Header afbeelding

5x Disney locaties die je in het echt kunt bezoeken

Ontdek al deze magische plekken en waan je in een sprookje!

Waan je voor eventjes in een sprookje tijdens een bezoek aan de magische plekken uit verschillende Disney films. Want wist jij dat er verschillende Disney locaties zijn die je in het echt kunt bezoeken? Hoe gaaf is dat! Er zijn behoorlijk wat locaties waar de Disney films op gebaseerd zijn die je gewoon kunt bezoeken. Wij delen een aantal sprookjesachtige Disney locaties met je die jij écht eens moet bezoeken!

1. Het kasteel van Doornroosje

Dit kasteel is een magische plek die je ziet terugkomen in de Disney film Doornroosje. Walt Disney liet zich voor deze Disney film inspireren door het sprookjesachtige Slot Neuschwanstein in Duitsland. Dit kasteel staat bekend als het sprookjeskasteel en is wereldberoemd geworden door Disney. Het kasteel ligt verscholen op een groene heuvel en is het hele jaar door te bezoeken tijdens een rondleiding. Deze plek is echt magisch!

Disney locaties die je kunt bezoeken Slot Neuschwanstein

2. Het schattige dorpje uit Belle en het Beest

Dit schattige plekje is terug te zien in de Disney film Belle en het Beest. In de film loopt Belle zingend over een knus plein vol met gekleurde gebouwen en dit is dus het dorpje Eguisheim in Frankrijk. Het dorpje is zeker een bezoekje waard tijdens een roadtrip door de Franse regio Elzas. De Elzas zit vol met dorpjes gezellige pleintjes die zelfs een beetje Zwitsers aandoen. Ontdek zelf snel alle schattige dorpjes in de Elzas, want dit ziet er toch prachtig uit!

Disney locaties die je kunt bezoeken Eguisheim Elzas

3. Het kasteel uit De Kleine Zeemeermin

Dit kasteel is een mega sprookjesachtige plek die in de film De Kleine Zeemeermin als decor wordt gebruikt. In deze Disney film is dit het kasteel van prins Erik. Dit is het Kasteel van Chillon en het ligt aan het meer van Genève in Zwitserland bij het plaatsje Veytaux. Het schijnt tot op de dag van vandaag één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Europa te zijn, zeker een bezoekje waard dus!

Disney locaties die je kunt bezoeken Kasteel van Chillon

4. Het koninkrijk van Rapunzel 

Het koninkrijk van Corona in de Disney film Rapunzel is écht een magische plek. Het is geïnspireerd op het eiland Mont Saint-Michel dat voor de Normandische kust in Frankrijk ligt. Deze plek is één van de bekendste bezienswaardigheden van het land en wij snappen wel waarom! Want zeg nou zelf, hier wil je ooit toch eens geweest zijn… Deze sprookjesachtige plek staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Disney locaties die je kunt bezoeken Mont Saint-Michel

5. Het kasteel uit Sneeuwwitje

Dit sprookjesachtige kasteel is gebruikt als decor voor het kasteel van de boze heks in de Disney film Sneeuwwitje. De naam van het kasteel is Alcázar en vind je in het Spaanse stadje Segovia in de buurt van de hoofdstad Madrid. Wil je een citytrip in Madrid combineren met prachtige architectuur? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan deze magische plek! Ook dit kasteel heeft een plekje bemachtigd op de UNESCO Werelderfgoedlijst, dat belooft veel goeds…

Disney locaties die je kunt bezoeken Alcazar Segovia

  1. Home
  2. blog
  3. disney locaties die je kunt bezoeken
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.