giraffenhotel

Gaaf: overnacht in een giraffenhotel!

Overnacht in dit unieke hotel en support de giraffe

Het is vandaag de internationale Dag van de Giraffe! Vandaag wordt er stilgestaan bij dit dier, zodat we ons bewust worden hoe bijzonder dit dier eigenlijk is. Dit bijzondere verschijnsel wordt echter ook bedreigd door onder andere stropers, boskap en het veranderende milieu. Wil jij de giraffe nou supporten? Neem dan een kijkje op de website van het Wereld Natuur Fonds! Een ander initiatief dat giraffen beschermt en support, is het opvangcentrum/hotel Giraffe Manor. Hier kun je tussen de giraffen slapen en zelfs met ze ontbijten!

 

Overnachten tussen de giraffen

The Giraffe Manor bevindt zich aan de rand van Naoirobe, in Kenia en is een luxueus boetiekhotel. Dit iconische hotel beschikt over maar liefst 12 hectare grond en 140 hectare inheems bos. Hier lopen 10 giraffen rond die 's ochtends en aan het eind van de middag bij het hotel op bezoek komen. Wanneer je lekker zit te genieten van je ontbijtje of diner, steken zij hun lange nek door het raam om eens een kijkje te nemen of er nog iets lekkers te vinden is. Hoe gaaf is het om dat te ervaren?! In de avond keren de giraffen weer terug naar het bosreservaat. 

 

Het ontstaan van The Giraffe Manor

The Giraffe Manor is in 1932 geopend en diende als een Schotse jachtlodge. In 1974 trok de Schotse graaf, Jock Leslie Melvillle in dit bijzondere huis samen met zijn vrouw. Kort nadat het paar naar dit huis was verhuisd, vernamen zij dat de Rothschild-giraffen met uitsterven werden bedreigd. Daarom besloten Jock en zijn vrouw, Betty, om de jachtlodge om te toveren tot een opvangcentrum. Wat begon als een opvangcentrum met enkele giraffen, is inmiddels uitgegroeid tot een exclusief boetiekhotel, waar 10 giraffen wonen. Deze giraffen komen bij Giraffe Manor terecht, omdat zij bijvoorbeeld gewond zijn geraakt of ziek zijn. Het hotel zelf is al een bijzonder beeld op zich, de kudde giraffen die zo nu en dan voorbij komt lopen, maakt het een waanzinnig plaatje!

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!