Header afbeelding

Goedkope uitjes Nederland 2024

Alle leuke uitjes per provincie!

Ben jij op zoek naar een goedkoop uitje in Nederland maar weet je niet waar je heen moet? In deze blog zetten we de leukste uitjes per provincie op een rijtje, ideaal voor als je op vakantie in Nederland bent. Ga jij op stedentrip in Nederland? Er staan een hele boel leuke activiteiten in die je gratis kan doen in een van de benoemde steden!

Alle goedkope uitjes per provincie

 1. Goedkope uitjes Drenthe
 2. Goedkope uitjes Flevoland
 3. Goedkope uitjes Friesland
 4. Goedkope uitjes Gelderland
 5. Goedkope uitjes Groningen
 6. Goedkope uitjes Limburg
 7. Goedkope uitjes Noord-Brabant
 8. Goedkope uitjes Noord-Holland
 9. Goedkope uitjes Overijssel
 10. Goedkope uitjes Utrecht
 11. Goedkope uitjes Zeeland
 12. Goedkope uitjes Zuid-Holland

Goedkope uitjes Drenthe

Hunebedcentrum in Borger - Het centrum biedt interactieve tentoonstellingen, educatieve programma's en een reconstructie van een hunebed, waardoor je een reis door de tijd maakt naar de steentijd.      

💰 De prijzen liggen tussen de €7,50 voor jongeren en €14,50 voor volwassenen. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis.

Drents Museum in Assen - Dit museum heeft een uitgebreide collectie archeologische vondsten en tentoonstellingen over Drentse geschiedenis en kunst!  

💰 Jongeren tot 18 jaar zijn gratis, volwassen betalen €15.

Gratis

Het Blauwe Meer - Geniet van een ontspannende dag bij dit mooie meer. Je kunt er wandelen, zwemmen of gewoon genieten van de omgeving zonder dat het je iets kost.

Goedkope uitjes Drenthe

Goedkope uitjes Flevoland

Batavialand - Hier kun je de indrukwekkende reconstructie van het 17de-eeuwse schip de Batavia verkennen en leren over de geschiedenis van het Zuiderzeegebied, van de Swifterbantcultuur tot de inpoldering van Flevoland. Het is een perfecte bestemming voor een educatief en avontuurlijk dagje uit!

💰 De prijzen liggen tussen de €8,50 voor kinderen en €16 voor volwassenen. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis.

Orchideeën Hoeve - De Orchideeën Hoeve is een prachtige tropische tuin waar je kunt genieten van duizenden exotische bloemen en planten, waaronder een indrukwekkende verzameling orchideeën. Het park biedt ook spannende attracties zoals de Vlindertuin, waar kleurrijke vlinders vrij rondvliegen, en de Lorituin, waar je lori's kunt voeren. 

💰 De prijzen liggen tussen de €11 voor kinderen en €17,50 voor volwassenen. Kinderen tot en met 2 jaar zijn gratis.

Gratis 

Natuurpark Lelystad - Hier kun je een heleboel bijzondere dieren tegenkomen. Het Natuurpark is een uniek gebied: nergens in Nederland vind je een park met deze opzet en dat allemaal op een steenworp afstand van Lelystad. Verken het park te voet of huur een fiets in het bezoekerscentrum.

Goedkope uitjes Flevoland

Goedkope uitjes Friesland

Aquazoo Leeuwarden - Voor een uitje met het hele gezin kun je Aquazoo Friesland in Leeuwarden bezoeken. Kaartjes zijn betaalbaar en het park is leuk voor jong en oud!

💰 De prijzen liggen rond de €19,50 voor zowel kinderen als volwassenen. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis.

Beklim de vuurtoren van Ameland - Op deze toren van maarliefst 55 meter hoog heb je een prachtig uitzicht over de zee! Sinds 2005 is de toren niet meer door de kustwacht in gebruik. De vuurtoren is nu toegankelijk voor publiek. Bovenin is een werkkamer ingericht, zoals deze vroeger door de vuurtorenwachter werd gebruikt.

💰De prijzen liggen tussen de €5,80 voor kinderen en €6,80 voor volwassenen. Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis.

Gratis

Wandelen langs de Friese Meren - Geniet van de prachtige meren zonder kosten. Je kunt online makkelijk leuke wandelroutes vinden!

Goedkope uitjes Friesland

Goedkope uitjes Gelderland

De Hoge Veluwe - Voor dé ultieme Hoge Veluwe beleving maak je een tocht op één van de gratis te gebruiken witte fietsen die verspreid staan over het Park. Een ervaring op zich, en ideaal om in korte tijd veel van het Park te zien! 

💰 De prijzen liggen tussen de €6,55 voor kinderen en €13,05 voor volwassenen. Kinderen tot 6 jaar zijn gratis.

