frankrijk champagne streek

5 reden waarom je zeker een weekendje champagne moet gaan proeven in Frankrijk!

Ben je op zoek naar een leuk weekendje weg deze zomer, wil je het ultieme vakantiegevoel ervaren, maar heb je geen zin om in het vliegtuig te stappen? Ga dan eens een weekendje naar de Champagnestreek in Frankrijk!

Vanaf de Nederlandse grens rij je in zo’n 4,5 uur naar Epernay: het centrum van de Champagnestreek. Maar wat kun je nu allemaal doen in de Champagnestreek en waarom is een bezoek echt de moeite waard? Ik geef je 5 goede redenen! ☺

Slenter over de Avenue de Champagne

In Epernay vind je de wereldberoemde Avenue de Champagne. Hier staan de grootste en bekendste champagnehuizen, zoals Mercier en Moët & Chandon. Je kijkt je ogen hier echt uit! Veel van deze huizen kun je bezoeken voor een rondleiding of voor een heerlijke proeverij. Sommige champagnehuizen hebben ook een gezellig terras waar je heerlijk van je glaasje bubbels kunt genieten.

Laat je rondleiden door de kelders van Mercier of Moët & Chandon

Breng zeker eens een bezoek aan de champagnehuizen van de grote merken Mercier of Moët & Chandon. Een toegangskaartje is wel aardig aan de prijs, vooral bij Moët & Chandon (40 euro per persoon), maar het is een bijzondere ervaring. Het is niet te bevatten hoeveel champagneflessen er in de kilometers lange gangenstelsels liggen! Het is ook super leuk om te horen hoe de champagne wordt gemaakt en wat er allemaal bij komt kijken voordat een fles in de winkel ligt.

Rij over de Route Touristique du Champagne langs de prachtige wijnvelden

In de champagnestreek vind je de Route Touristique du Champagne. Dit is een autoroute dwars door verschillende stadjes en langs de eindeloze wijnvelden. Langs de route vind je ook super veelchampagnehuizen. Het is prachtig om door deze omgeving te rijden en nieuwe plekjes te ontdekken.

Bezoek de gezellige pittoreske stadjes

Epernay is een centrale plek om te verblijven tijdens je bezoek aan de Champagnestreek. Vanuit daar kun je veel bezienswaardigheden bezoeken. Rondom Epernay vind je nog een allerlei pittoreske kleine dorpjes die ook zeker een bezoek waard zijn. Ga bijvoorbeeld eens naar Hautvillers. Omdat dit dorpje wat hoger gelegen is dan de omliggende steden, vind je hier meerdere uitzichtpunten met een prachtig uitzicht over de omgeving.

Ga champagne proeven bij lokale champagnehuizen

Het is een hele ervaring om de grote champagnehuizen te bezoeken. Maar wat stiekem nog veel leuker is om een aantal kleinere huizen in de omgeving op te zoeken. Op vele plekken in de Champagnestreek vind je boeren die hun eigen champagne maken en verkopen. Het is geweldig om het verhaal achter de champagne te horen. Ga zeker eens langs bij Dagonet & Fils in Hautvillers. Deze man praat echt met passie over zijn bubbels en geeft ook rondleidingen door de wijngaard aan de overkant.

Dit lijken me voldoende redenen om eens een bezoek te brengen aan de Champagnestreek! ☺

Ben jij hier wel eens geweest? Wat zijn jouw ervaringen?

Bestemmingen

Waanzinnige Frankrijk deals

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!