Header afbeelding

⚡ Dubai on a budget

Dubai on a budget

Dubai in één woord? Fascinerend. Het brengt een stedentrip into another level. Dubai is een ultramoderne stad die je zelf moet ervaren, om het te geloven. Het Arabische Emiraat is met 7 sterren-hotels, dure restaurants en prachtige clubs één groot luxeparadijs. Een dikke portemonnee of ongelimiteerde creditcard is hier best handig. Maar niet getreurd, Dubai bezoeken on a budget is zeker mogelijk! Lees je mee?

10 tips voor een low budget vakantie in Dubai

1. Een vlucht naar Dubai is eigenlijk helemaal niet zo duur als je zou verwachten. Er zijn verschillende vliegmaatschappijen en de prijs verschilt natuurlijk per maatschappij. Bij een low cost maatschappij betaal je soms maar tussen de €250,- en €300,- voor een ticket. Gemiddeld ben je aan een ticket naar Dubai zo’n €400,- kwijt. Een pakketreis boeken kan je zomaar honderden euro’s besparen!2. Hoef je niet per se te overnachten in een hotel met 7 sterren? Er worden vaak (last minute) reizen aangeboden met prima betaalbare accommodaties. Al Barsha en Deira zijn populaire wijken met hotels en appartementen voor een leuke prijs.3. Heel eerlijk: voor een cultuurvakantie moet je niet in Dubai zijn. Voor een beetje authenticiteit moet je best even zoeken. Je vindt dit toch terug in het oude gedeelte. Pak een traditionele Abra voor 1 AED (25 cent!) om de Creek over te steken en laat je verwonderen over het contrast met de andere kant van Dubai!4. Musea in Dubai zijn goedkoop of zelfs gratis. Wat cultuur van vroeger opsnuiven doe je in het Dubai Museum. Je betaalt hier 3 AED entree, omgerekend nog geen 75 cent. Het is erg interessant om te zien hoe de stad zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Wat mij betreft een must go!5. Bekijk de Burj Khalifa van beneden. Don’t get me wrong, het is zonde om het panoramische uitzicht vanaf de hoogste toren van de wereld te missen. Maar hier hangt een aardig prijskaartje aan. Bij de Dubai Mall geniet je, vanaf de grond, van het zicht op deze super indrukwekkende toren. Als de avond valt is Dubai, voor mij, op zn best. Je pikt bij de Dubai Mall dan meteen een magische fonteinshow mee. Priceless!

dubai

6. Een auto huren of taxi pakken is in Dubai niet duur. Maar het verkeer staat vaak vast en dat kost je veel tijd. Én frustraties. Het openbaar vervoer is erg goed geregeld en goedkoop. Voor een ritje met de metro of tram ben je tussen €0,50 en €1,50 kwijt. Een dagkaart kost zo’n € 5,-. Aanrader dus.7. Skip de fancy restaurants en eet waar de locals uit India, Pakistan of de Filippijnen eten. Op Al Dhiyafah Road, in de wijk Al Satwa, kun je goed én goedkoop eten. In een prima Indiaas restaurant ben je omgerekend een paar euro kwijt. Ook in de foodcourts in de shoppingmalls eet je betaalbaar en de keuze is enorm groot.8. Je hoeft niet te verblijven bij over the top Burj el Arab om te genieten van het strand. Er ligt een publiek strand naast het hotel waar je gratis kunt genieten van ’t zonnetje en de zee.Ook op Jumeirah Beach Road (JBR) is het meer dan prima vertoeven op het publieke strand.

Weflycheap (3)9. Goedkope souvenirs scoren? Dit doe je in de oude souks. De geuren en kleuren komen je tegemoet als je door de smalle straatjes loopt. Als je iets wilt kopen, en die kans is groot, vergeet dan niet om af te dingen.

Weflycheap (2)10. Sorry mannen, deze tip is voor de dames. Veel clubs hebben op woensdag en donderdag ladies night:  geen entree én gratis cocktails en champagne. 

Okay, nog één extra tip: 

11. Reis in de zomermaanden. In de zomer, als het gemiddeld 42 graden is? Ja, de prijzen in Dubai dalen hard zodra de temperaturen stijgen. Hotels zijn tussen juni en oktober vaak tot 50% voordeliger! Over het algemeen is het prima uit te houden als je in een zwembad of ergens in de airco vertoeft. En, zeker niet onbelangrijk, de sale is in augustus.

Weflycheap

Ben je nog niet in Dubai geweest? Via de photo diary (Diary of Di) reis je even met me mee. Eén ding is duidelijk: Dubai is een sprookje in de woestijn en heeft veel te bieden! Óók voor liefhebbers van low budget vakanties.

Voor meer foto's? Zie @DiaryofDi op Instagram!

  1. Home
  2. blog
  3. dubai on a budget
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.