Openluchtmuseum Arnhem - Maak een reis door de Nederlandse geschiedenis en verken historische gebouwen zoals boerderijen, molens en woonhuizen. Daarnaast kun je deelnemen aan verschillende workshops en zijn er verschillende tentoonstellingen gedurende de dag!

💰 De prijzen liggen tussen de €14 en €16,50 voor zowel kinderen als volwassenen. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis.

Gratis

Hanzesteden - Ontdek de historische Hanzesteden zoals Zutphen, Doesburg, Harderwijk en Elburg. Maak een stadswandeling en geniet van de historische gebouwen en sfeervolle straatjes.

Goedkope uitjes Gelderland

Goedkope uitjes Groningen

Zeehondencentrum Pieterburen - Het centrum vangt zieke en gewonde zeehonden op, verzorgt ze en laat ze vervolgens weer vrij. Hier kun je de zeehonden van dichtbij bekijken en leren over het werk van het centrum!

💰 De prijzen liggen tussen de €10,50 voor kinderen en €12,50 voor volwassenen. Kinderen tot en met 2 jaar zijn gratis.

Groninger museum - Het Groninger Museum is zowel van binnen als van buiten een spectaculair gezicht. Dit museum draait helemaal om kunst. Met indrukwekkende trappen, prachtige zalen, bijzondere schilderijen en nog veel meer, is er overal om je heen iets moois te zien. Als je van kunst houdt, is een bezoek aan dit museum echt een must!

💰 De prijzen liggen tussen de €10 voor studenten en €16,50 voor volwassenen. Kinderen tot en met 18 jaar zijn gratis.

Gratis

Noorderplantsoen - Dit is een groot stadspark in Groningen en is perfect voor een picknick of een wandeling.

Goedkope uitjes Groningen

Goedkope uitjes Limburg

Rodelbaan Valkenburg -  Deze rodelbaan is gelegen bij de Wilhelminatoren. Met een prachtig uitzicht suis je over de 375 en 325 meter lange rodelbanen. Je bepaalt zelf de snelheid! Na iedere rit wordt je door onze sleeplift terug naar boven gebracht. Je eindigt als het ware op de plek waar je ook bent gestart. Hier betaal je 1 munt per ritje. 

💰1 Munt - €5,00/munt.

Vanaf 3 munten - €4,50/munt.

Vanaf 5 munten - €4,00/munt.

Kasteel Hoensbroek - Dit is een van de grootste en best bewaarde kastelen van Nederland en biedt bezoekers een fascinerende blik in de geschiedenis. In dit imposante kasteel, dat dateert uit de middeleeuwen, kun je door meer dan veertig prachtig ingerichte kamers dwalen!  Daarnaast organiseert het kasteel regelmatig interactieve evenementen, zoals speurtochten voor kinderen en middeleeuwse markten, 

💰 De prijzen liggen gemiddeld tussen de €9,95 voor kinderen en €14,50 voor volwassenen. Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis.

Gratis

Het Drielandenpunt - Dit is een unieke locatie waar de grenzen van Nederland, België en Duitsland samenkomen. Het gebied is gratis toegankelijk en biedt bezienswaardigheden voor bezoekers van alle leeftijden. 

Goedkope uitjes Limburg

Goedkope uitjes Noord-Brabant

Dierenpark de Oliemeulen - Dit reptielenhuis en dierenpark biedt een spannend uitje voor weinig! Bekijk exotische dieren zoals slangen, krokodillen en apen, en geniet van de interactieve shows.

💰 De prijzen liggen tussen de €13 voor kinderen en €14,50 voor volwassenen. Kinderen tot en met 2 jaar zijn gratis.

Stedelijk museum Breda - Hier ontdek je de bijzondere geschiedenis van Breda en omgeving. Wist je al dat alles te maken heeft met de familiegeschiedenis van de Oranje-Nassaus? Daarnaast is er in het museum ook volop aandacht voor hedendaagse kunst.

💰 De prijzen liggen gemiddeld tussen de €4 voor kinderen en €13,50 voor volwassenen. Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis.

Gratis 

Stadswandeling door Den Bosch - Geniet van een gratis wandeling door de historische binnenstad van Den Bosch. Ontdek pittoreske straatjes, mooie pleinen en de indrukwekkende Sint-Janskathedraal.

Goedkope uitjes Noord-Brabant

Goedkope uitjes Noord-Holland

Klassieke foto Volendam - Je kent Volendam waarschijnlijk van tv, maar de echte sfeer ervaar je pas als je er zelf heen gaat. Het is een unieke en puur Hollandse omgeving waar je kunt genieten van een heerlijk harinkje. Voor het echte Volendam-gevoel maak je natuurlijk een foto in klederdracht. Kies je favoriete kostuum, trek de klompen aan en leg deze bijzondere herinnering voor altijd vast.

