Het magische Fraser Island… | Weflycheap

Het magische Fraser Island…

Het magische Fraser Island…

Enorme zandduinen, helder blauw water, een gratis beauty behandeling bij dokter Fish en rijden over de grootste zandsnelweg van de wereld? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan Fraser Island in Australië, het grootste zandeiland ter wereld. 

Excursie of self adventure…

Ben je in voor avontuur, dan kun je heel gemakkelijk zelf een 4x4 auto huren in de plaatsen River Heads of Rainbow Beach. Je hebt dan ook gelijk de mogelijkheid om je nachten te bespreken op de campingplaatsen met omheining. Dit eiland staat bekend om zijn Dingo's, wilde honden. Het is mogelijk om één nacht te boeken, maar ook twee en drie nachten zijn gebruikelijk. Wanneer je alles wilt zien van dit eiland is minimaal één nacht op het eiland een must. Wil je liever één dag op het eiland doorbrengen, dan is het misschien een idee om juist één van de aantrekkelijke excursies te boeken. Aangezien je soms een uur aan het graven bent om je auto weer in beweging te krijgen. 

Fraser Island

De thrill en het avontuur…

Wanneer je van de ferry afrijdt kun je gelijk je offroad skills testen, want de zandwegen beginnen gelijk al. Houd voldoende afstand op je voorgangers, want gang is alles! Na z´n half uur gereden te hebben door de bossen komt het strand inzicht. De mooiste snelweg die je ooit gezien hebt. Met de drukkende golven aan de ene kant en de prachtig gekleurde duinen aan de andere kant is dit al een indrukwekkende start. Halverwege de snelweg kom je er opeens achter dat je ook op een landingsbaan rijdt, dus luister en kijk goed of je misschien ergens een plezier vliegtuig ziet vliegen die wilt gaan landen. Denk niet dit is alleen voor mensen die een eigen auto gehuurd hebben, want ook al boek je een excursie je mag nog steeds een stukje zelf rijden. 

Fraser Island

Verbazingwekkende natuur…

Dit eiland zal je verwonderen, zoals het dat ook bij ons gedaan heeft. Van een scheepswrak wat je onderweg tegenkomt, een natuurlijke stroomversnelling waarin je samen met schildpadden door de rivier naar zee drijft tot aan champagne gekleurde pools waarin je heerlijk kunt zwemmen. Ook tijdens je avonturen in het binnenland kun je prima even afkoelen in de verschillende meren die het eiland te bieden heeft. Twee voorbeelden zijn Lake Mckenzie en Lake Wabby. Bij Lake Mckenzie is het net of je je begeeft aan een tropisch strand met het meest helder blauwe water ter wereld. Lake Wabby geeft je een echte natuurlijke dokter Fish behandeling. Zodra je het water betreedt zullen de kleine visjes je schoon eten. Een erg bijzondere ervaring.

Fraser Island

Kamperen onder de sterrenhemel…

Wanneer je een, twee of drie nachten geboekt hebt volgens een excursie, ga je meestal slapen op een van de vaste campings met omheining tegen de dingo´s. Ons werd verteld dat het ook mogelijk is om in de duinen te slapen. Er zijn langs het gehele strand aangegeven plaatsen om te kamperen, maar goed dat moet je wel durven in verband met de dingo´s. We hebben een mooie plaats opgezocht en onze tent opgezet, heerlijk in slaap gevallen onder de prachtige sterrenhemel, met de Melkweg nog nooit zo helder.

Voor elke avonturier is op dit eiland iets te vinden. Vergeet je camera niet en laat je verrassen door deze pracht en praal. Een ervaring die niemand je meer af neemt.

PS: Wil je op de hoogte blijven van alle reisavonturen van Nadja? Volg dan "Stunningtopics" op Facebook en Instagram.

Mis nooit meer een topdeal!