Gadgets voor op reis! | Weflycheap

Gadgets voor op reis!

Gadgets voor op reis

Wat zit er in mijn koffer als ik op reis ga? In dit blog lees je welke reisgadgets ik op vakantie gebruik en waarom.Mini zaklamp

In veel landen zijn de voorzieningen met betrekking tot elektriciteit niet zo goed geregeld als in Nederland. Daarom neem ik altijd een kleine zaklamp mee, mocht de stroom uitvallen dan kan ik in ieder geval nog wat zien in mijn hotelkamer. Ook tijdens het kamperen, op weg naar het toiletgebouw, komt een zaklamp goed van pas.

Wereldstekker

Wat je er mee kunt spreekt voor zich. Met een wereldstekker kun je overal je telefoon opladen en je föhn, krultang of scheerapparaat gebruiken.

Kofferhoes

Niet in mijn koffer, maar om mijn koffer, de kofferhoes! Tegenwoordig zijn er súper hippe koffer hoezen met mooie kleuren. Een kofferhoes is ideaal; je koffer is bescherm, het voorvak (in geval van stoffen koffers) kan niet open en je herkent jouw koffer direct op de bagageband. Geen gedoe meer met zoeken naar labels of gekleurde lintjes en strikjes.Hamamdoek

Dit is voor mij de beste uitvinding ooit! Ik ga graag op vakantie naar de zon en lig dan veel op het strand. Een strandlaken is ‘zwaar’, neemt veel ruimte in en het duurt lang voordat het droog is. Een hamamdoek is licht, klein op te vouwen en is heel snel droog.

Gadgets voor op reisReisdagboek

Ik neem altijd een reisdagboek mee op vakantie. Van te voren schrijf ik hier een ‘to-do’ of een ‘must-see’ list in zodat ik weet wat de bijzondere plekken van mijn bestemming zijn. Natuurlijk is het ook leuk om zelf dingen te ontdekken en te bezoeken. Eenmaal aangekomen op bestemming schrijf ik dit boekje vol met wat ik zoal gedaan heb, leuke gebeurtenissen, hotspots en goede restaurants. Harstikke leuk om later terug te lezen!

Gadgets voor op reis Opvouwbare waterfles

Sinds een paar jaar maak ik gebruik van een opvouwbare waterfles. Buiten het feit dat hij erg weinig ruimte inneemt in mijn tas, zijn deze flessen verkrijgbaar in verschillende hippe designs, zijn ze BPA-vrij, beter voor het milieu, kunnen ze in de vaatwasser en zijn ze vast te maken aan je backpack of tas. Niet dat ik ooit op vakantie ben geweest met een backpack, maar voor het geval dat ik dat ooit van plan ben, heb ik een fles met een haak, toch mooi meegenomen

Gadgets voor op reisWaterdicht telefoonhoesje

Eigenlijk is het een soort zakje van wat harder plastic. Je hebt ze in verschillende soorten en maten en in verschillende prijsklasses. Zelf gebruik ik die van de action, maar of deze 100% waterdicht is durf ik niet te zeggen, nooit geprobeerd of mijn telefoon kan zwemmen als hij zijn jasje aan heeft. Wel werkt het uitstekend op de boot en op het strand. Geen zand en zonnebrand aan mijn telefoon en in de hoes kan je jouw telefoon gewoon blijven gebruiken.Reisbestek

Heel erg handig! Ik heb een pakketje met een aantal vorken, messen en lepels van hard plastic. Deze neem ik mee in mijn strandtas, mocht ik dan ergens een bak yoghurt, fruit of iets anders halen, eet dat een stuk makkelijker met bestek. Je hebt ook bestek in de vorm van een zakmes, uit de houder komt dan een mes, vork, lepel en andere handige tools.

Kleine opbergers

Lenzenbakjes, kleine potjes, rietjes, al deze dingen kun je gebruiken om gezichtscrème, foundation, oorbelletjes, ringetjes, medicatie en andere kleine dingen in te doen. Zo heb je het netjes geordend en het neemt niet veel ruimt in in je tas of koffer.Fly legsUp

Mijn collega vertelde dat ze een Fly legsUp voor haar dochtertje had gekocht. Ik keek haar aan met een vragend gezicht, wat is dat? Het is een soort kussen voor kinderen en een soort voetenzak voor volwassenen. Dit kussen of deze zak maak je vast aan de stoel voor je zodat je in het vliegtuig lekkerder kunt slapen. Kindjes van 0 tot 9 jaar kunnen zelfs liggend slapen op deze manier.

Mis nooit meer een topdeal!