💰 Je kunt al op de foto voor €10,50 per persoon!

Rondvaart door de grachten van Amsterdam - Het ontdekken van onze hoofdstad Amsterdam mocht natuurlijk niet ontbreken in de lijst van goedkope uitjes in Nederland. Maak bijvoorbeeld een rondvaart en bewonder de stad vanaf het water. Een ontspannen manier om de stad te verkennen!

💰 Je boekt al een rondvaart vanaf €15 per persoon.

Gratis 

Marktbezoek in Alkmaar - Bezoek de beroemde kaasmarkt van Alkmaar en geniet van de levendige sfeer op de markt!

Goedkope uitjes Noord Holland

Goedkope uitjes Overijssel

Stadswandeling Deventer -  Ga mee op een georganiseerde stadswandeling en leer meer over de geschiedenis en de verborgen schatten van Deventer.

💰 Er zijn verschillende stadswandelingen te boeken vanaf €6,- per persoon.

Grolsch Brouwerij Tour - Beleef Grolsch! Ontdek alles over bier en de historie van de wereldwijd bekende Grolsch beugelfles. In ruim 2,5 uur laten ze je alle leuke dingen van de brouwerij zien!

💰 De prijzen liggen gemiddeld tussen de €17,50 voor jongeren en €19,50 voor volwassenen.

Gratis

Historische binnenstad van Zwolle - Deze mag natuurlijk niet ontbreken op het lijstje! Verken de sfeervolle straten, grachten en monumenten van Zwolle. Bezoek de oude stadsmuren en geniet van een wandeling door het centrum. Wil je toch nog iets kleins uitgeven? Beklim dan de Peperbus! Voor maximaal €3 geniet je van een prachtig uitzicht.

Goedkope uitjes Overijssel

Goedkope uitjes Utrecht

Huur een fiets - Verken de stad en de omliggende natuur op een actieve manier. Utrecht heeft uitstekende fietspaden en mooie routes om te ontdekken!

💰 Je huurt al een fiets vanaf ongeveer €12 per persoon, de prijzen kunnen verschillen per bedrijf. 

Bezoek het Spoorwegmuseum - Hier draait het helemaal om, je raadt het al, treinen. Hier ontdek je alles over de geschiedenis van de trein en de techniek achter treinen en het spoor. En het leukste is dat er in het Spoorwegmuseum een speciale trein, de Jumbo Express, is die speciaal voor kinderen is ontworpen!

💰 De prijzen liggen gemiddeld rond de €19,50 voor zowel kinderen als volwassenen. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis.

Gratis

Wandel door de oude binnenstad van Utrecht - Verken de sfeervolle grachten, historische gebouwen en charmante straatjes van de binnenstad. Bezoek het Domplein en bewonder de Domtoren van buitenaf.

Goedkope uitjes Utrecht

Goedkope uitjes Zeeland

Berkenhof’s Tropical Zoo - Dit is perfect als je niet houdt van mega grote dierenparken. Geniet van exotische dieren, vlinders en een binnenspeeltuin. Perfect voor een gezinsuitje.

💰 De prijzen liggen gemiddeld rond de €14 voor kinderen en €15 voor volwassenen. Kinderen tot en met 2 jaar zijn gratis.

Rondvaart door de Oosterschelde - Maak een rondvaart van ongeveer 2,5 uur en ontdek de prachtige natuur en zeehonden van de Oosterschelde. Geniet van de frisse zeelucht en de mooie uitzichten.

💰 De prijzen liggen gemiddeld rond de €14,50 voor kinderen en €19,50 voor volwassenen. 

Gratis 

Stranden van Zeeland - Geniet van een dagje aan de prachtige stranden van Zeeland, zoals Domburg, Vlissingen of Renesse. Perfect voor zonnen, zwemmen of een ontspannen wandeling langs de kust.

Goedkope uitjes Zeeland

Goedkope uitjes Zuid-Holland

Space Expo Noordwijk - Bezoek het bezoekerscentrum van ESA/ESTEC en leer alles over ruimtevaart, met veel interactieve tentoonstellingen en originele ruimtevaartuigen.

💰 De prijzen liggen gemiddeld rond de €14 voor kinderen en €16 voor volwassenen. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis.

Het Mauritshuis - Dit museum herbergt meesterwerken van Nederlandse schilders uit de Gouden Eeuw, zoals Vermeer's "Meisje met de parel".

💰 De prijzen liggen gemiddeld rond de €12 voor studenten en €19.50 voor volwassenen. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis.

Gratis

Scheveningen en het Strand - Bezoek het strand van Scheveningen voor een dag vol zon, zee en zand. Een wandeling over de boulevard en de pier is gratis en je kunt genieten van het uitzicht op de Noordzee.

Goedkope uitjes Zuid-Holland

 

 1. Home
 2. blog
 3. goedkope uitjes
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.