From Brugge with love! | Weflycheap

From Brugge with love!

From Brugge with Love

Wat te doen in Brugge?

Het einde van het jaar is nabij en dat willen we goed afsluiten! We kennen natuurlijk de beruchte decembermaand, waarbij er altijd een stuk maand overblijft en je beurs je gapend aanstaart, maar je moet en zal hoe dan ook met je liefje of BFF het jaar welverdiend afsluiten. Dan hebben de buurlanden van ons koude kikkerlandje zeker wel wat in petto voor je. Met de trein, bus, auto of te paard reis je makkelijk terug naar de Middeleeuwen, historisch Brugge wel te verstaan. Een romantisch mooie stad die zijn plek op de werelderfgoedlijst meer dan verdiend heeft. Een greep uit de to do’s tellen onder andere de kerstmarkt, tour de paardenkoets en diverse musea van de chocolamuseum tot Museum Salvador Dali.

Kerstig op de kerstmarkt

Kling klokje, klingelingeling! Brugge lijkt écht tot zijn recht te komen wanneer de winter nadert en de rust van het toeristenseizoen is wedergekeerd. Óók hier, rond deze tijd van het jaar, ontkom je niet aan Mr. Claus. Gek op kerstmarkten, maar niet zo op het ellebooggedrang door de drukte? Dan is de kerstmarkt op de Grote Markt, onder toeziend oog van de Belfort, ideaal. In het middelpunt schittert de schaatsbaan, waar je je pirouette kunt showen of de overwinning kunt vieren dat je bent blijven staan. Glühwein, warme belgische chocolademelk, belgische wafels met belgische chocolade maken de kerstmarkt af. Omringt door een tiental van kraampjes met de mooiste ornamenten, van Brugge voor thuis in de “oh denneboom”.

Brugge

In Love met Brugge

Een weekend in Brugge is genoeg om de stad te ervaren. Om het romantische sprookje helemaal af te maken, gaan we de stad door met paard en koets. Verwarmd met een dekentje leidt de koetsier het paard door de stad, ze kennen het op hun duimpje en de smalle straatjes zijn kinderspel. Tijdens de geschiedenisles stoppen we zodat we de Bonifaciusbrug kunnen bewonderen. De “liefdesbrug” waar liefdeskoppels eeuwige liefde vinden als ze bovenop de brug elkaar een kus geven. Smelt! Geliefde aanstaandes geven daar hun Ja-woord en het is een ware toeristentrekpleister. Geestverrijkend zijn verder de Gruuthuuse, het Arentshof en het Onze Lieve Vrouwe Kerk. Brugge, ook wel Venetië van het noorden, heeft niks te maken met de stadskanaaltjes die de twee steden gemeen hebben. De twee middeleeuwse handelssteden waren vroeger economische rivalen. We leren zelfs hier!

Brugge

L’art Salvador Dali

Zo nu en dan moet mijn brein weer even creatief gestimuleerd worden. Weer even met interpretatie spelen, omdenken en opnemen. Ook daarvoor kan ik hier mijn lol niet op. Naast een continue creatieve kriebel van de stad zelf, biedt de stad ook diverse musea aan onder andere de Chocolademuseum, Museum Salvador Dali, de Gruuthuusemuseum en een Frietmuseum. Want ook de liefde van deze stad, gaat door de maag. Maar aangezien mijn smaakpapillen (en de kilo’s) al op tilt slaan, gaan wij naar Museum Salvador Dali. Imposant, surrealitisch, kleurrijk en waanzinnig. Met een dosis nieuwe liefde, creativiteit en chocola sluiten wij voldaan onze eind-van-het-jaar-stedentrip af.

Mis nooit meer een topdeal!