Header afbeelding

Stedentrip naar Moskou

Er is zoveel te zien en te doen!

Moskou is echt een super leuke stad voor een stedentrip. Er is zoveel te zien en te doen! Zelf ben ik 4 dagen in Moskou geweest en had genoeg tijd om alles te zien. In deze blog vertel ik je over de bezienswaardigheden, het vervoer naar de stad, het openbaar vervoer en waar je kan winkelen. Zelf ben ik ook nog naar St. Petersburg geweest, dus je zou eventueel ook deze twee steden kunnen combineren.

Bezienswaardigheden

Rode Plein

Het Rode Plein is toch wel de nummer 1 bezienswaardigheid van Moskou. Dit is het bekendste plein van de stad en ligt direct naast het Kremlin. Hier vind je de bezienswaardigheden Kathedraal van de Moeder Gods van Kazan, het nationaal historisch museum, het mausoleum van Lenin en de bekende Pokrovkathedraal (Cathedral of Vasily the Blessed). Eigenlijk zijn al deze bezienswaardigheden wel een bezoekje waard!

Kremlin

Ook het Kremlin mag niet overgeslagen worden tijdens je stedentrip. Je kunt hier lekker rondlopen en de diverse bezienswaardigheden bezoeken. Zo kun je een bezoek brengen aan de Klokkentoren van Ivan de Grote of Oespenskikathedraal. Ook kun je de grote Tsarenklok bekijken. Het kathedraalplein is gratis te bezoeken. Om de kathedralen en het musea in te gaan, moet je een ticket open van 700 RUB. Om een bezoek te brengen aan de klokkentoren, moet je nog een extra ticket kopen. Wel heb je vanaf de top een schitterend uitzicht over de stad. Het Kremlin is dagelijks geopend van half 10 tot 6u, met uitzondering van donderdag. Als je vanaf het Rode Plein naar het Kremlin loopt, kom je ook nog langs de graf van de onbekende soldaat.

Rusland, Moskou, Kremlin

Kremlin, Moskou

Christus-Verlosserkathedraal

Niet ver van het Kremlin en het Rode Plein ligt de Christus-Verlosserskathedraal. Dit is de grootste en hoogste Russisch-orthodoxe  kerk ter wereld. De kathedraal is echt van binnen en buiten adembenemend. Het leukste is om er vanaf het Rode Plein heen te lopen via de rivier de Moskva.

Novodevitsji Klooster

Het Novodevitsji Klooster is een van de bekendste kloosters van Moskou. Dit is een van de weinige kloosters die bewaard is gebleven tijdens de sovjet-periode. De Smolenskathedraal is het indrukwekkendste gebouw van het hele klooster. In de 18e eeuw was dit het hoogste gebouw van de stad. Het klooster ligt vlakbij de metrohalte Sportivnaya.

Tsaritsyno Park

In het zuiden van Moskou ligt het Tsaritsyno park. Hier vind je het paleis van Tsaritsyno, diverse paviljoens, versierde bruggen en pergola’s. Je kunt heerlijk door dit park slenteren. Het is een plek om te ontspannen aan de drukke stad. Vanaf het centrum kun je lijn 2 pakken en vervolgens uitstappen bij de halte Orekhovo. Vanaf die halte is het nog ongeveer 10 minuten lopen.

Rusland, Moskou, Tsaritsyno Park

Tsaritsyno Park, Moskou

Vervoer naar de stad

Voor onze stedentrip naar Moskou vlogen wij op Moscow Domodedovo Airport. Wij vlogen met Lufthansa en hadden een overstap in München. Na aankomst op de luchthaven duurde het ongeveer een uur voordat we echt de luchthaven konden verlaten. Vervolgens hebben wij de Aeroexpress trein gepakt om daarna over te stappen op de metro. Het perron van deze trein ligt op ongeveer 5 minuten lopen vanaf de aankomsthal. Je kunt een treinkaartje kopen op het perron en kost 500 RUB.

