Header afbeelding

Een vakantie voor twee op de Canarische Eilanden

De hoogtepunten van Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote!

Als we denken aan een vakantie op de Canarische Eilanden, dan denken we vaak aan familie- en gezinsvakanties, maar het is ook een bestemming waar je heerlijk kunt genieten met z’n tweeën. De vier grootste en meest bezochte eilanden van deze Spaanse eilandengroep zijn Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote. Deze eilanden ontdek je gemakkelijk per huurauto en zijn uitermate geschikt om samen naartoe op vakantie te gaan.

Als je samen op vakantie wilt en echt de tijd voor elkaar wilt hebben dan is het een perfect idee om te kiezen voor een adults only hotel of appartement. Deze verblijven zijn alleen voor volwassenen. Kinderen kom je er niet tegen. Op de Canarische Eilanden zijn deze in groten getale aanwezig en dus ideaal als je geen zin hebt in gillende, rennende en plonzende kinderen op vakantie.

Tenerife

Dit zonnige eiland, ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd, is al jaren een populaire vakantiebestemming vanwege de heerlijke temperaturen in alle jaargetijden en de fijne stranden. Veel reizigers bezoeken Tenerife voor zon, zee en strand, maar het eiland heeft nog zoveel meer te bieden. Het bergdorpje Masca, de drakenboom Drago Milenario, de stad San Cristobal de la Laguna (UNESCO-werelderfgoed) en de grote vulkaan ‘De Teide’ zijn een paar hoogtepunten die op het eiland te bezichtigen zijn. Dit zijn uitstapjes die je gemakkelijk met de huurauto kunt gaan doen én ze zijn perfect voor stellen die een mooie combinatie op vakantie willen tussen zon, zee, strand en excursies.

San Cristobal de la Laguna

San Cristobal de la Laguna

Er zijn tientallen hotels op Tenerife met het label adults only, maar er is een aantal hotels die er uitspringen, zoals H10 Gran Tinerfe. Dit hotel is toegankelijk vanaf 18 jaar en dus echt alleen voor volwassenen te boeken. Bij binnenkomst in het hotel begint de luxe al. Je wordt hartelijk ontvangen met een glas Cava, gaat inchecken en de vakantie kan beginnen! Bij het zwembad staan comfortabele ligbedden en de ober staat al voor je klaar met een cocktail. In de avonden kunnen je kiezen uit het buffetrestaurant of de twee andere à la carte restaurants, welke één en al luxe uitstralen. Het perfect hotel om tijd voor twee te hebben!

Gran Canaria

Gran Canaria is één van de populairste reisbestemmingen voor een zonvakantie. De Canarische Eilanden liggen ter hoogte van Marokko en hebben net als Tenerife een heerlijk klimaat. Op Gran Canaria kun je helemaal ontspannen, heerlijke strandwandelingen maken op de langgerekte stranden of samen een duik nemen in de Atlantische Oceaan. Naast deze heerlijke, ontspannen activiteiten heeft Gran Canaria nog veel meer te bieden. Denk aan dolfijnen spotten tijdens een boottocht, de duinen van Maspalomas verkennen, met zijn tweeën rum proeven in de rumfabriek in Arucas (vergeet niet een taxi te boeken) of het leuke, kleine havenplaatsje Puerto de Morgan bezoeken.

Op Gran Canaria vind je een tal van adults only hotels maar het SCENE GOLD BY MARINA springt daar met veel goede recensies mooi bovenuit. Dit populaire adults only hotel ligt midden in het centrum van Playa del Ingles en is perfect voor (jonge) stellen die op zoek zijn naar een trendy en hip verblijf op een perfecte locatie. Het strand ligt om de hoek en overdag kun je hier heerlijk relaxen en op zoek naar de lekkerste cocktails langs de gezellige boulevard van Playa de Ingles. De kamers in SCENE GOLD BY MARINA zijn voorzien van de laatste technische moderne snufjes en zijn heerlijk rustig, want kinderen kom je hier niet tegen. Kortom, een ideaal hotel voor de (jonge) stellen.

Fuerteventura

Dit is één van de eilanden welke het minst bezocht door toeristen in vergelijking met Gran Canaria en Tenerife. Maar ook Fuerteventura heeft veel te bieden en is een perfect eiland waar je als stel naar toe kunt gaan. Bij aankomst op het eiland heb je misschien het idee dat je op de maan bent geland maar onderweg naar je verblijf op Fuerteventura kom je langs de mooiste stranden welke je niet terugvindt op één van de andere Canarische Eilanden. Tijdens je verblijf op Fuerteventura pak je de huurauto en cross je het eiland over. Bang om te rijden in het buitenland vanwege de drukte? Daar hoef je je geen zorgen over te maken op Fuerteventura, het is een rustig eiland met rustige wegen.

