You've got to love the #freecamping in Australië! | Weflycheap

You've got to love the #freecamping in Australië!

You've got to love the #freecamping in Australië!

Gratis? Jazeker! Ondanks dat Australië over het algemeen erg prijzig is op eigenlijk ieder gebied, is er een manier om het reizen wat budgetvriendelijker te maken. En zeg nou zelf, of je nou backpacker bent of niet. Iedereen wil wel wat centjes, of in dit geval dollars, besparen.

Oké, ik moet wel van te voren melden. Voordat je volledig overstag gaat over deze relaxte, vrije en dus goedkope levensstijl, je moet wel eerst een auto kopen, huren of een lift regelen wil je er gebruik van kunnen maken. En om bij de #freecamping spots te komen, heb je natuurlijk benzine nodig wat wel geld kost.

Australië

He-le-maal vrij

Maar als je de bovenstaande fases hebt doorlopen, je onderweg bent en je bed bij je hebt (of dit nou ingebouwd is of een tent) begint de pret. Door middel van mobiele apps als Campermate (ook gratis!) en WikiCamps (betaald) kan je met een gerust hart op pad. Je hoeft s ‘ochtends nog niet te bedenken waar je wilt slapen en reserveren komt helemaal niet in het woordenboek voor. Als je in de namiddag genoeg gezien hebt voor de dag, open je de app en zoek je een gratis, goedkope of luxe (en dus betaalde) camping op. Er zijn er talloze, dus je hoeft je niet druk te maken over een plek. En geloof me, dit komt uit de mond van dé regelfreak.

Australië

De allermooiste plekken, zijn gratis

Dit is wat mijn vriend en ik al ruim 3 maanden met veel plezier doen. Elke nacht een ander plekje waar we onze 4X4, omgebouwd tot camper waar we in kunnen slapen, parkeren en genieten van het buitenleven en de vaak adembenemende omgeving. De ene keer een meer, rivier of aan (of op) het strand. De andere keer juist bergen, weilanden of juist helemaal niets. Als je, net als wij, genoegen neemt met een toilet als enige faciliteit dan zijn er bijzonder veel mooie plekken voor het kiezen.

Australië

Voor iedereen

Nog niet overtuigd? Vooruit. Nog een reden waarom wij er zo van houden, is omdat #freecamping niet alleen populair is onder de backpackers, maar ook onder de locals. Dus de ene keer drink je een biertje met internationale backpackers, de andere keer bewonder je de veel te luxe campers van de oudere Australische echtparen en luister je naar hun reisverhalen én plannen en weer een andere avond frisbee je met de gezinnen die in de schoolvakantie hun land ontdekken. Voor ieder wat wils en geen avond is het zelfde.

Onze favoriet? We kunnen niet kiezen tussen kamperen bij Charlotte Pass in de Snowy Mountains en kamperen aan lake Hume in Victoria, dus doe het allebei maar en kies zelf!

Mis nooit meer een topdeal!