Openbaar vervoer in de stad 

Het metronetwerk in Moskou is ontzettend handig. Wij hebben er dan ook veel gebruik van gemaakt tijdens onze stedentrip naar Moskou. Het hele metronetwerk kent 200 stations. Je hoeft echt nooit meer dan 5 minuten te wachten en elke metrolijn heeft z’n eigen kleur. Het is wel handig om het Russische alfabet een beetje te leren, zodat je herkent bij welk station je er uit moet. Je hebt ook nog bussen, trams en trolleybussen rond rijden, maar wij hebben daar helemaal geen gebruik van hoeven maken: met de metro kom je sowieso op de belangrijkste plekken.

De mooiste metrostations

Als je gebruik gaat maken van de metro in Moskou, dan moet je echt bij een aantal stations stoppen. Deze stations zijn namelijk echt te mooi om over te slaan.

Lijn 5 is de belangrijkste lijn van de stad en via deze lijn kun je bijna op elk station komen. Bij deze lijn moet je uitstappen bij de haltes Belorusskaya, Novoslobodskaya en Komsomolskaya. Het plafond van de metrohalte Belorusskaya is versierd met indrukwekkende mozaïeken. De metrohalte Novoslobodskaya staat bekend om z’n glas-in-loodpanelen. De metrohalte Komsomolskaya is versierd met mozaïeken, pilaren en een enorme kroonluchter. Ik vond deze laatste metrohalte het mooist van allemaal.

Op een paar minuten lopen van het rode plein liggen de metrohaltes Ploshad Revolutsii  en Teatralnaja. De halte Ploshad Revolutsii heeft 76 beelden die allerlei personen uit de sovjet- unie weerspiegelen. In de metrohalte Teatralnaja vind je schilderijen over de Russische klederdracht. Je kunt deze stations ook bekijken zonder dat je uitgebreid met de metro hoeft te gaan. Dus als je weinig tijd hebt, zou ik je aanraden om deze stations te bezoeken.

Het metrostation Myakovskaya is volledig in art-deco stijl. In deze metrohalte vind je mozaïeken over vliegtuigen en sport. Deze metrohalte werd tijdens de Tweede wereldoorlog gebruikt als schuilkelder.

Winkelen in Moskou

Naast het Rode Plein ligt het grote ondergrondse winkelcentrum Okhotny Ryad. Dit is een van de drukst bezochte winkelcentra van het hele land. Het winkelcentrum heeft drie verdiepingen en ongeveer 160 winkels. Je kunt hier ook een hapje gaan eten in diverse restaurants. Verder vind je hier in de buurt ook de iconische warenhuizen TsUM en GUM. Heb je slecht weer en wil je graag winkelen? Breng dan een bezoek aan Evropeyskiy. Hier vind je ruim 500 winkels, restaurants en nachtclubs!

Uniek moment in Moskou 

Wij waren in Moskou op 9 mei en deze dag is een nationale feestdag in Rusland. Op deze dag vieren ze de overwinning op de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Moskou wordt er die dag een militaire parade gehouden door het centrum. Tijdens deze parade worden de Russische strijdkrachten getoond en kun je dus zo maar een tank langs het Kremlin zien rijden. ’s Avonds wordt er ook nog vuurwerk afgestoken in de buurt van het Rode Plein.

Rusland, Moskou, Nationale Feestdag

Nationale feestdag, Moskou

Trip naar St. Petersburg

Vanaf Moskou kun je ook heel makkelijk met de trein naar St. Petersburg. Er rijden express treinen tussen deze twee steden, waardoor je in iets minder dan 4u in de andere stad bent. Deze treinen worden ook wel de ‘Sapsan’ treinen genoemd. Deze treinen rijden regelmatig (in de ochtend en in de avond). De kaartjes kun je kopen via de website https://www.tutu.travel/. Let wel goed op vanaf welk station de trein vertrekt. De treinen vertrekken namelijk vanaf verschillende stations. Wij vertrokken in Moskou vanaf Leningradskiy station en kwamen in st. Petersburg aan op Moskovskiy station.

Rusland, Moskou, trein St. PetersburgTrein naar St. Petersburg

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. er is zoveel te zien en te doen
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.