Uitzicht over de Atlantische Oceaan

Adembenemend uitzicht tijdens een autorit met onze huurauto

De naam Fuerteventura betekent letterlijk ‘sterke wind’. Het kan er goed waaien en daarom is het eiland voor veel surfers een droomplek. Je kunt ook surfles krijgen, een leuke activiteit om samen met je partner te doen. Ga samen tussen de golven ontdekken wie de beste surfer zou kunnen worden. Wanneer je deze sportieve activiteit liever overslaat kun je het eiland gaan ontdekken; hike op de vulkaan, bezoek een geitenboerderij, wandel door het plaatsje Corralejo en bezoek de mooiste stranden bij Morre Jable. Voor ieder wat wils!

Wanneer je van rust, mooie stranden en van een heerlijke spa houdt, dan is ROBINSON Club Jandia Playa in Morre Jable het perfecte verblijf tijdens jouw vakantie op Fuerteventura. Dit hotel is onlangs in een nieuw jasje gestoken want het is de allereerste ROBINSON Club ter wereld en had wel een oppepper nodig. Het resultaat is prachtig geworden én dit hotel is sindsdien een adults only hotel. De minimumleeftijd is namelijk ook hier 18 jaar. Het hotel heeft een gloednieuwe rooftopbar waar je het mooiste uitzicht hebt, vooral met zonsondergang; de oranje zon zie je langzaam in de blauwe Atlantische Oceaan zakken. In de vernieuwde spa kun je heerlijk bubbelen. Borrelen doe je op het wijnterras van het hoofdrestaurant. Om je heen heb je alleen maar volwassenen, alle rust dus! Een echte vakantie om van te genieten met zijn tweeën.

Lanzarote

Het Canarische Eiland zónder hoogbouw, dat is Lanzarote! Je ziet het gelijk bij aankomst op de luchthaven. Er zijn namelijks geen torenhoge flats maar je ziet allemaal idyllische witte huisjes en gebouwen. De invloeden van de oude architect Cesar Manrique zijn nog steeds zichtbaar op het eiland. Cesar Manrique heeft destijds Lanzarote gebruikt als doek waarop hij zijn artistieke creativiteit kwijt kon. We kunnen wel zeggen dat dit gelukt is.

Lanzarote

Idyllische witte huisjes en gebouwtjes

Ook dit Canarische Eiland is een ideale bestemming om een auto te huren en op pad te gaan met zijn tweeën. Bezoek het vulkanische landschap en tevens National Park Timanfaya. Rijd 5 kilometer over een onverharde weg en je komt uit bij het romantische afgelegen plekje Playa Papagayo of ga chillen op een van de stranden. Het is ook zeker de moeite waard om je te verdiepen in het werk van Cesar Manrique want er is namelijk een aantal prachtige projecten waar je naartoe kan gaan. Zoals het uitzichtpunt El Mirador, de grotten van Jameos del Agua (lichtgevende kreeftjes), Jardin de Cactus en het voormalige huis van Cesar Manrique. Het voormalige huis is een echt een plaatje om bij weg te dromen en te fantaseren over de toekomst met je partner over een soortgelijk huis op een van de mooie Canarische Eilanden.

De grotten van Jameos del Agua

De grotten van Jameos del Agua

Op Lanzarote vind je de minste adults only hotels terug, maar de hotels die er zijn, zijn prachtig om te zien! Zoals het recent gerenoveerde La Casa Suites in Playa Blanca. Dit hotel is alleen voor volwassenen, beschikt over een relaxte spa, de boulevard vind je om de hoek om ‘s avonds lekker te gaan shoppen en elke dag staat er een heerlijk ontbijt voor je klaar zodat je nergens naar om hoeft te kijken. De kamers zijn erg ruim, modern ingericht en hebben allemaal een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Als je van rust houdt is dit hét hotel waar je naar toe moet gaan, het is een oase van rust.

Kortom, de Canarische Eilanden zijn een must-visit als je er heerlijk met zijn tweeën tussen uit wil knijpen. De rust kun je opzoeken en de hotels zijn hier volledig op ingespeeld!

  1. Home
  2. blog
  3. een vakantie voor twee
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.