’Er gaat niets boven Groningen’’ | Weflycheap

’Er gaat niets boven Groningen’’

’Er gaat niets boven Groningen’’

Begin augustus was het weer eens tijd om toerist in eigen land te spelen. Dit keer stond Groningen op het programma. Deze, vooral op studenten gerichte, stad deden wij voor 2 dagen aan. Omdat het nu vakantie is waren er een stuk minder studenten, maar dit maakte de sfeer er niet minder om. Een leuke bijkomstigheid door de vele studenten is dat het relatief goedkope stad is, leuke win-win!

Lees hieronder onze bevindingen over deze stad!

Groningen

Martinitoren

Uiteraard denkt iedereen bij het woord Groningen aan de Martinitoren, deze prijkt midden in de stad en is van een afstand al goed te zien. Het is daarom ook een mooi herkenningspunt, zolang je de toren volgt kom je vanzelf weer bij de Grote Markt uit. 

Je kunt de Martinitoren ook beklimmen. Het geeft je een mooi uitzicht over de stad! Je kunt een muntje kopen bij de naastgelegen VVV en bij de ingang van de toren zie je hoeveel mensen er nog naar boven mogen. Het is een smalle trap waardoor je soms moet wachten op mensen die je tegemoet komen.  De toren beklimmen kan een uitdaging zijn, hij telt namelijk 311 treden, het uitzicht maakt een hoop goed! ;-)

Entreeprijs : €3.- p.p.

Groningen 2

Brouwerij Martinus

Wij zijn zelf nogal fan van speciaal bier en vinden het leuk om in een andere stad bij een brouwerij op bezoek te gaan. Via internet kwamen wij Brouwerij Martinus tegen. Het is een kleine brouwerij en je kunt er een rondleiding volgen. Tijdens de rondleiding krijg je een kleine proeverij van 3 soorten speciaal bier. Na de rondleiding kun je boven de brouwerij ook een hapje eten (op donderdag/vrijdag/zaterdag), bij ons ging dit helaas niet vanwege de zomer. Wel konden we een speciaal biertje drinken met een gezellig muziekje op de achtergrond.

Prijs voor de rondleiding inclusief 3 proefglaasjes: €10,-

Eten en drinken

Wat zijn er veel restaurantjes te vinden in Groningen! Dat is het eerste wat wij dachten, genoeg keuze misschien wel te veel? Wij hebben meerdere restaurantjes geprobeerd om zo toch zoveel mogelijk te proberen.

Het bakkerscafé

Hier hebben wij geluncht. Een gezellig, hip zaakje waar je heerlijk brood kunt eten. Het concept is als volgt, je besteld een gerecht van de kaart (kipkerrie/gehakt bal/proeverij etc.), dit krijg je aan je tafel geserveerd en je kunt dan zelf je brood snijden. Ze hebben de keuze uit volgens mij wel 10 soorten van volkoren tot zuurdesem tot spelt-appel. Je kunt zoveel soorten brood snijden in zo dik/dun als je wilt.

Adres: Zwanestraat 26, Groningen

Wadapartja

Nog zo’n hip restaurantje, wij houden ervan! Hier kan je zowel ontbijten/lunchen/dineren als borrelen. Het leuke is, je kunt alles wat in de winkel staat ook kopen qua interieur. Wij hebben hier in de avond gegeten. Ze hebben de keuze uit diverse gerechten (vlees/vis/vega) + een daghap. Dit alles voor zeer schappelijke prijzen en de borden waren zo gevuld dat wij helaas niet alles op kregen.

Adres: Gedempte Zuiderdiep 39-41, Groningen

Pernikkel

Ook hier kun je zowel ontbijten/lunchen als dineren. Ze hebben wekelijks een wisselende kaart omdat ze graag met lokale producten werken. Een aantal gerechten staan bijna altijd wel op de kaart, zoals pannenkoeken. Wij hebben hier ontbeten met heerlijke American Pancakes, wauw wat hebben wij gesmuld en dat voor slechts €4,25,-

Adres: Aweg 2, Groningen

Groningen 3

Noorderplantsoen

Midden in de stad tref je dit grote park aan. Je kunt hier wandelen/hardlopen/fietsen. Midden in het park tref je het restaurant Zondag aan. Hier kun je genieten van de rust en ruimte om je heen en vergeet je even de hectiek van de stad.

Musea

Je hebt diverse musea waar je een bezoekje kunt brengen waaronder uiteraard het wel bekende Groninger museum. Dit museum valt al op qua gebouw. Je hebt hier wisselende exposities. Dit museum is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen.

Mis nooit meer een topdeal!