Een dag in Bogota! | Weflycheap

Een dag in Bogota!

Een dag in Bogota

Nadat ik Managua, San José en Guatemala City nou niet echt plekken vond om over naar huis te schrijven, had ik niet al te hoge verwachtingen van Bogota. Toch was het een fijne plek om mijn reis door Colombia te beginnen. Er is veel te doen, vooral nu in de kerstperiode. Ik denk alleen wel dat je er geen dagen hoeft rond te lopen want in een dag kun je al heel veel beleven.

Ochtend

Met een lichte jetlag begonnen mijn reismaatje, Renske, en ik al vroeg. Om 7 uur stonden we naast ons bed om op zoek te gaan naar ontbijt. Dat was wel even zoeken omdat het een speciale feestdag was. Veel winkels en restaurantjes waren dicht, maar gelukkig vonden we dichtbij Plaza de Bolivar toch een restaurantje dat open was. Iets heel aparts durfden we nog niet te eten (later bij de lunch wel), maar we keken er wel ons ogen uit. Er zaten veel lokale gezinnetjes om rustig hun dag te beginnen. Ook kwamen er vele groepen politiemannen en -vrouwen voorbij, om tijdens hun pauze even een zakje chips te eten. Het mooiste was echter de een soort paleiswachter. Hij was strak in zijn mooie pak en legde even zijn zwaard opzij terwijl hij een grote sorbet verorberde.

Bogota

Later kwamen we op straat onze Chileense kamergenoot tegen. Hij wilde graag naar monserrat gaan, om een mooi uitzicht over de stad te hebben. Wij besloten mee te gaan. Het schijnt dat je er beter heen kunt gaan in het weekend, omdat het anders niet veilig is. Omdat het een feestdag was, konden we nu wel gewoon gaan. Het was wel behoorlijk druk, maar het wachten op het treintje duurde niet lang. was het bij het treintje omhoog nu wel best druk, maar het wachten duurde niet lang. Het uitzicht over de stad was prachtig en we verwonderden ons vooral over de enorme grootte van Bogota.

Bogota

Middag

Nadat we een korte siësta hadden gehouden, trokken we weer de stad in. We waren net te laat om met de gratis tour door de wijk La Candelaria te gaan, waardoor we mensen zijn gaan kijken op het plein. Echter was het op het plein niet erg druk, maar in de straten daarachter des te meer. We besloten er een kijkje te nemen en kwamen in een enorm chaotische winkelstraat terecht. Het krioelde van de mensen, overal waren winkeltjes die dezelfde troepjes verkochten en uit ieder winkeltje kwam keiharde muziek. Bijna alle winkeltjes waren versierd met glitterende kerstbomen, blauwe knipperlichtjes en de meeste kitschy andere kerstversiering. Wij konden er alleen maar met een grote glimlach rondlopen, want tussen de locals zijn, is naar mijn idee toch een van de mooiste dingen van reizen.

Na een tijdje dwalen, besloten we weer een kijkje te nemen op het, inmiddels veel drukkere, plein. Toen we net op een stoepje zaten, hoorden we ineens uit de verte ritmische muziek komen. Niet veel later verscheen er een hele optocht van muzikanten en dansers die allemaal even mooi waren. Te midden van het plein traden ze allemaal om de beurten op. Toen we toe stonden te kijken, raakten we in gesprek met een reggeaband die net ook had gespeeld. De bandleden waren precies zoals je een reggeaband zou verwachten, ongelofelijk relaxed en super aardig. Door één van de mannen zijn we zelfs bij hem thuis uitgenodigd, op één van de carribische eilanden van colombia. Helaas hebben we moeten besluitenom niet te gaan, omdat de tickets rond de feestdagen ver boven ons budget liggen, maar misschien kunnen we ze aan het einde nog een keer ontmoeten in Bogota.

Bogota

Avond

Na weer een korte tussenstop in ons hostel besloten we om ook in de avond nog even de stad in te gaan. Nu was één van de straten in La Candelaria ook overvol met locals. Ze keken toe bij de grote variatie aan straatoptredens, aten vlees en maïs bij de eetkraampjes, waren aan het genieten van hun feestdag of vroegen vol bewondering of we Engels tegen ze konden praten, omdat ze dat zo mooi vonden klinken. Na vele gesprekjes konden wij ook genieten van de maïs en chorizoworstjes en sloten met een bekertje aromatica een hele bijzondere eerste dag af.

Bogota

Mis nooit meer een topdeal!