je bent vrij om door de woestijnachtige duinen te wandelen en doordat er altijd weinig volk is, is het op en top genieten. Puerto Rico doet zijn naam eer aan, want daar is nét even extra exotisch, een wandeling om bij te komen van het al zonnen en zwemmen? Langs de bergwand, wandel je zo naar Playa de Amadores. Halverwege kan je bijkomen met een verdiend ijsje van de ijssalon die zich in de berg bevind, welke ook toegang biedt naar een hotel.

Gran Canaria

Gran Canaria, met een beetje meer

Door alle buitenlandse benamingen vraag je je soms toch af of het eiland geen identiteitscrisis heeft, zo ook bij Puerto de Mogán, ook wel klein Venetië genoemd. Het kleine charmante vissersdorpje dat ondanks het toerisme zijn flair heeft weten te behouden. De huizen die groen, okergeel, bruinrood en blauw stralen blijven zo behouden, kleurrijke vissersbootjes en het centrum met de haven doet zeker wel denken aan Venetië. Boottochten worden er uiteraard ook volop aangeboden, suppen en kanoën, het kan allemaal hier. Restaurants die de vers gevangen vis excellent bereiden tegen een betaalbare prijs. Maar aangezien we nog niet genoeg stranden bezocht hadden, hebben we de kano bij de hoorns gepakt en zijn we al peddelend vertrokken naar Playa de Taurito, een klein afgelegen baaitje waar we onszelf op het strand uitgenodigd hebben om weer goed op adem te komen, voor we al peddelend terugkeren naar Puerto de Mogán.

En als afmaker...

Net als de pittige tomatensaus over de Patatas Bravas, de sinaasappels in de sangria en de kers op de slagroom, is het toetje van Puerto de Mogan dé uitkijkplaats voor de zonsondergang. Neem plek en geniet.

Gran Canaria

 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. gran canaria
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.